Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

6. december 2019 11:09

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 6. december 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 09.00

Østjyllands Politi fremstillede fredag kl. 09.00 i Retten i Aarhus en 60-årig kvinde, der sigtes for overtrædelse af straffelovens § 192 a ved på sin bopæl i Viby at have været i besiddelse af en skydevåben med tilhørende ammunition. 

Grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre, og kvinden blev varetægtsfængslet i fire uger.

-

 

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.30 i Retten i Aarhus tre mænd på henholdsvis 35, 42 og 44 år, der alle sigtes for indbrud begået den 1. december hos en virksomhed i Brabrand, hvor der blev stjålet cigaretter til en værdi af ca. 1.000.000 kroner samt vin og spiritus. De tre mænd er desuden sigtet for, aftenen før indbruddet, at have stjålet to nummerplader på en adresse i Hedensted og flere donkrafte fra en adresse i Horsens – genstande, som formodes at have været brugt i forbindelse med indbruddet. 

Østjyllands Politi har siden indbruddet den 1. december kørt en intens efterforskning for at finde frem til gerningsmændene samt de mulige aftagere af de mange cigaretter. Efterforskningen førte til, at der torsdag blev slået til mod en række personer, hvor der, ud over de tre mænd, også blev anholdt to mænd på 21 og 43 år, der ligeledes fremstilles i grundlovsforhør. De sigtes for hæleri af særlig grov beskaffenhed ved torsdag eftermiddag på en adresse vest for Silkeborg at have stået klar til at modtage de mange cigaretter. Politiet har fundet flere koster fra indbruddet.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Mystisk mand stjal mobiltelefon

En frisør i Randers NØ blev torsdag kl. 9.50 udsat for tyveri, efter at en mystisk mand havde været på besøg i salonen. Manden sagde ”manicure?” på engelsk, og da den kvindelige frisør sagde, at hun ikke tilbød manicure, lagde han et bykort på disken for at få hende til at vise ham vej til et manicure-sted. Da manden fik kortet tilbage, gik han ud af butikken igen. Først lidt tid efter opdagede frisøren, at hendes iPhone, der havde ligget på disken, nu var væk. 

Manden beskrives som: 

Mellemøstlig af udseende, brun hud
Kort, sort hår
Talte engelsk
Har acne i ansigtet
Iført hvid vinterjakke og jeans

**

 

Flygtede fra færdselsuheld – men tabte nummerpladen

En 19-årig mand fik torsdag eftermiddag besøg af politiet, efter at han kl. 16.25 var kørt fra et færdselsuheld i krydset Præstevangsvej/Provstebakken i Hasle. Den 19-årige var kørt ind i krydset, hvor han ramte ind i en bil ført af en 22-årig mand. Efterfølgende stak den 19-årige af fra uheldet. 

Det var dog relativt let for politiet at finde frem til ham, for ved sammenstødet var nummerpladen faldet af bilen. Betjentene bankede på hos bilens ejer – den 19-åriges far – og han ledte patrulje til sin søn, der havde lånt bilen. 

Sønnen fortalte, at han var gået i panik og var flygtet fra stedet, og han blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt og for ikke at overholde sine forpligtelser ved et færdselsuheld. 

Hverken han eller den 22-årige kom umiddelbart noget til ved uheldet. 

**

 

Kvinde snydt af falsk bank-sms

En 57-årig kvinde fra Egå blev torsdag aften snydt af en ung mand, efter hun havde sat en bærbar computer til salg for flere tusinde kroner på Den Blå Avis. Kvinden blev kontaktet på nettet af en mand, der ville købe computeren, og de aftalte, at han skulle komme forbi og hente den. 

Da den unge mand ankom, bad han kvinden om hendes kontooplysninger, og tastede noget ind på sin telefon, hvorefter han fortalte, at pengene nu var overført. Lige bagefter fik kvinden en sms med Danske Bank som afsender, hvor der stod, at der var overført penge til hendes konto, som ville være tilgængelige dagen efter. 

Hun gav derfor computeren til manden, i den tro, at alt var i den skønneste orden. Dagen efter kunne hun dog konstatere, at pengene aldrig var gået ind, og at der havde været tale om en falsk sms. 

Østjyllands Politi har fået flere anmeldelser om lignende fremgangsmåde. Bed om betaling via mobilepay eller kontanter, når du sælger varer, og udlever ikke varen, før du er sikker på, at du har fået pengene. 

”Køberen” i denne sag beskrives som: 

Dansk af udseende, lys hud
Ca. 18 år
Ca. 178 cm høj, spinkel
Sort, kort hår
Iført lysegrå joggingbukser, hvide sneakers og en tynd, mørk dynejakke. 
Havde acne i ansigtet   

**

 

Vagt udsat for vold i Bilka

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 16.44 en anmeldelse om, at en vagt i Bilka i Tilst var blevet slået af en kunde. Da patruljen kom til stedet, fortalte vagten og vidner, at to mænd havde haft en uoverensstemmelse med servicecentret i butikken, og der var ophidset stemning. 

