Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

12. august 2024 13:29

Nordsjællands Politi afslutter sag om eksplosion i Helsinge

Nordsjællands Politi indstiller efterforskningen og afslutter dermed sagen om en eksplosion i et rækkehus i Helsinge tidligere i år

Nordsjællands Politi indstiller efterforskningen og afslutter dermed sagen om en eksplosion i et rækkehus i Helsinge, hvor fire piger i alderen 10-12 år og en 44-årig kvinde kom til skade.

 

Der har trods en række tekniske undersøgelser og afhøringer i sagen ikke været muligt for Nordsjællands Politi at fastlægge den præcise årsag til eksplosionen.

 

- Vi har arbejdet ud fra en hypotese om, at det har været uforsigtighed med brug af tørshampoo og en lighter der har forårsaget eksplosionen. De tekniske undersøgelse og vidneafhøringer har hverken kunne be- eller afkræfte dette, om end der ikke er fundet andre plausible forklaringer på eksplosionen, siger vicepolitiinspektør Anne Nielsen, Nordsjællands Politi og understreger, at politiet ikke har grund til at tro, at der er tale om andet end en tragisk ulykke.

 

Eksplosionen skete i et rækkehus på Nygade den 11. april i år kort før klokken 19.30, hvor de fire piger befandt sig i et værelse på rækkehusets førstesal.

 

En nabo hørte eksplosionen og ilede til ulykkesstedet, hvor han hjalp en af pigerne, som var blevet stærkt forbrændt i ulykken, ned fra husets tag og bragte hende hjem til sig selv. Her ydede han førstehjælp ved at sørge for, at pigen kom i et kølende bad. Herefter skyndte han sig retur og var med til at redde de øvrige piger ud fra værelset.

 

Manden er, sammen med to andre borgere, som hjalp de tilskadekomne, indstillet til dusør for sin indsats.

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

13. august 2024

Nordsjællands Politi

Ulovlig arbejdskraft koster dyrt

Det kan blive en meget dyr hovedrengøring at ansætte rengøringshjælp, som ikke har en opholds- og arbejdstilladelse. Det viser en sag fra Nordsjællands Politi.

6. august 2024

Nordsjællands Politi

Dømt for at stjæle værdier for mere end 600.000 kroner

En 43-årig mand fra Helsinge skal halvandet år i fængsel, efter han blev kendt skyldig i en række indbrud af særlig grov karakter begået i Gilleleje

9. juli 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi efterlyser vidner til kørsel forud for ulykke

I forbindelse med efterforskningen af den ulykke, som lørdag morgen kostede tre mennesker livet, søger Nordsjællands Politi flere vidner.