Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

3. september 2019

Eksplosion i restaurant efterforskes som ulykke

Der er intet, som tyder på, at eksplosionen skyldes andet end en ulykke med udsivende gas

Den gaseksplosion, som skete søndag aften i restaurant Indian Crown på Belvederevej i Helsingør efterforskes som en ulykke. Eksplosionen skete klokken 23.45, og den foreløbige konklusion på de tekniske undersøgelser er, at der ikke er noget, som tyder på, at eksplosionen skyldes andet end en ulykke som følge af udsivende gas. 

Eksplosionen var så kraftig, at bygningen blev jævnet med jorden, og der skete skade på de omkringliggende bygninger, hvor beboerne en overgang var evakueret. Der var ingen personer i restauranten, og ingen kom til skade, da eksplosionen skete.

- Vi har foreløbig konkluderet, at eksplosionen skyldes, at noget gas er sivet ud fra en gasklaske og er blevet antændt af en gnist fra nogle af de hvidevarer, som har været i restaurantens køkken, siger politikommissær Henrik Gunst, Nordsjællands Politi.

Ved gennemgangen af murbrokkerne blev der fundet en gasflaske, hvor det på baggrund af flaskens beskaffenhed ikke kan udelukkes, at gassen kan have sivet ud gennem en utæthed eller en forkert monteret slange.

Nordsjællands Politi afventer den endelige tekniske rapport fra NKC, Nationalt Kriminalteknisk Center, som har bistået Nordsjællands Politi med undersøgelserne. Først når den foreligger, kan den endelige årsag til eksplosionen fastlægges. 

Nordsjællands Politi har ikke yderligere oplysninger eller kommentarer til sagen.

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

Flere nyheder

16. februar 2020

Nordsjællands Politi

Politiet undersøger sprængning på Kongens Vænge i Hillerød

Klokken 02.22 indgik der en anmeldelse til Nordsjællands Politi om, at der på Kongens Vænge i Hillerød var sket en mindre sprængning.

7. februar 2020

Nordsjællands Politi

Gerningsmanden bag voldeligt overfald i Smørum er formentlig identificeret

Nordsjællands Politi efterlyser ikke længere den formodede gerningsmand bag et voldeligt overfald begået i Smørum den 8. december 2019, idet han formentlig er identificeret

6. februar 2020

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi og Gribskov Kommune i fælles indsats mod handel med ulovlige stoffer

Særlig forebyggende indsats skal sætte stopper for tendens, hvor børn og unge tilbydes ulovlige stoffer, når de færdes ved skoler og i andre ungdomsmiljøer

Afvis cookies