Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

9. januar 2020 11:47

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 9. januar 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Tørstig tyv tog for sig af varerne

Onsdag kl. 17.04 kom en mand ind i Fakta på Haurumsvej i Tilst med en indkøbsvogn, som han fyldte med ca. 30 flasker danskvand, hvorefter han gik fra stedet uden at betale for noget. Politiet blev tilkaldt, og betjentene fik kontakt til en medarbejder, der fortalte at der havde været et lignende tyveri den 17. december, hvor der formentlig havde været tale om samme gerningsmand. Patruljen kørte rundt i området for at lede efter gerningsmanden, men uden held.

 

Opdateret 13. januar

På baggrund af den efterlysning og de billeder, der blev sendt ud den 9. januar, har Østjyllands Politi nu fået genkendt gerningsmanden som værende en 37-årig mand fra Tilst. Han er nu sigtet for fire forhold af butikstyveri, hvor han er gået ind i en butik og har stjålet en masse flasker, hvorefter han har tømt dem for indhold og gået ind og indløst panten. 


**

 

Anholdt med kød i støvlen efter en længere løbetur

Onsdag kl. 21.46 gik to mænd rundt i Rema1000 på Dirch Passers Gade i Aarhus og fyldte lommer og tasker med varer fra butikken. En tidligere ansat i butikken så, hvad de to mænd havde gang i og fik medarbejderen til at ringe 112.

Da de to mænd kom op til kassen, betalte de for en lille pose gulerødder, og da ekspedienten spurgte til den flaske whisky, de havde på sig, svarede de, at den var købt i Fakta. Herefter gik de igennem kassen, hvor den tidligere medarbejder konfronterede dem med, hvad hun havde set og forsøgte at få dem til at blive på stedet ved at stille sig i vejen for dem.

Den ene af dem kom forbi hende og løb fra stedet. Det samme prøvede den anden, der skubbede hende på skulderen og væltede ind i nogle indkøbskurve. Kvinden fik fat i hans taske, men den fik han vristet fri igen og løb derefter fra stedet. En af butikkens medarbejdere løb efter ham og kunne se at han ved en parkeringsplads lige før Ringgadebroen gemte en bøf ved et skur, hvorefter han løb videre og kort efter fik selskab af den anden butikstyv.

Medarbejderen løb efter dem med politiet i røret og i krydset Vestre Ringgade/Søren Frichs Vej fik patruljen øje på de løbende personer, men i samme øjeblik de så patruljebilen løb den ene af dem over til et buskads, hvor han smed en pose fra sig.

De to mænd på 21 og 23 år blev dog begge anholdt og sigtet for røveri. De erkendte begge, at de havde stjålet flere varer fra butikken, den ene havde en pakke kød i sin venstre støvle og erkendte også at have smidt en pakke cheddarost i buskadset. Begge mænd fik lov til at tilbringe natten i detentionen.

**

 

Stjal øl fra Netto og generede borgere på banegården

Onsdag kl. 02.20 havde Netto på Skt. Knuds Torv i Aarhus C haft besøg af en mand, der havde stjålet to øl fra butikken og derefter var løbet fra stedet. Butikken kontaktede et vagtselskab og gav vagterne et signalement af manden.

Lidt senere blev to vagter opmærksomme på en mand, der passede på signalementet, der gik rundt i banegårdshallen og generede forbipasserende. Da de to vagter ville bortvise manden blev han aggressiv, sparkede ud efter dem og kastede en øldåse mod dem. Vagterne tilbageholdt derfor manden og kontaktede politiet.

Da betjentene ankom, blev den 28-årige mand anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Ved efterfølgende kontakt til Netto kunne det også konstateres, at det var den sammen mand, der tidligere havde stjålet øl fra butikken, og han blev derfor også sigtet for butikstyveri.

**

 

Mand i smerter fundet i baggård

Onsdag kl. 10.25 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person skulle være blevet skubbet ud af et vinduet fra en lejlighed på Paradisgade i Aarhus C. Da betjentene ankom til stedet kunne de inde fra baggården høre en person råbe ”av” og ”hjælp”. Betjentene kunne ikke komme om i baggården, men blev lukket ind i opgangen og gik op i lejligheden, hvorfra de forsøgte at kommunikere med manden, der dog blot fortsatte med at råbe i smerte.

Kort efter fik en patrulje og ambulancepersonalet adgang til baggården, hvor de fik kontakt til den 32-årige mand, der var ved bevidsthed, men gav udtryk for at have smerter i højre side af kroppen. Han kunne ikke gøre patruljen meget klogere på, hvad der var sket, og han blev kørt til nærmere undersøgelse på skadestuen.

Politiet er nu i gang med at efterforske sagen nærmere med henblik på at finde ud af, hvad der præcist er sket.

**

 

Brandvæsnet tilkaldt for at hjælpe kat ned

Onsdag kl. 11.52 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en beboer i et lejlighedskompleks på Rosenhøj Allé, der nu i to dage havde lagt øre til underboens kat, der sad ude på den franske altan og miavede. Katten kunne ikke selv komme derfra, og underboen skulle være bortrejst.

Beboeren blev i første omgang opfordret til at kontakte viceværten med henblik på at fremskaffe en stige, så katten kunne hjælpes ned. Beboeren ringede dog kort efter tilbage og oplyste, at viceværten ikke kunne hjælpe, men at man prøvede at tage kontakt til boligforeningen.

Da boligforeningen kort efter også ringede retur med besked om, at de heller ikke kunne hjælpe med at få katten ned, blev Østjyllands Brandvæsen sat på opgaven.

