Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

25. september 2020 11:27

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 25. september 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 11.00 en 24-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for sammen med flere andre gerningsmænd at have begået en række tricktyverier i juli og august på gaden i Aarhus C. Ifølge sigtelsen stjal den 24-årige ved tricktyverierne de forurettedes dankort, som han senere misbrugte.

Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen.

**

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.30

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 13.30 en 22-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for at have truet en 19-årig mand på livet. Ifølge sigtelsen sendte den 22-årige natten til torsdag en trussel via Snapchat efter nogle uoverensstemmelser med den 19-årige.

Den 22-årige blev anholdt natten til fredag og fremstilles nu i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 14.00

Særlig Efterforskning Vest fremstiller fredag kl. 14.00 i Retten i Randers endnu to mænd på 49 og 54 år, i sagen om groft momssvig, hvor seks personer den 10. september blev fremstillet og varetægtsfængslet i fire uger, og hvor en 40-årig mand og en 45-årig kvinde tidligere på ugen blev varetægtsfængslet.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

 

**

 

Mand truede med kniv i lejlighed og modsatte sig anholdelse

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte torsdag kl. 06.37 til en adresse i Viby, hvorfra der var anmeldelser om, at en uønsket gæst var gået amok med en kniv i en lejlighed. Da betjentene ankom til stedet mødte de to mænd, som netop var ved at gå fra adressen. Da betjentene råbte til mændene, at de skulle stoppe, smed den ene mand en brødkniv fra sig. Mændende stoppede dog ikke op, og selvom betjentene flere gange råbte til dem og bad dem stoppe og derefter lægge sig ned, nægtede de at efterkomme. Betjentene endte med at spraye peberspray på en 30-årig mand. Det fik både ham og den 36-årige mand, han fulgtes med, til at lægge sig ned. Den 30-årige strittede fortsat voldsomt imod og gjorde modstand både mod at få håndjern på og mod at komme ind i politibilen.

Den 30-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for trusler på livet, overtrædelse af knivloven og for at modsætte sig anholdelse.


**

 

Motorcyklist kørte 118 km/t i 50 km zone

En patrulje fra Østjyllands Politi stillede sig torsdag aften omkring kl. 18.30 i et buskads på Silkeborgvej i Aarhus med en lasermåler. Kort efter målte de en motorcykel, ført af en 29-årig mand, til at køre 118 km/t, hvor han kun måtte køre 50.

 

Den 29-årige fik straksinddraget førerretten.

 

**

 

Stjal earbuds fra supermarked

En 29-årig mand blev torsdag kl. 16.40 sigtet for butikstyveri efter at en butiksdetektiv i Bilka i Tilst havde set, at den 29-årige havde taget et sæt earbuds og passeret kasselinien uden at betale for dem. Detektiven fulgte efter den 29-årige, der kort efter benyttede toilettet. På toilettet fandtd etektiven en tom æske fra earbudsene.

 

Da butiksdetektiven henvendte sig til den 29-årige, indrømmede han at have taget dem, men nægtede at fremvise dem. Butikken kontaktede derfor politiet, som kom ud og visiterede den 29-årige og fandt de stjalne earbuds.


**

 

Cykeltyv måtte med på stationen

Torsdag kl. 07.52 blev en patrulje sendt til Store Torv i Aarhus, hvor en person var i færd med at stjæle cykler. På Bispegade fik betjentene øje på en 18-årig mand, der svarede til beskrivelsen, og tog kontakt til ham. Han virkede stærkt påvirket og blev derfor anholdt for at sikre hans tilstedeværelse. Anmelderen forklarede, at han havde set den 18-årige i færd med at stjæle en el-cykel. Den 18-årige blev taget med på stationen og sigtet for brugstyveri.

 

**

 

Specialpatruljen på besøg i Randers

Specialpatruljen var torsdag aften kl. 20.19 på besøg på en adresse i Randers. En 21-årig mand med bopæl på adressen åbnede døren og modtog en sigtelse for besiddelse af narko. Betjentene ransagede herefter lejligheden og fandt flere mængder narko samt en digitalvægt, og den 21-årige blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.

**

Butikstyv med hang til deller

Torsdag kl. 21.05 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Føtex på Guldsmedgade i Aarhus C, hvor personalet havde tilbageholdt en butikstyv. En vagt havde set en mand tage en pakke frikadeller i et varmeskab, der stod ved udgangen, hvorefter han forlod forretningen uden at betale for dem. Vagten gik efter manden, der blev pågrebet uden for butikken, og bad ham følge med ind i et baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet. Da politiet ankom til stedet blev den 24-årige mand anholdt og sigtet for butikstyveri.


