Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

17. maj 2023 09:32

Uforsigtig brug af ukrudtsbrændere er årsag til flere brande i Nordsjælland

De nordsjællandske brand- og redningsberedskaber og Nordsjællands Politi advarer om, at forkert brug af ukrudtsbrændere i den senere tid har været skyld i flere brande.

Ukrudtsbrændere er populære, når mælkebøtter og skvalderkål skal bekæmpes. Men efter flere brande i blandt andet carporte, hække og ejendomme advarer de nordsjællandske brand- og beredskaber sammen med Nordsjællands Politi nu om, at forkert brug af ukrudtsbrændere kan have alvorlige konsekvenser.

- Vi oplever desværre ofte, at borgerne uforvarende får sat ild til hække, skure og i værste fald deres egne eller omkringliggende huse når de bruger ukrudtsbrændere, siger Carsten Jensen, myndighedschef i Nordsjællands Brandvæsen.

Siden 1. april har Nordsjællands Politi modtaget op mod 20 henvendelser om brande, der har vist sig at være forårsaget af ukrudtsbrændere. 

- En ting er, at man kan få en bøde for overtrædelse af Beredskabsloven. Noget helt andet er, at man kan bringe både sig selv og andre i fare, hvis man ikke er opmærksom og bruger ukrudtsbrænderen uhensigtsmæssigt eller uforsigtigt, siger Uffe Stormly, politiinspektør i Nordsjællands Politi.

Skulle noget alligevel gå galt, opfordrer både politi og brandvæsen til, at man hurtigst muligt ringer 112, så ilden ikke når at sprede sig yderligere - også selvom det måske ikke ser så alvorligt ud i første omgang.

- Hvis uheldet er ude, så ring hellere en gang for meget end en gang for lidt. Det er trods alt noget nemmere at forklare brandvæsenet, at det allerede er lykkedes at slukke branden, når vi kommer frem, end det er at forklare naboerne, at deres hus er brændt ned, siger Carsten Jensen.

 

Sådan undgår du at brænde andet end ukrudt af: 

Undgå brug af ukrudtsbrænderen i tørkeperioder og i blæsevejr. 
Selvom det hedder en ukrudtsbrænder, er det nok kun at svitse ukrudtet til bladende begynder at krølle sig sammen
Brug kun ukrudtsbrænderen, når planterne og omgivelserne er fugtige. Vand evt. området, inden du går i gang
Sørg for at have brandslukningsudstyr i nærheden. Det kan være en fyldt vandkande, en spand, en vandsprøjte eller en pulverslukker.
Husk god afstand til biler, bygninger og plankeværk
Pas på skjulte gløder 
Forlad aldrig en tændt eller varm brænder

Læs flere gode råd om ukrudtsbrændere hos Beredskabsstyrelsen

 

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

29. april 2024

Nordsjællands Politi

Trygheden og tilliden til politiet stiger i Nordsjælland

Borgerne i Nordsjælland er blevet mere trygge og samtidig vokser deres tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det. Det kan man læse i Justitsministeriets seneste Tryghedsundersøgelse, som netop er udkommet.

11. marts 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi ophæver lukning af rocker-/ bandetilholdssted

Nordsjællands Politi har ophævet forbuddet mod ophold på Oldenvej 17, st. tv., 3490 Kvistgård.

27. februar 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi forlænger lukningen af rocker/- bandetilholdssteder

Forbuddet mod at opholde sig i ét rocker/bande tilholdssted i Nordsjællands Politikreds er i dag blevet forlænget med yderligere 14 dage.