Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

21. april 2020 08:19

Seks mænd anholdt for drab og drabsforsøg i forbindelse med skyderi i Rungsted sidste år

Nordsjællands Politi anholdt mandag den 20. april 2020 seks mænd, som alle er sigtet for blandt andet drab og drabsforsøg i forbindelse med et skyderi, som fandt sted i april sidste år på Rungsted Strandvej. I dag fremstilles de alle i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling

Seks mænd i alderen 20-29 år blev i går anholdt af Nordsjællands Politi i forbindelse med det skyderi, som fandt sted på Rungsted Strandvej den 6. april sidste år. Klokken 09.30 i dag fremstilles de i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør. De seks mænd tiltales blandt andet for i forening med to andre mænd, som allerede sidder varetægtsfængslet, at have skudt og dræbt en 20-årig mand fra Nivå. 

- På baggrund af den efterforskning, der er foretaget i sagen, har politiet nu anholdt de seks mænd, som vi formoder er gerningsmænd i sagen sammen med to andre, som har siddet varetægtsfængslet siden april sidste år. Alle otte blev kort efter skyderiet sigtet i sagen, og anklagemyndigheden har nu valgt at rejse tiltale mod dem alle for drab, drabsforsøg og våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder, forklarer specialanklager Margit Wegge.

Skyderiet, som de otte mænd menes at have været involverede i, fandt sted den 6. april 2019 kort efter klokken 18, hvor en 20-årig mand fra Nivå blev skudt og dræbt ved en rasteplads på Rungsted Strandvej. Under skyderiet, som formodes at omhandle en konfrontation mellem to lokale bandegrupperinger, blev yderligere en mand ramt af flere skud i benet.

Sagen mod de otte mænd er berammet til efteråret 2020.

 

Nordsjællands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

Det bemærkes, at der kan være særlige forholdsregler, der gør sig gældende i forbindelse med grundlovsforhøret grundet retningslinjerne for Covid-19. Spørgsmål vedrørende dette kan stiles til Retten i Helsingør.

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

11. marts 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi ophæver lukning af rocker-/ bandetilholdssted

Nordsjællands Politi har ophævet forbuddet mod ophold på Oldenvej 17, st. tv., 3490 Kvistgård.

27. februar 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi forlænger lukningen af rocker/- bandetilholdssteder

Forbuddet mod at opholde sig i ét rocker/bande tilholdssted i Nordsjællands Politikreds er i dag blevet forlænget med yderligere 14 dage.

22. februar 2024

Nordsjællands Politi

Vedr. anmeldelser om børn antastet af person i varebil

Nordsjællands Politi har modtaget et stort antal henvendelser i forbindelse med efterforskningen i en sag, hvor politiet har modtaget en anmeldelse om, at to drenge var blevet antastet af en mand i en varebil. Desværre har ingen af de mange henvendelser og forskellige efterforskningsskridt pt. givet resultater i forhold til den aktuelle anmeldelse. Nordsjællands Politi har taget initiativ til et møde med skoledirektørerne i politikredsen, for at orientere om politiets arbejdei den type sager og medvirke til at skabe større tryghed for børnene, deres forældre og i skolerne.