Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

22. februar 2024 14:28

Vedr. anmeldelser om børn antastet af person i varebil

Nordsjællands Politi har modtaget et stort antal henvendelser i forbindelse med efterforskningen i en sag, hvor politiet har modtaget en anmeldelse om, at to drenge var blevet antastet af en mand i en varebil. Desværre har ingen af de mange henvendelser og forskellige efterforskningsskridt pt. givet resultater i forhold til den aktuelle anmeldelse. Nordsjællands Politi har taget initiativ til et møde med skoledirektørerne i politikredsen, for at orientere om politiets arbejdei den type sager og medvirke til at skabe større tryghed for børnene, deres forældre og i skolerne.

I forbindelse med efterforskningen i en sag, hvor politiet har modtaget en anmeldelse om, at to drenge var blevet antastet af en mand i en varebil i Nivå, har Nordsjællands Politi modtaget et stort antal henvendelser om sorte varebiler.

 

”Vi tager denne type anmeldelser særdeles alvorligt, og de bliver undersøgt meget grundigt. Der er ingen tvivl om, at drengene i de her sager har haft en oplevelse af, at de har været ude for noget, som de er blevet urolige over og berørte af,” siger politiinspektør Svend Foldager, Nordsjællands Politi.

 

Han udtrykker samtidig en meget stor tak for de mange henvendelser fra borgerne, som politiet har modtaget.

 

Nordsjællands Politi har i denne såvel som i andre lignende sager gennemført en grundig efterforskning.

 

Ud over at gennemgå alle de mange henvendelser, som er modtaget, er der foretaget efterforskningen, ligesom der er sikret teledata og videoovervågning fra området. De berørte børn og deres forældre er blevet afhørt om hændelsen, og der foretages løbende gennemgang af politiet data for at undersøge, om der i andre lignende sager er signalementer, spor, og metoder, som går igen.

 

Desværre har ingen af de mange henvendelser og forskellige efterforskningsskridt givet resultater i forhold til den aktuelle anmeldelse og dermed heller ikke til identifikation af den omtalte mand eller bil. 

Det er desværre også tilfældet i en lignende sag fra Hørsholm. Her opfordrede Nordsjællands Politi specifikt en kvindelig hundelufter til at henvende sig til politiet, men der er endnu ikke kommet nogen henvendelse.

 

”Vi har desværre ikke på nuværende tidspunkt fået oplysninger eller spor i sagerne, som har kunne medvirke til at identificere de pågældende personer og klarlægge hændelsesforløbet yderligere. Og vi er afhængige af nye oplysninger fra borgere, for at kunne komme videre i efterforskningen. Hvis vi får nye oplysninger, som giver grundlag for at fortsætte efterforskningen, gør vi naturligvis det,” siger politiinspektør Svend Foldager.

 

Nordsjællands Politi har taget initiativ til en dialog med skoledirektørerne i de forskellige kommuner i politikredsen. Det sker med henblik på at orientere om politiets arbejde i denne type sager og medvirke til at skabe større tryghed for børnene, deres forældre og i skolerne.

 

”Det er fuldt forståeligt, at sådanne oplysninger skaber bekymring både blandt børn, deres forældre og i skolerne, og det er vigtigt, at der er en tæt dialog om den hændelse, som børnene har oplevet som meget ubehagelig. Samtidig er det afgørende, at vi ikke skræmmer børnene unødigt,” siger politiinspektør Svend Foldager.

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

29. april 2024

Nordsjællands Politi

Trygheden og tilliden til politiet stiger i Nordsjælland

Borgerne i Nordsjælland er blevet mere trygge og samtidig vokser deres tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det. Det kan man læse i Justitsministeriets seneste Tryghedsundersøgelse, som netop er udkommet.

11. marts 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi ophæver lukning af rocker-/ bandetilholdssted

Nordsjællands Politi har ophævet forbuddet mod ophold på Oldenvej 17, st. tv., 3490 Kvistgård.

27. februar 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi forlænger lukningen af rocker/- bandetilholdssteder

Forbuddet mod at opholde sig i ét rocker/bande tilholdssted i Nordsjællands Politikreds er i dag blevet forlænget med yderligere 14 dage.