Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

1. maj 2020 11:31

For at undgå smittespredning anlægger Nordsjællands Politi nu en skarpere kurs over for borgerne

Nordsjællands Politi vil nu i højere grad benytte bødeblokken over for de borgere, som ikke overholder myndighedernes anvisninger i forbindelse med Covid-19

Efter en periode med vejledning og dialog vil Nordsjællands Politi nu, i lighed med øvrige politikredse, gøre større brug af bødeblokken og eventuelt gøre brug af muligheden for at indføre opholdsforbud. Det er generelt gået rigtig godt med at holde afstand, men den senere tids udvikling, hvor borgere flere steder er begyndt at slække på overholdelsen af reglerne om afstand til andre og størrelsen på forsamlinger, har betydet, at kursen nu er blevet strammet.

- Vi håber naturligvis ikke, at det bliver nødvendigt. Men hvis det viser sig, at borgerne ikke følger retningslinjerne i forhold til at holde den nødvendige afstand og undgå at være for mange samlet, så er konsekvensen, at man får en bøde, siger chefpolitiinspektør Søren Thomassen, Nordsjællands Politi.

Der har været grund til at have særlig fokus på Bellevue Strand og Rungsted Havn i den seneste tid, når vejret har indbudt til at være udendørs. Disse steder har tiltrukket mange mennesker, og derfor har Nordsjællands Politi tidligere på ugen sat skilte op, som opfordrer borgerne til at forlade de to områder, hvis der i forvejen er mange mennesker til stede. 

Det kan ikke udelukkes, at der udpeges flere hot spots eller, at der bliver indført opholdsforbud på udvalgte steder, hvis det vurderes nødvendigt for at forhindre borgere i at samles og dermed udgøre en potentiel smittefare for hinanden. Nordsjællands Politi skruer derfor også op for patruljeringen både på gadeplan og ved rekreative områder,

- Vi øger antallet af patruljer markant og vil være mere synligt til stede ved de to ”hot spots” og andre steder i politikredsen for at sikre, at borgerne overholder de regler, som gælder for at forhindre Covid-19-virussen i at sprede sig. Der er heldigvis rigtig mange dejlige steder i Nordsjælland, hvor man kan nyde kysten og naturen uden at være for mange eller for tæt, siger Søren Thomassen.

Eventuelle anmodninger om interviews vedrørende ovenstående kan rettes til politiinspektør Morten Kaare Pedersen på telefonnummer 5170 6893.

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

Flere nyheder

13. januar 2021

Nordsjællands Politi

Savnet kvinde fra Helsinge fundet død

Den 46-årige kvinde fra Helsinge, som sidst gav livstegn fra sig onsdag den 6. januar 2021, er onsdag formiddag fundet død ved Valby Hegn i Helsinge, og Nordsjællands Politi indstiller derfor eftersøgningen af kvinden.

29. december 2020

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi gør status over julen og ser frem mod nytår

Julen har været travl i Nordsjællands politikreds og har blandt andet budt på et øget antal anmeldelser om brug af ulovligt fyrværkeri og gener fra høj musik fra naboer. Heldigvis har der kun været få alvorlige sager samt et fald i antallet af anmeldelser om indbrud, og på Covid-19-fronten har borgerne i Nordsjælland været gode til at efterleve retningslinjerne i løbet af julen. Også henover nytåret vil Nordsjællands Politi have fokus på overholdelsen af Covid-19-retningslinjerne, mens et andet fokus i politikredsen vil være affyring af fyrværkeri mod personer.

22. december 2020

Nordsjællands Politi

Dom i sag om videregivelse af forretningshemmeligheder

En udenlandsk mand er blevet kendt skyldig i en sag, hvor han sammen med en anden udenlandsk mand stod tiltalt for forsøg på videregivelse af erhvervshemmeligheder om virksomheden Velux