Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

28. maj 2019 12:04

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 28. maj 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.00 i Retten i Aarhus en 20-årig mand, der sigtes for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

Den 20-årige mand blev varetægtsfængslet i fire uger. Han kærede ikke kendelsen til landsretten. Grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Den mobile politistation i Ørum

Den mobile politistation kører tirsdag til Ørum, hvor den vil være at finde i tidsrummet fra ca. kl. 14.00 til kl. 18.00. Kom forbi og få en snak med vores lokale betjente om, hvad der rører sig i området.

**

 

Tre anholdt i Gellerup

Mandag eftermiddag var flere folketingskandidater fra partiet Stram Kurs på besøg i det vestlige Aarhus. Ved besøget på Karen Blixens Boulevard var flere borgere mødt op, og en 39-årig mand ytrede i den forbindelse, at han ville spytte på partileder Rasmus Paludan. Manden blev derfor administrativt frihedsberøvet efter politiloven for at forhindre overtrædelsen i at finde sted. Senere samme sted blev en 49-årig mand også administrativt frihedsberøvet efter politiloven, da han blev fundet i besiddelse af noget fyrværkeri, der muligvis kunne være til fare for den offentlige sikkerhed.

Da folketingskandidaterne forlod området ved E&P huset i Gellerup trak flere af tilhørerne op mod Blixens, og der opstod uroligheder i en flok af unge mennesker. En medarbejder fra politiets forebyggelsessektion tog fat i en 13-årig dreng for en adfærdsregulerende samtale. Det fik drengen til at skubbe betjenten i brystet, og der opstod uroligheder i flokken, hvorfor de unge blev bedt om at forlade området. Det efterkom de fleste af dem, men en 22-årig mand nægtede og blev opfarende overfor betjentene og iførte sig maskering, som han gentagne gange blev bedt om at fjerne, hvilket han også nægtede. Den 22-årige blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af maskeringsforbuddet.

**

 

Fyrværkeri affyret i Bispehaven

Ved 17-tiden mandag eftermiddag ville folketingskandidaterne fra Stram Kurs besøge Bispehaven i det vestlige Aarhus. Da politiet ankom til stedet, blev betjente mødt af fyrværkeri, der blev affyret mod politiet af pt. ukendte personer. En betjent blev ramt på benet som følge af fyrværkeriet. Kort efter skød betjentene gas, hvorefter der ikke blev affyret mere fyrværkeri. Personerne nåede dog alle at forlade stedet, inden politiet fik fat i dem. Østjyllands Politi er i nu gang med at efterforske hændelsen med henblik på at finde frem til gerningsmændene.

**

Èn kørte uden sele – to endte med at blive anholdt

En motorcykelbetjent fra Østjyllands Politis færdselsafdeling standsede mandag kl. 17.15 en bil på Klokkerbakken i Aarhus V, fordi passageren ikke havde sele på. Den 25-årige passager blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, hvorefter han flere gange forsøgte at overtale betjenten til ikke at give ham en bøde. Da betjenten gik tilbage til sin motorcykel for at udskrive bøden, kom både passageren og den 27-årige fører af bilen hen til ham. Den 25-årige forsøgte igen at få betjenten til ikke at udskrive bøden og kaldte ham i den forbindelse for skældsord, hvorfor han også blev sigtet for fornærmelig tiltale

Motorcykelbetjenten pakkede sine papirer sammen og ville køre fra stedet, men den 25-årige stod så tæt på motorcyklen, at han ikke kunne køre fra stedet. Herefter slog den 25-årige betjenten på skulderen. Han blev derfor også sigtet for vold mod tjenestemand, og betjenten steg af motorcyklen for at anholde ham, hvilket han på det kraftigste modsatte sig. Samtidig stillede hans 27-årige kammerat sig i vejen for betjenten, som derfor var nødt til at slippe den 25-årige mand, der herefter løb fra stedet. Da betjenten ville køre efter ham på sin motorcykel, stillede den 27-årige mand sig igen i vejen, og han blev i stedet anholdt og sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiet.

Mens motorcykelbetjenten tilkaldte assistance fra en patrulje, kom den 25-årige mand retur til stedet. Han blev nu også anholdt, og de blev begge kørt til politigården.

**

 

Gemte tre knive i bilen

En patrulje blev mandag kl. 19.24 på Gudrundsvej i Brabrand opmærksom på to biler, der holdt på en parkeringsplads. Da patruljen nærmede sig bilerne, blev der kastet fire klumper hash ud af vinduet, og betjentene tog kontakt til personerne i bilen og sigtede dem alle for lov om euforiserende stoffer og blev visiteret, men ingen af dem var i besiddelse af noget af politimæssig interesse. I forbindelse med ransagningen af bilen blev der dog fundet tre knive skjult under bagsædet, og bilens 22-årige mandlige fører blev anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven. De tre knive og de fire klumper hash, der var kastet ud af vinduet, blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 14.00 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Paludan-Müllers Vej i Aarhus.

Mandag kl. 15.59 blev en 43-årig mand på knallert anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Rosenørnsgade i Randers C. I den forbindelse blev manden meget ophidset og råbte skældsord efter betjentene. Han blev derfor også sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

Natten til tirsdag kl. 01.56 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Viby Torv i Viby.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Langelinie i Kolind begået mandag den 27/5 kl. 09.21
På Brushøjvej i Kvottrup ved Sabro begået søndag den 26/5 mellem kl. 10.30 og kl. 17.00
På Strandvejen i Rønde begået fredag den 24/5 kl. 04.32
På Rønvangen i Hinnerup begået mandag den 27/5 mellem kl. 13.00 og kl. 13.30
På Hjulbjergvej i Højbjerg begået søndag den 26/5 mellem kl. 15.00 og kl. 15.30
På C.A. Thyregods Vej i Åbyhøj begået mandag den 27/5 mellem kl. 09.00 og kl. 15.27
På Damager i Randers NV begået mellem torsdag den 23/5 kl. 12.00 og mandag den 27/5 kl. 15.30

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

16. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 16. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

15. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 15. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

14. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 14. april 2024.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds