Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

3. september 2019

Eksplosion i restaurant efterforskes som ulykke

Der er intet, som tyder på, at eksplosionen skyldes andet end en ulykke med udsivende gas

Den gaseksplosion, som skete søndag aften i restaurant Indian Crown på Belvederevej i Helsingør efterforskes som en ulykke. Eksplosionen skete klokken 23.45, og den foreløbige konklusion på de tekniske undersøgelser er, at der ikke er noget, som tyder på, at eksplosionen skyldes andet end en ulykke som følge af udsivende gas. 

Eksplosionen var så kraftig, at bygningen blev jævnet med jorden, og der skete skade på de omkringliggende bygninger, hvor beboerne en overgang var evakueret. Der var ingen personer i restauranten, og ingen kom til skade, da eksplosionen skete.

- Vi har foreløbig konkluderet, at eksplosionen skyldes, at noget gas er sivet ud fra en gasklaske og er blevet antændt af en gnist fra nogle af de hvidevarer, som har været i restaurantens køkken, siger politikommissær Henrik Gunst, Nordsjællands Politi.

Ved gennemgangen af murbrokkerne blev der fundet en gasflaske, hvor det på baggrund af flaskens beskaffenhed ikke kan udelukkes, at gassen kan have sivet ud gennem en utæthed eller en forkert monteret slange.

Nordsjællands Politi afventer den endelige tekniske rapport fra NKC, Nationalt Kriminalteknisk Center, som har bistået Nordsjællands Politi med undersøgelserne. Først når den foreligger, kan den endelige årsag til eksplosionen fastlægges. 

Nordsjællands Politi har ikke yderligere oplysninger eller kommentarer til sagen.

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

Flere nyheder

20. september 2019

Nordsjællands Politi

Mand anholdt og varetægtsfængslet i sag om voldtægt i pirattaxa

En 35-årig mand er ved Retten i Lyngby blevet varetægtsfængslet i 14 dage for en voldtægt begået i Lyngby den 1. september

20. september 2019

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi opfordrer: Lad lyset brænde i de mørke måneder

Når efteråret melder sin ankomst, plejer antallet af indbrud i privat beboelse at stige. Noget så simpelt som belysning kan dog være med til at holde indbrudstyven væk.

19. september 2019

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi søger vidner i sag om skud i Fredensborg

I forbindelse med efterforskningen af en sag, hvor en mand natten til søndag den 15. september blev ramt af et skud ud for Café Pingo i Fredensborg, søger politiet særligt to mulige vidner.

Afvis cookies