Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

2. juni 2020 14:00

Mand anholdt og sigtet for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse under foregivelse af at være film- og tv-caster

Nordsjællands Politi har i dag anholdt en 33-årig mand for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse og forsøg på blufærdighedskrænkelse begået mod unge kvinder i forbindelse med, at han har udgivet sig for at være caster på film og tv-serier.

I samarbejde med Københavns Politi og NC3, Rigspolitiet har Nordsjællands Politi tirsdag morgen den 2. juni 2020 foretaget anholdelse i en sag, hvor en 33-årig mand fra Hillerød er mistænkt for at udgive sig for at være caster på flere store film- og serieproduktioner og i den forbindelse lokke unge piger til at sende nøgenbilleder og -videoer af dem selv til ham. 

Den 33-årige blev tidligt tirsdag morgen anholdt og sigtet for flere forhold, hvor han formodes at have benyttet sig af et kendt navn i casting-verdenen for at lokke pigerne til at tro, at de ved at sende nøgenbilleder og -videoer af dem selv kunne komme i betragtning til skuespilroller i kommende film eller tv-serier.

- Jeg er meget tilfreds med, at det ved fælles indsats er lykkedes os at finde frem til den formodede person bag den falske casterprofil. Det, vi ser her, er grov udnyttelse af nogle unge kvinders karriereønsker, og det har været gjort så professionelt, at det har været svært for kvinderne at gennemskue set-uppet, fortæller efterforskningsleder og politikommissær Jakob Rahbek. 

Et større antal unge kvinder flere steder i landet har været ofre for den falske casters forespørgsler om intime billeder og videoer, og den seneste tid har Nordsjællands Politi derfor i samarbejde med Københavns Politi og National Cyber Crime Center (NC3) i Rigspolitiet efterforsket sagerne, hvilket har ført til, at der i dag kunne foretages anholdelse af den 33-årige. 

- Den slags sager kan desværre være rigtig svære at efterforske, fordi der på internettet kan gøres meget for at skjule gerningsmandens identitet. Generelt vil jeg gerne opfordre til, at såfremt man ønsker at sende intime billeder af sig selv til andre, skal man gøre sig grundige overvejelser om, hvem man sender dem til, og hvad indholdet af billederne er. Internettet glemmer aldrig, og man er ikke altid bekendt med modtagerens hensigter, slutter Jakob Rahbek.

Der arbejdes nu videre med efterforskningen i sagen med henblik på klarlæggelse af alle beviserne mod den formodede gerningsmand. Der vil på nuværende tidspunkt ikke blive begæret varetægtsfængsling i sagen. 

Nordsjællands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

Flere nyheder

11. november 2022

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi indfører nattelivszone i Helsingør

Fra den 25. november 2022 kl. 10 træder en nattelivszone i kraft i Helsingør. Zonen omfatter et område omkring Helsingør centrum. Nattelivszonen ledsages af en række andre initiativer for at sikre et trygt natteliv i Helsingør. Har man forbud mod at deltage i nattelivet, må man ikke færdes eller opholde sig i nattelivszonen om natten mellem kl. 00-05.

9. november 2022

Nordsjællands Politi

Ung mand idømt to års fængsel og udvisning efter stor svindelsag i Nordsjælland

En udenlandsk statsborger er blevet idømt fængsel og udvisning fra Danmark efter stor svindelsag, hvor 67 ældre borgere er blevet svindlet.

14. oktober 2022

Nordsjællands Politi

Forstærket indsats mod indbrud

Antallet af indbrud faldt markant under Corona årene i 2020-21. Men med en mørkere tid og et mere normalt hverdagsliv foran os, er det bekymringen, at indbrudstallene igen kan vokse. Derfor styrker Nordsjællands Politi nu yderligere indsatsen mod indbrudstyvene.

Forslag