Vagten forsøgte at få ro på situationen, men en af mændene valgte i stedet at kaste et glas vand efter ham, hvorefter han slog ham i ansigtet med en knytnæve. Bagefter stak mændene af fra stedet. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og vil blandt andet gennemgå butikkens videoovervågning for at finde frem til gerningsmanden. 

**

 

Flere indbrud i kirkebygninger

Østjyllands Politi har det forgangne døgn fået fem anmeldelser om indbrud i kirkebygninger.  I Ålum var der indbrud i kirkekontoret, men umiddelbart blev intet stjålet. Det blev der heller ikke i Hvilsager, hvor ukendte gerningsmænd har brudt ind i kapellet. Ved Øster Bjerregrav Kirke blev et vindue brudt op i graverbygningen, hvor der blev stjålet noget værktøj, mens der i graverhuset i Harridslev Kirke blev stjålet nogle kontanter. I et skur ved Lem Kirke var der stjålet noget værktøj fra et skur, der var blevet brudt op. 

Gerningstidsrummet for indbruddene strækker sig over kortere og længere tid – fra få timer til flere dage, men de er alle blevet opdaget i løbet af torsdagen/fredag morgen. Østjyllands Politi efterforsker forholdene nærmere og hører gerne fra borgere, der har oplysninger om tyverierne. 

**

 

Mænd anholdt efter standsning af bil

To 27-årige mænd blev torsdag kl. 19.25 meget utilfredse, da en patrulje i en rutinekontrol standsede deres bil på Rosenhøj Bakke i Viby. Mændene var meget modvillige i forhold til at opgive deres ID, og da betjentene fik mistanke til, at de havde narko på sig og ville visitere dem, blev stemningen endnu dårligere. 

Begge råbte op og ville ikke forlade bilen. De blev derfor anholdt med den fornødne magt og sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. Den videre ransagning og visitation viste i øvrigt, at mændene ikke havde stoffer på sig eller i bilen. 

 

**

 

Utålmodig bilist dyttede af civil politibil

En 61-årig mand var torsdag morgen omkring kl. 7.00 utålmodig i den tætte trafik på Kystvejen i Aarhus, og så sig sur på den forankørende bilist. Han dyttede heftigt flere gange og kørte helt tæt på bilen foran, da han mente, føreren burde køre hurtigere. 

Til sidst trak han op på siden af bilen og gestikulerede kraftigt for at vise sin utilfredshed – han stoppede dog hurtigt, da han opdagede, at bilen var en civil patruljebil, og at der sad to betjente i den. 

Betjentene dirigerede den 61-årige ind til siden og sigtede ham for generende og forstyrrende kørsel. 

**

 

Bilbrand i Brabrand

Fredag kl. 3.44 blev politi og brandvæsen kaldt til en bilbrand på Spobjergvej i Brabrand. Brandvæsnet fik slukket branden, der dog nåede at forårsage store skader på bilen. Der er ikke noget, der umiddelbart tyder på, at branden skulle være påsat. 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 6.32 skete der et færdselsuheld i krydset Tulipvej/Hadstenvej i Randers SV.  En 65-årig bilist kørte ud foran en bil ført af en 25-årig mand, så der skete et sammenstød. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade ved sammenstødet. Den 65-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 8.43 skete der et færdselsuheld i krydset Marselis Boulevard/Kongsvangs Alle i Aarhus C. En 54-årig kvindelig bilist svingede til venstre og stødte sammen med en bil ført af en 53-årig kvinde. Den 54-årige blev efterfølgende kørt til skadestuen, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 12.00 skete der et færdselsuheld i krydset Langelandsgade/Katrinebjergvej i Aarhus N. En 73-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en 77-årig mand, som kom cyklende ligeud. Han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 20.20 blev en 50-årig mand anholdt og sigtet for at køre knallert under påvirkning af narko, da han blev standset af en patrulje på Gl. Hobrovej i Randers NV. 

Torsdag kl. 23.56 blev en 36-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Grenaa. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Rønnebærvej i Randers NV begået torsdag d. 5/12 kl. 11.48
På Østerbrogade i Grenaa begået torsdag d. 5/12 mellem kl. 10.40 og kl. 10.45
På Nordvejen i Solbjerg begået mellem onsdag d. 4/12 kl. 12.30 og torsdag d. 5/12 kl. 10.30
På Harald Kiddes Vej i Åbyhøj begået torsdag d. 5/12 mellem kl. 7.00 og kl. 16.50
På Junivej i Aarhus V begået torsdag d. 5/12 mellem kl. 14.15 og kl. 19.00
På Højsletvej i Randers NØ begået torsdag d. 5/12 mellem kl. 18.00 og kl. 21.35
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.