Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

3. oktober 2023 13:17

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 3. oktober 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 11.00 en 38-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Randers. 

Han er sigtet for at have begået indbrudstyveri af særlig grov beskaffenhed ved den 27. september at have brudt ind i en villa i Langå, hvor han stjal smykker og designermøbler for flere hundrede tusinde kroner.

Derudover sigtes han for et indbrud begået den 25. september i Vonsild ved Kolding, hvor der blev stjålet et par designerstole. 

Den 38-årige blev anholdt mandag aften på en adresse på Djursland og fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. 

**

 

Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 14.00

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 14.00 en 26-årig kvinde i grundlovsforhør ved Retten i Randers. Hun er sigtet for forsætlig brandstiftelse ved natten til tirsdag at have sat ild til en villa på Glarbjergvej i Randers NV.

Østjyllands Politi modtog anmeldelsen om branden kl. 02.01, og allerede ved myndighedernes ankomst til stedet kort tid efter, var der flammer op gennem taget af bygningen. Den 26-årige blev truffet af politiet tæt på brandstedet, og da der var flere mistænkelige ting ved kvindens adfærd og forklaringer, blev hun anholdt på stedet. 

Ingen personer befandt sig i huset, og ingen personer kom til skade i forbindelse med branden, men huset brændte stort set helt ned. 

**

 

Fogedretten kalder

Hos lokalpolitiet i Rønde er der for tiden mange sager med borgere, der skal anholdes til fogedretten, da de af den ene eller anden årsag har et udestående med retten og ikke selv er mødt op, selvom de er blevet indkaldt over flere omgange. 

Derfor bliver politiet involveret, og hos lokalpolitiet i Rønde vil betjentene den kommende tid rykke ud til de borgere, som har et udestående med enten Fogedretten i Randers eller i Aarhus og ikke har reageret på indkaldelserne. 

Vi opfordrer til, at man selv husker at møde op – og hvis man bor i den sydlige del af Djursland og har et udestående med Fogedretten er her en ekstra anledning til at komme i gang med snarest muligt at få taget kontakt til retten.

For hvis du ikke møder op, så risikerer du altså at blive hentet af politiet. 

**

 

Mand med luftpistol begik hærværk med vinkelsliber

En patrulje fra Østjyllands Politi blev mandag omkring kl. kl. 14.30 sendt til en beboelsesejendom i Randers NØ, hvor en ukendt mand angiveligt skulle være i færd med at bryde ind i en lejlighed ved at have forsøgt at skære døren op med en vinkelsliber.

Ifølge anmeldelsen til Østjyllands Politi skulle den pågældende person desuden være bevæbnet med en pistollignende genstand, og ved politiets ankomst til stedet traf betjentene hurtigt en mand, der passede på signalementet.

Den pågældende person – en 39-årig mand – blev skønnet rolig, men påvirket, og han blev ilagt håndjern uden større dramatik. Under en efterfølgende visitation blev han fundet i besiddelse af en vinkelssliber og en luftpistol, som begge blev beslaglagt.

Ifølge mandens forklaringer havde han ikke forsøgt at begå indbrud, men derimod at komme ind i lejligheden for at tale med stedets beboere, som han angiveligt havde et udestående med. Han blev derfor sigtet for hærværk og anholdt.

Den 39-årige mand blev desuden sigtet for at have været i besiddelse af en luftpistol på et offentligt tilgængeligt sted uden et anerkendelsesværdigt formål.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 09.21 skete der et færdselsuheld på Nørreport i krydset med Mejlgade, hvor en 55-årig mandlig bilist kørte sammen med Letbanen. Den 55-årige mand var kommet kørende ad Nørreport i en varevogn i sydøstgående retning, da han skulle svinge til venstre mod Mejlgade i nordgående retning og påkørte letbanetoget, der kom kørende af Nørreport i sydøstgående retning, da han angiveligt svingede direkte ud foran toget. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden, som dog medførte nogle trafikale gener grundet oprydningsarbejdet efter de materielle skader på letbanetoget fra sammenstødet med varevognen. Den 55-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Mandag kl. 15.01 skete der et færdselsuheld mellem to bilister i krydset mellem Århusvej og Eheltoftvej i Tirstrup ved Ebeltoft. Sammenstødet skete angiveligt ved, at en 84-årig kvindelig bilist påkørte en 61-årig mandlig bilist. Ingen personer kom umiddelbart til skade.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn ikke anmeldt nogen indbrud i privat beboelse i politikredsen.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

14. juli 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi søndag den 14. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

13. juli 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi lørdag den 13. juli 2024

Her finder du et uddrag af det sidste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

12. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 12. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.