Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

7. maj 2019

Nordsjællands Politi beder om hjælp til at klarlægge dræbt kvindes færden


Offentliggør billede og lydfil i håb om at få flere henvendelser i drabssag fra Tisvildeleje

BEMÆRK, AT LYDFIL OG BILLEDE ER FJERNET EFTER ANHOLDELSE OG VAETÆGTSFÆNGSLING AF EN MISTÆNKT TIL SAGEN.

 

Nordsjællands Politi beder borgerne om hjælp til at klarlægge den dræbte Charlotte Asperuds færden i tiden op til, at hun blev overfaldet i sit hjem i Tisvildeleje og senere afgik ved døden.


Det dødelige overfald på den 58-årige kvinde skete natten til tirsdag den 30. april 2019 omkring  02.45 i hendes hjem på Aspevej 3 i Tisvildeleje. Her brød en ukendt gerningsmand ind af et vindue og overfaldt Charlotte Asperud, som formodentlig lå og sov, da indbruddet skete. 

Nordsjællands Politi undersøger stadig flere mulige motiver til overfaldet, og som en del af efterforskningen forsøger man at fastlægge Charlotte Asperuds færden i ugen op til overfaldet. Derfor har Nordsjællands Politi nu besluttet at offentliggøre navn og billede af Charlotte Asperud samt en lydfil fra overfaldet, hvor gerningsmandens stemme høres. 

- Vi vil meget gerne høre fra borgere, som har set eller kender Charlotte Asperud fra andre sammenhænge. Det kan være borgere, som har set Charlotte Asperud enten alene eller i selskab med andre, både i lokalområdet og andre steder, siger efterforskningsleder Henrik Gunst, politikommissær i Nordsjællands Politi og fortsætter:

- Vi håber også, at der er nogen, som kan genkende gerningsmandens stemme og vil kontakte os med oplysninger om, hvem det kan være.

En analyse af gerningsmandens stemme viser, at der er tale om en voksen mand, som taler med en dialekt, der typisk tales i Københavnsområdet og Nordsjælland.

Charlotte Asperud var læge og arbejdede som bagvagt på akutmodtagelsen på Hillerød Hospital og havde endvidere vagter i Sundhedshuset i Helsingør samt på akutmodtagelsen på Frederikssund Hospital. Hun var engageret i aktiviteter for beboerne i Tisvildeleje og aktiv motionsløber i området.

Charlotte Asperud er i månederne op til drabet på sin bopæl set i selskab med en skaldet mand med briller. Denne mand vil Nordsjællands Politi gerne høre fra. 

Nordsjællands Politi vil også gerne høre fra borgere i Tisvildeleje, som har set eller hørt noget mistænkeligt eller noget, som ikke passer ind i det normale hverdagsbillede samt fra borgere, som har oplevet vindueskiggere, haft indbrud eller forsøg på indbrud, som de endnu ikke har anmeldt.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefon 114.

 

Nordsjællands Politi har været i tæt dialog med Charlotte Asperuds nærmeste pårørende forud for offentliggørelsen af hendes navn og billede. Charlotte Asperuds pårørende er tillige orienteret om offentliggørelsen af lydfilen.

 

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

Flere nyheder

17. juni 2020

Nordsjællands Politi

Tre mænd varetægtsfængslet for sprængning af hæveautomat i Ålsgårde

Nordsjællands Politi sigtede tirsdag formiddag den 16. juni tre mænd og en kvinde for at stå bag sprængningen af en hæveautomat ved Nordea i Ålsgårdecentret natten til tirsdag. I dag blev de fremstillet i grundlovsforhør, hvor de tre mænd blev varetægtsfængslet i fire uger, mens kvinden blev løsladt.

10. juni 2020

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi har indledt sommerpatruljering på vandet

Der vil være særligt fokus på nye regler samt sikkerheden for de sejlende og de badende

2. juni 2020

Nordsjællands Politi

Mand anholdt og sigtet for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse under foregivelse af at være film- og tv-caster

Nordsjællands Politi har i dag anholdt en 33-årig mand for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse og forsøg på blufærdighedskrænkelse begået mod unge kvinder i forbindelse med, at han har udgivet sig for at være caster på film og tv-serier.

Afvis cookies