Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

21. april 2020 08:19

Seks mænd anholdt for drab og drabsforsøg i forbindelse med skyderi i Rungsted sidste år

Nordsjællands Politi anholdt mandag den 20. april 2020 seks mænd, som alle er sigtet for blandt andet drab og drabsforsøg i forbindelse med et skyderi, som fandt sted i april sidste år på Rungsted Strandvej. I dag fremstilles de alle i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling

Seks mænd i alderen 20-29 år blev i går anholdt af Nordsjællands Politi i forbindelse med det skyderi, som fandt sted på Rungsted Strandvej den 6. april sidste år. Klokken 09.30 i dag fremstilles de i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør. De seks mænd tiltales blandt andet for i forening med to andre mænd, som allerede sidder varetægtsfængslet, at have skudt og dræbt en 20-årig mand fra Nivå. 

- På baggrund af den efterforskning, der er foretaget i sagen, har politiet nu anholdt de seks mænd, som vi formoder er gerningsmænd i sagen sammen med to andre, som har siddet varetægtsfængslet siden april sidste år. Alle otte blev kort efter skyderiet sigtet i sagen, og anklagemyndigheden har nu valgt at rejse tiltale mod dem alle for drab, drabsforsøg og våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder, forklarer specialanklager Margit Wegge.

Skyderiet, som de otte mænd menes at have været involverede i, fandt sted den 6. april 2019 kort efter klokken 18, hvor en 20-årig mand fra Nivå blev skudt og dræbt ved en rasteplads på Rungsted Strandvej. Under skyderiet, som formodes at omhandle en konfrontation mellem to lokale bandegrupperinger, blev yderligere en mand ramt af flere skud i benet.

Sagen mod de otte mænd er berammet til efteråret 2020.

 

Nordsjællands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

Det bemærkes, at der kan være særlige forholdsregler, der gør sig gældende i forbindelse med grundlovsforhøret grundet retningslinjerne for Covid-19. Spørgsmål vedrørende dette kan stiles til Retten i Helsingør.

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

Flere nyheder

15. april 2021

Nordsjællands Politi

De nye nærpolitienheder i Nordsjælland placeres i Helsinge og Nivå

Borgere vil i fremtiden kunne henvende sig til politiet i Helsinge og Nivå, når der på baggrund af den nye flerårsaftale etableres to nye nærpolitienheder i Nordsjællands politikreds

24. marts 2021

Nordsjællands Politi

Fem anholdt for grov vold mod 17-årig i Helsinge

Nordsjællands Politi har tirsdag aften anholdt flere personer, som formodes at have begået et groft overfald på en 17-årig mand lørdag den 20. marts 2021 på stationen i Helsinge. Det formodes, at overfaldet er sket som led i en konflikt mellem to grupperinger

10. marts 2021

Nordsjællands Politi

Flere mænd anholdt i sag om tyveri af champagne for knap 4 millioner kroner

Efter en koordineret aktion onsdag formiddag er fem mænd blevet anholdt af Nordsjællands Politi i en sag omhandlende tyveri af champagne for knap 4 millioner kroner. Efter anholdelserne foretog politiet ransagninger af flere adresser, hvor der blandt andet blev fundet champagneflasker, der sandsynligvis kan kædes sammen med et indbrud begået ved en vinforhandler i Kokkedal i november 2020.