Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

18. november 2019 10:30

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 18. november 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Pirattaxaer på spil i weekenden

I weekenden var der pirattaxaer på spil i Aarhus-området. Natten til søndag kl. 5.00 satte en 49-årig mand sig ind i en bil ud for Lystrup-hallen og bad om at blive kørt til Risskov. I stedet satte manden bag rattet kurs mod Hornslet, og det fik den 49-årige til at protestere og bede om at blive sat af. Føreren svarede, at han skulle ”lukke røven”, hvorefter han tog et aluminiumsbat frem og bankede enden af det ind i hovedet på passageren flere gange. 

Kort efter lykkedes det den 49-årige at flygte fra bilen. Han fandt efterfølgende ud af, at han havde mistet sin mobiltelefon. Den fandt han selv i løbet af søndagen via Find-Min-Iphone-appen. Den lå i noget græs foran en bygning i Risskov. Den videre efterforskning førte politiet til en 27-årig mand, som blev anholdt, og som foreløbigt er sigtet for grov vold. 

Samme nat steg en 35-årig mand ind i en pirattaxa på Frederiks Allé i Aarhus. Han blev kørt til sin adresse i Viby, hvor han først forsøgte at betale med et Visa-kort i en dankortterminal i bilen. Kortet blev tilsyneladende afvist et par gange, og han tog derfor sit MasterCard frem, som han betalte turen med. 

Senere søndag konstaterede den 35-årige, at der ikke var trukket de aftalte penge for turen. Til gengæld var der hævet mange tusinde kroner på både Visa- og Mastercard. 

Føreren af pirattaxaen beskrives som: 

Mellemøstlig af udseende, lys hud
Ca. 25-35 år
Ca. 175-180 cm høj
Kort, sort hår
Talte dansk med accent

Østjyllands Politi opfordrer til, at man sørger for at finde ud af, hvordan man kommer hjem fra byen, inden man tager afsted. Få en til at hente dig, tag offentligt transportmiddel eller en rigtig taxa. Der er flere eksempler på, at det kan gå galt, når man sætter sig ind i en pirattaxa. 

**

 

Politi og kvikke trafikanter standsede spritbilist

En ung kvindelig bilist reagerede hurtigt, da hun kl. 12.53 så en bilist foran sig, som slingrede kraftigt på motorvejen ved afkørslen til Randers C. Kvinden ringede 112 og fulgte efter bilisten, mens hun løbende var i kontakt med en patrulje, som hun guidede i rette retning. 

På et tidspunkt blev kvinden nødt til køre i en anden retning. Heldigvis kørte en mandlig bilist nu efter den slingrende bil, der foretog hasarderede overhalinger og kørte ind over nødsporet flere gange. Den usikre bilist kørte af ved Randers S og fortsatte kortvarigt ad Hammelvej, hvor han påkørte et helleanlæg og ramte ind i en lysregulering og et vejskilt. Bilisten, der kørte bagved, løb ud af bilen og tog bilnøglen ud af tændingen på den forulykkede bil, hvor føreren sad uskadt bag rattet. 

Lige bagefter ankom den patruljebil, der var blevet tilkaldt, og de anholdt den 33-årige fører af bilen, da han viste sig at være særdeles påvirket af alkohol. Han blev sigtet for spritkørsel og mister nu sit kørekort. 

Ser du en bilist, du mistænker for spritkørsel, så ring 112, og er det muligt, så følg efter bilen og hjælp politiet i rette retning. Husk altid at vægte sikkerheden højest, så følg kun efter så længe, det er forsvarligt, og du ikke bryder loven. Standser bilisten foran dig, så holdt godt øje med, om vedkommende drikker noget efter, han/hun er standset. Det gør det lettere for politiet at bevise, om bilisten var påvirket, inden vedkommende satte sig ind i bilen. 

**

 

Kvinde truet med kniv i Viby

En 23-årig kvinde blev søndag aften truet med en kniv af en mand, som forsøgte at frarøve hende en taske. Klokken var 22.37, da kvinden kom trækkende med sin cykel på Skanderborgvej i Viby. Da hun kom til broen, der går over jernbanen, mødte hun en ung mand, som gik hen til hende. Pludseligt trak han en lang kniv frem, som han holdt hen mod den 23-årige. Det lykkedes kvinden at hoppe op på cyklen og køre væk, mens manden råbte efter hende: ”Giv mig nu for helvede din taske”. 