**

 

To unge butikstyve i Føtex

Onsdag kl. 16.17 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en butiksdetektiv, der havde tilbageholdt to personer ved Føtex i Storcenter Nord i Aarhus N. Butiksdetektiven var blevet opmærksom på de to personer, en mand og en kvinde, som tog hætten over hovedet og derefter tog varer ned fra hylderne og puttede dem i lommer og taske. Herefter gik de op til kassen og betalte for tre varer, hvorefter butiksdetektiven standsede dem på den anden side af kasselinjen og tilkaldte politiet.

Da politiet ankom blev de to personer, en 25-årig kvinde og en 21-årig mand, sigtet for butikstyveri. Da den 21-årige mand ikke var i besiddelse af noget gyldigt ID, blev han anholdt med henblik på identifikation. I forbindelse med visitation af manden på politigården blev han fundet i besiddelse af en joint, hvorfor han også blev sigtet for narkobesiddelse. Da manden var udenlandsk statsborger, fik han en straksbøde på 2500 kroner for butikstyveri og narkobesiddelse.

**

 

To anholdt for salg af narkotika

Onsdag kl. 23.24 var betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje på besøg på en adresse i det nordøstlige Randers, hvor man havde mistanke om, at der blev opbevaret og solgt narkotika. Da betjentene bankede på, åbnede en 22-årige kvinde døren. Hun blev gjort bekendt med, at politiet ønskede at ransage på adressen, og der blev i den forbindelse fundet amfetamin, ketamin, cannabisolie, joints, ecstasypiller, skunk og hash. Der blev også fundet en peberspray i kvindens taske.

Den 22-årige kvinde blev anholdt og sigtet for salg af narkotika og for overtrædelse af våbenloven. Politiet fik telefonisk kontakt til kvindens 28-årige kæreste, der kort efter kom til lejligheden, hvorefter han også blev anholdt og sigtet for salg af narkotika.

**

 

Julelys formentlig skyld i brand

Onsdag kl. 12.09 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i et hus på Højagervej i Randers SØ. Der var ikke nogen hjemme i huset, og brandvæsnet fandt ret hurtigt frem til, at branden formentlig var opstået omkring en transformer til julebelysning, der var tilsluttet et stik under trappen, hvor der også stod en seng. Det var kun ild omkring sengen og trappen, men hele huset blev varme- og sodskadet.

**

 

Kvinde reddet op af havnen

Klokken 2.02 natten til onsdag ringede en mand 112, da han hørte en kvinde råbe om hjælp i vandet tæt på Navitas i Aarhus. To minutter senere var politi og redningsmandskab på stedet, og en 24-årig kvinde blev reddet op af vandet. Hun var ved fuld bevidsthed og blev kørt til skadestuen. Det er endnu uvist, hvordan kvinden er endt i vandet.

**

 

Brand i kolonihavehus

Onsdag kl. 13.09 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et kolonihavehus på Ulvehøjgårdsvej i Randers SV. Da patruljen kom frem var huset så overtændt, at det ikke kunne reddes, og brandvæsnet foretog i stedet en kontrolleret nedbrænding. Huset udbrændte, men ikke personer kom til skade. Årsagen til branden er endnu ukendt.

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 09.20 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der gik en person langs den nordjyske motorvej ved Grundfør, Hadsten. Vedkommende skulle gå på tilkørselsrampen i sydlig retning, og der blev sendt en patrulje, der fik fat i en 58-årige kvinde, der oplyste, at det havde været den hurtigste vej, og at hun ikke vidste, at det var ulovligt at gå på motorvejen. Patruljen kørte kvinden til Aarhus, og hun lovede ikke at bruge motorvejen som smutvej en anden gang.

Onsdag kl. 15.00 skete der et færdselsuheld på Viby Ringvej i Viby. En 38-årig mandlig bilist kom i sin lastbil med anhænger kørende ad Viby Ringvej, da han ville skifte vognbane og stødte sammen med en bil, ført af en 31-årig kvinde, der kørte i samme retning. Der skete kun materiel skade ved færdselsuheldet. Den 38-årige mand blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved ikke at have orienteret sig ordentligt, inden han foretog vognbaneskift.

Onsdag kl. 15.35 skete der et færdselsuheld på Kastrupvej i Randers SØ. En 64-årig mandlig bilist påkørte en traktor, der holdt parkeret i siden af vejen. Der skete materiel skade på både bil og traktor, men der skete ingen personskade.

Onsdag kl. 16.54 skete der et færdselsuheld på Sønderskovvej i Lystrup. En 23-årig mand kørte på crosser på cykelstien, hvor han påkørte en 51-årig mandlig cyklist. Begge parter blev kørt til skadestuen for at blive behandlet for flere brud. Det viste sig, at crosseren ikke var indregistreret og at den 23-årige fører havde været påvirket. Han blev derfor både sigtet for overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen og for spiritus- og narkokørsel. Crosseren blev konfiskeret til nærmere undersøgelse.

Onsdag kl. 19.13 blev en 38-årig mand anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Provstegade i Randers C.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Fredensgårdsvej i Højbjerg begået mellem søndag den 5/1 kl. 16.30 og onsdag den 8/1 kl. 13.20
  • På Pederstrupvej i Højbjerg begået onsdag den 8/1 kl. 03.00
  • På Sensommervej i Hjortshøj begået mellem tirsdag den 31/12 kl. 12.00 og onsdag en 8/1 kl. 08.15
  • På Næringen i Risskov begået mellem onsdag den 11/12 kl. 15.00 og søndag den 5/1 kl. 04.00
  • På Engelstoft i Lystrup begået tirsdag den 10/12 mellem kl. 14.00 og kl. 14.02
  • På Nyringen i Risskov begået mellem tirsdag den 17/12 kl. 15.00 og onsdag den 8/1 kl. 20.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

29. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. marts 2024.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.