Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

2. juni 2020 14:00

Mand anholdt og sigtet for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse under foregivelse af at være film- og tv-caster

Nordsjællands Politi har i dag anholdt en 33-årig mand for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse og forsøg på blufærdighedskrænkelse begået mod unge kvinder i forbindelse med, at han har udgivet sig for at være caster på film og tv-serier.

I samarbejde med Københavns Politi og NC3, Rigspolitiet har Nordsjællands Politi tirsdag morgen den 2. juni 2020 foretaget anholdelse i en sag, hvor en 33-årig mand fra Hillerød er mistænkt for at udgive sig for at være caster på flere store film- og serieproduktioner og i den forbindelse lokke unge piger til at sende nøgenbilleder og -videoer af dem selv til ham. 

Den 33-årige blev tidligt tirsdag morgen anholdt og sigtet for flere forhold, hvor han formodes at have benyttet sig af et kendt navn i casting-verdenen for at lokke pigerne til at tro, at de ved at sende nøgenbilleder og -videoer af dem selv kunne komme i betragtning til skuespilroller i kommende film eller tv-serier.

- Jeg er meget tilfreds med, at det ved fælles indsats er lykkedes os at finde frem til den formodede person bag den falske casterprofil. Det, vi ser her, er grov udnyttelse af nogle unge kvinders karriereønsker, og det har været gjort så professionelt, at det har været svært for kvinderne at gennemskue set-uppet, fortæller efterforskningsleder og politikommissær Jakob Rahbek. 

Et større antal unge kvinder flere steder i landet har været ofre for den falske casters forespørgsler om intime billeder og videoer, og den seneste tid har Nordsjællands Politi derfor i samarbejde med Københavns Politi og National Cyber Crime Center (NC3) i Rigspolitiet efterforsket sagerne, hvilket har ført til, at der i dag kunne foretages anholdelse af den 33-årige. 

- Den slags sager kan desværre være rigtig svære at efterforske, fordi der på internettet kan gøres meget for at skjule gerningsmandens identitet. Generelt vil jeg gerne opfordre til, at såfremt man ønsker at sende intime billeder af sig selv til andre, skal man gøre sig grundige overvejelser om, hvem man sender dem til, og hvad indholdet af billederne er. Internettet glemmer aldrig, og man er ikke altid bekendt med modtagerens hensigter, slutter Jakob Rahbek.

Der arbejdes nu videre med efterforskningen i sagen med henblik på klarlæggelse af alle beviserne mod den formodede gerningsmand. Der vil på nuværende tidspunkt ikke blive begæret varetægtsfængsling i sagen. 

Nordsjællands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

11. marts 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi ophæver lukning af rocker-/ bandetilholdssted

Nordsjællands Politi har ophævet forbuddet mod ophold på Oldenvej 17, st. tv., 3490 Kvistgård.

27. februar 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi forlænger lukningen af rocker/- bandetilholdssteder

Forbuddet mod at opholde sig i ét rocker/bande tilholdssted i Nordsjællands Politikreds er i dag blevet forlænget med yderligere 14 dage.

22. februar 2024

Nordsjællands Politi

Vedr. anmeldelser om børn antastet af person i varebil

Nordsjællands Politi har modtaget et stort antal henvendelser i forbindelse med efterforskningen i en sag, hvor politiet har modtaget en anmeldelse om, at to drenge var blevet antastet af en mand i en varebil. Desværre har ingen af de mange henvendelser og forskellige efterforskningsskridt pt. givet resultater i forhold til den aktuelle anmeldelse. Nordsjællands Politi har taget initiativ til et møde med skoledirektørerne i politikredsen, for at orientere om politiets arbejdei den type sager og medvirke til at skabe større tryghed for børnene, deres forældre og i skolerne.