Kvinden beskriver gerningsmanden som: 

Asiatisk af udseende
Ca. 20-25 år
Ca. 165-175 cm høj
Iført løse, mørke bukser, grå hættetrøje og sort dynejakke
Havde en særpræget gang – gik som var han hjulbenet og trak på skulderen og svingede med sin ene arm, som om han trak sin krop

Har du set manden, eller har en formodning om, hvem han er, så ring gerne til Østjyllands Politi via tlf. 114. 

**

 

Knallert-drenge havde kniv under sædet

En patrulje fik søndag kl. 16.39 øje på to drenge, som kørte to på knallert på Harald Selmers Vej i Risskov. Ingen af dem havde styrthjelm på, og patruljen kørte derfor op til dem for at standse knallerten. I første omgang bremsede de ikke frivilligt, men efter en kort eftersættelse, gav drengene op og holdt ind til siden. 

Begge blev sigtet for at køre uden hjelm og to på en knallert. Da betjentene kiggede nærmere på knallerten, fandt de en dolk under sædet. Den erkendte den 16-årige var hans, og han blev derfor sigtet for at overtræde knivloven.  Drengenes forældre og de sociale myndigheder blev underrettet.  

**

 

Havde sprit og narko i blodet og hash i lommen

En 33-årig mand forsøgte at narre politiet, da han søndag kl. 19.19 blev standset af en patrulje på Violskrænten i Grenaa. Betjentene fattede mistanke til, at manden var påvirket, og da de fik bilisten til at blæse i et alkometer, blev mistanken bekræftet. Under visiteringen af manden fandt politiet en klump hash, og patruljens narkometer blev hevet frem. Det viste, at manden, ud over at være påvirket af alkohol, også var påvirket af narko. 

Han blev derfor anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel og besiddelse af euforiserende stoffer. I første omgang havde den 33-årige opgivet et andet personnummer end sit eget til betjentene, men da han blev sat ind i patruljebilen, fortalte han frivilligt, at han havde opgivet falsk id – det blev derfor til endnu en sigtelse, inden han nåede stationen. 

Det viste sig i øvrigt, at den 33-årige slet ikke havde kørekort, og at bilen tilhørte en ven, som fik en sigtelse for at overlade sit køretøj til en person uden kørekort. 

**

 

Skunk, hash og penge beslaglagt 

To mænd på 23 og 26 år mistede både stoffer og penge, da en patrulje tog kontakt til dem på Odensegade i Aarhus natten til mandag kl. 00.14. Mændene sad i en bil, og da betjentene kiggede forbi, virkede mændene påvirkede. Derfor blev mændene visiteret og bilen ransaget. 

I bilen lå en mindre mængde hash og skunk, som den 23-årige erkendte var hans. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. Et andet sted i bilen lå flere tusinde kroner i kontanter, som den 26-årige fortalte var hans. Pengestakken blev noget mindre, da det viste sig, at den 26-årige skyldte flere penge til Skat - politiet beslaglagde nemlig en del af pengene til betaling af gælden.  

**

Færdsel

Søndag kl. 7.42 skete der et færdselsuheld på Terp Skovvej i Højbjerg. En 56-årig kvindelig cyklist ramte ind i en asfaltkant og styrtede. Hun blev efterfølgende kørt til skadestuen, efter at have pådraget sig en flænge og en hjernerystelse. Hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Mandag kl. 6.35 skete der et færdselsuheld i krydset Ringvej Syd/Christian X’s Vej i Højbjerg. En 46-årig mandlig lastbilchauffør drejede til venstre ind foran en bil ført af en 34-årig mand, der ikke kunne nå at bremse. Bilen ramte derfor ind i siden på lastbilen. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. Den 46-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Vægten i Randers NV begået søndag d. 17/11 mellem kl. 00.00 og kl. 8.50
På H.C. Lumbyes Vej i Aarhus C begået mellem tirsdag d. 12/11 kl. 15.00 og søndag d. 17/11 kl. 9.00
På Ågade i Grenaa begået mellem fredag d. 15/11 kl. 16.00 og søndag d. 17/11 kl. 16.50
På Ålykkevej i Risskov begået mellem fredag d. 15/11 kl. 15.00 og søndag d. 17/11 kl. 18.50
På Højlundsparken i Fastrup ved Solbjerg begået lørdag d. 16/11 mellem kl. 10.00 og kl. 14.00
På Holkvej i Mellerup ved Randers NØ begået mellem søndag d. 17/11 kl. 22.00 og mandag d. 18/11 kl. 6.00
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

26. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.