**

Færdsel

Torsdag kl. 08.42 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Svanlevvej og Sønderholmvej i Bering ved Hasselager, da en 49-årig lastbilchauffør påkørte en 30-årig kvindelig bilist bagfra i forbindelse med at kvinden holdt stille for at dreje til venstre. Kvindens bil fik betydelige skader, men ingen personer kom umiddelbart til skade.

En 50-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 11.00 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Trehøje ud for Jennum ved Spentrup. Det viste sig desuden, at den 50-årige allerede havde fået inddraget førerretten.

En patruljemotorcykel kørte torsdag kl. 11.57 til Højsletvej i Aarhus N, hvor en vågen borger havde observeret en bil, der slingrede kraftigt. Ved opslag i politiets systemer, fandtes bilens registreringsnummer dog ikke. På Randersvej kørte motorcykelbetjenten op på siden af den48-årige kvindelige bilist og gjorde med udrykningssignaler opmærksom på, at kvinden skulle køre ind til siden. Det reagerede den 48-årige dog ikke på, men fremdrog i stedet en mobiltelefon og førte en samtale i den. Ved en buslomme lykkedes det betjenten at få kvinden standset. Betjenten bad om at se hendes kørekort, men det oplyste hun, at hun ikke havde. Det personnummer, som hun opgav, fandtes heller ikke i systemerne. Den 48-årige kvinde opgav nu et andet personnummer, og det viste sig, at hun havde fået førerretten inddraget. Kvinden blev anholdt og sigtet for kørsel uden førerret samt narkokørsel. Derudover blev hendes køretøj beslaglagt med henblik på konfiskation.

En 41-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 13.00 sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af politiet på Stenagergårdsvej i Randers.

Torsdag kl. 14.04 blev en 20-årig mand anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på en scooter på Mariagervej i Spentrup. Den 20-årige nægtede flere gange at standse på trods af flere signaler fra patruljen, men blev kontaktet da han væltede efter en kort eftersættelse. Den 20-årige blev anholdt og sigtet for narkokørsel, besiddelse af narko, kørsel uden førerret og styrthjelm samt for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

Torsdag kl. 14.47 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i nordgående retning omkring Grundfør. En 32-årig mandlig bilist måtte i forbindelse med kødannelse bremse kraftigt op, og forsøgte derfor at undvige venstre om ud i midterautoværnet. Herved påkørte den 32-årige en 45-årig mandlig bilist, som holdt stille i den venstre vognbane, og skubbede ham frem i en 52-årig mandlig bilist, som holdt foran. Med i bilen havde den 32-årige desuden en kvindelig passager og deres 5-årige søn. Kvinden og sønnen blev kørt på skadestuen til undersøgelse, men kom ikke umiddelbart alvorligt til skade. Et kort stykke længere nordpå på Motorvejen skete på samme tidspunkt sammenstød mellem en 22-årig mandlig bilist og en 38-årig kvindelig bilist, ligeledes på grund af kødannelse. Ingen af parterne kom her alvorligt til skade heller. Trafikken var påvirket på stedet i ca. tre kvarter, mens bilerne blev bugseret væk.

Torsdag kl. 15.20 skete der et færdselsuheld på Onsbjerg Hovedgade på Samsø, da en 63-årig kvindelig bilist overså sin ubetingede vigepligt og derved påkørte en 71-årig mandlig bilist. Ingen kom til skade ved uheldet.

En 17-årig dreng blev torsdag kl. 16.03 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af politiet på Vårkjærvej i Viby.

Torsdag kl. 17.43 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Gammel Stillingvej og framlev Korsvej i Harlev, da en 44-årig mandlig bilist ramte en 51-årig mandlig cyklist.

Torsdag kl. 19.40 skete der et solouheld på Fuglsangvej i Hammel, da en 24-årig mandlig bilist af uvisse årsager påkørte et træ. Den 24-årige blev kørt på hospitalet til undersøgelse, men kom ikke umiddelbart kritisk til skade.

En 17-årig dreng blev natten til fredag kl. 01.35 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standet på Silkeborgvej i Gammel Brabrand. Den 17-årige havde ikke førerret og brugte desuden ikke sele, så han blev også sigtet for begge de overtrædelser. Som passager i bilen sad desuden en 18-årig mand, som medbragte en kniv. Den 18-årige blev anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven.

Fredag kl. 03.37 blev en 21-årig mandlig bilist sigtet for narkokørsel, da han blev standset af politiet på Viborgvej i Tilst. Den 21-årige blev desuden sigtet for kørsel uden førerret og for besiddelse af narko.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Silkeborgvej i Åbyhøj begået mellem onsdag den 23/9 kl. 00.00 og torsdag den 24/9 kl. 10.00

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

19. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.