Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

12. oktober 2020 12:26

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 12. oktober 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Mistænkt for drab anholdt på motorvej

En 29-årig mand fra Åbyhøj er mandag formiddag blevet anholdt i en aktion i Midt- og Vestjyllands politikreds. På baggrund af en intens efterforskning har Østjyllands Politi de seneste dage ledt efter den 29-årige mand, der mistænkes for at have dræbt en 21-årig mand på Kappelvænget den 25. september.

Den 29-årige mand blev mandag ved 11.44-tiden anholdt i sin bil på rasteplads Hærvejen på den midtjyske motorvej øst for Give i et samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi. Han vil nu blive overleveret til Østjyllands Politi, og det forventes at han tirsdag vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

**

Anholdt mand fremstilles senere i grundlovsforhør

Østjyllands Politi fik søndag kl. 23.02 en anmeldelse om, at en mand blev set med et skydevåben ved Engparken i Åbyhøj, og at der muligvis også var blevet affyret et skud – dog uden at nogen var blevet ramt. Politiet har hele natten efterforsket sagen og forsøgt at finde frem til manden, der blev anholdt kl. 07.01 mandag morgen. Politiet fandt også efterfølgende det omtalte våben, der er en salonriffel. Der er intet der tyder på, at den anholdte har nogen relation til den igangværende bandekonflikt.

Politiet er fortsat i gang med efterforskningen, men det forventes, at den 63-årige mand skal fremstilles i grundlovsforhør mandag eftermiddag. Når det er endeligt fastlagt, hvad manden bliver sigtet for, og hvornår grundlovsforhøret finder sted, vil dette blive meldt ud via Twitter. Da anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, kan der på nuværende tidspunkt ikke kan oplyses yderligere.


**

 

Fire papegøjer stjålet i Hvorslev

Søndag kl. 09.38 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Hvorslev Papegøjecenter på Energivej i Hvorslev, Ulstrup, hvor der i løbet af weekenden havde været ubudne gæster. I perioden fra lørdag kl. 18.00 til søndag kl. 09.00 har ukendte gerningsmænd opbrudt en træport og er kommet ind til lagerbygningen, hvorefter de er gået hen til papegøjerne af racen Jaco og stjålet fire papegøjer. Papegøjerne er ca. 30-35 cm store, ca. 15 år gamle og avlsdygtige. Tre af dem havde rød hale, mens den sidste havde brun hale. De har alle ringe på.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man er opmærksom, hvis man falder over salgsannoncer med papegøjer eller i øvrigt bliver tilbud at købe en billig papegøje, da der kan være tale om de stjålne papegøjer. Har man oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 114.

**

 

Mistænkelig bil i skolegården

Søndag kl. 14.20 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der havde set to personer køre rundt i en bil inde i skolegården ved Rundhøj Skole i Højbjerg, hvilket borgeren fandt mistænkeligt. Der blev sendt en patrulje, der fik kontakt til en 29-årig mand, der sad alene i bilen, der holdt parkeret midt i skolegården.

Den 29-årige mand virkede noget nervøs ved politiets tilstedeværelse, og det viste sig da også, at han både var i besiddelse af en joint og en peberspray. Han blev derfor både sigtet for overtrædelse af våbenloven og for narkobesiddelse.

**

 

Standsede bil der duftede kraftigt af wunderbaum

Søndag kl. 22.02 foretog en patrulje på Fuglebakkevej i Aarhus V en rutinekontrol af en bil, hvor der sad en 22-årig mand bag rattet. Det viste sig hurtigt, at den 22-årige var narkopåvirket, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel.

Da betjentene stak hovedet ind i bilen var der en mistænkelig kraftig dugt af wunderbaum, og de besluttede derfor at kigge lidt nærmere på, hvad der ellers befandt sig i bilen. I forbindelse med ransagning blev der fundet flere salgsposer med både skunk og hash samt et større kontantbeløb. Den 22-årige mand blev derfor også sigtet for salg af narkotika.

**

 

Smadrede barstol ind i bettingmaskine

Søndag kl. 20.14 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra et spillecenter på Banegårdsgade i Aarhus C, hvor en kunde på stedet angiveligt var blevet stå sur over at have tabt penge, at han havde smadret en barstol ind i en bettingmaskine, så skærmene smadrede. Herefter var manden løbet fra stedet. Der var umiddelbart ingen af de tilstedeværende, der kunne oplyse et signalement på manden.

**

 

Røglugt, men ingen brand

Søndag kl. 21.25 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der lugtede af røg i en bygning på Høgevej i Aarhus V. Der var syv etager i bygningen, og ved politiets ankomst stod flere personer ude på vejen. Brandvæsnets indsatsleder gennemgik bygningen og fandt intet, der kunne indikere, at der var tale om en brand. Det er uvist, hvor røglugten stammede fra.

**

 

Færdsel

 

Søndag kl. 12.17 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Randers NV. En 58-årig kvindelig bilist kom kørende ad Viborgvej, da hun trak ud i grøften i højre side, hvor hun påkørte et hegn. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Søndag kl. 15.14 skete der et færdselsuheld på Skejbygårdsvej i Aarhus N. En 77-årig mandlig bilist kom kørende ad Skejbygårdsvej, da han kørte frem for rødt lys i krydset ved Randersvej, hvor han blev påkørt af en anden bil, der blev ført af en 60-årig mand, som kom kørende ad Randersvej mod syd. Der skete betydelig materiel skade på begge biler, og begge bilister blev kørt til kontrol på skadestuen, men ingen af dem var umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 77-årige mand blev sigtet for at køre frem for rødt lys.

Søndag kl. 19.12 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, for kørsel uden førerret, for narkobesiddelse og for overtrædelse af våbenloven, ved at være i besiddelse af en hammer, da han blev standset af en patrulje på Åby Ringvej i Aarhus V.

Søndag kl. 20.25 skete der et færdselsuheld på Skelvangsvej i Randers NV. En 32-årig mandlig knallertfører kom kørende ad Skelvangsvej, da han af uforklarlige årsager kørte ind i et elskab. Den 32-årige mand brugte ikke hjelm, og blev kørt til skadestuen for at blive behandlet for hovedskader.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Rosenvangs Allé i Højbjerg begået søndag den 11/10 kl. 07.22
  • På Stenhøjsvej i Viby begået søndag den 11/10 kl. 07.44
  • På Toftebakken i Egå begået mellem lørdag den 10/10 kl. 17.45 og søndag den 11/10 kl. 01.00
  • På Eugen Warmings Vej i Aarhus C begået mellem torsdag den 8/10 og søndag kl. 12.20
  • På Vægtervej i Randers NV begået søndag den 11/10 kl. 17.29
  • På Øster Boulevard i Randers NØ begået mandag den 12/10 kl. 06.15

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.