Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

15. april 2024 10:59

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 15. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag

 

**

 

Mandlig knallertfører død efter færdselsuheld

Søndag eftermiddag kl. 14.29 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var sket et alvorligt færdselsuheld på Giber Ringvej i Tranbjerg J.

 

Uheldet var sket i krydset med Landevejen, hvor en 77-årig mandlig knallertfører og en 63-årig mandlig bilist var kørt sammen.

 

Sammenstødet var angiveligt opstået ved, at den 77-årige mandlige knallertfører kom kørende på Landevejen og over for rødt lys, hvorefter han blev påkørt af en personbil, der kom kørende på Giber Ringvej i sydøstlig retning.

 

Der blev efter uheldet ydet livreddende førstehjælp til den 77-årige, men hans liv stod ikke til at redde. Han blev erklæret død af en læge på stedet kl. 14.50. Ingen øvrige personer kom til skade i forbindelse med episoden, hvor trafikken dog blev påvirket i nogle timer, da Giber Ringvej var lukket i en kortere periode i løbet af eftermiddagen.

 

Ingen personer er blevet sigtet i sagen. De pårørende til den 77-årige er blevet orienteret.

 

Østjyllands Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen.

 

**

 

Mange anmeldelser om tyveri fra personbiler

Kreditkort, mobiltelefoner, computere, værktøj og lignende letomsættelige værdigenstande.

 

Det er i høj grad, hvad en lang række østjyske bilejere i løbet af weekenden har fået stjålet fra deres biler, hvori ukendte gerningsmand har været på uønsket besøg.

 

Nogle af bilerne har stået ulåst, mens andre har fået knust en rude. I alle biler er der stjålet værdigenstande, som har ligget efterladt i bilerne.

 

Særligt bilejere i det centrale Aarhus har været ramt, mens tyvene også har været på spil i den nordlige del af byen og i Højbjerg, Tranbjerg J og Risskov. Henover weekenden har Østjyllands Politi i alt modtaget 27 forskellige anmeldelser om tyveri fra personbiler, herunder også et par enkelte anmeldelse fra Odder.

 

Østjyllands Politi opfordrer til, at man aldrig efterlader værdigenstande i sin bil – og heller ikke lader tasker og andet ligge synligt fremme, selvom de er tomme. Tyvene kan nemlig tro, at de indeholder noget af værdi, og derfor knuser de gerne din bilrude for at få stillet deres nysgerrighed.

 

Parker gerne på en oplyst parkeringsplads eller et sted, der er videoovervåget, hvis det er muligt, og lad evt. også handskerummet stå åbent. På den måde kan alle forbipasserende se, at der intet værdifuldt er at komme efter i din bil.

 

**

 

Velafviklet superliga-kamp i Aarhus efter en urolig nat

Der var tæt på udsolgt af billetter, da AGF søndag kl. 16.00 spillede superligakamp mod Brøndby IF i Ceres Park i Aarhus.

 

Efter lidt uroligheder natten til søndag, hvor bølgerne gik højt mellem fangrupperne i det centrale Aarhus, foregik både optakt til og afvikling af kampen i løbet af søndagen – set med politiets øjne – godt og fredeligt.

 

Natten til søndag måtte politiet flere gange rykke ud til anmeldelser om, at grupper af fans skabte uro og uorden i midtbyen. I alt 17 personer blev i løbet af natten anholdt og sigtet for blandt andet overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, offentlig urinering, overtrædelse af maskeringsforbuddet og besiddelse af narko.

 

En 21-årig mand måtte blandt andet med en tur i detentionen, da han kastede flere stole efter nogle betjente, som havde stillet sig imellem to fangrupperinger for at undgå tumult.

 

Da han efterfølgende nægtede at efterkomme betjentenes anvisninger, blev han anholdt og taget med på stationen, sigtet for vold mod offentligt ansat ved at have brugt en stol til at angribe en betjent med samt for besiddelse af en mindre mængde narko.

 

På kampdagen søndag var Østjyllands Politi med til kampoptakt med de to fangrupper og til fanwalks gennem byen mod stadion. Alt forløb med politiets øjne rigtig godt og roligt med god stemning undervejs og kun kortvarig forstyrrelse af trafikken langs havnen.

 

Afviklingen af kampen forløb ligeledes godt med kun tre sigtelser i alt; én for pyro, én for overtrædelse af maskeringsforbuddet og én for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

Senere på aftenen blev en 19-årig ung mand med tilknytning til hjemmeholdet anholdt, da han kl. 19.50 på Banegårdspladsen i Aarhus C blev fundet i besiddelse af en totenschlæger og et knojern samt en kniv. Han blev sigtet for overtrædelse af våbenloven og knivloven og fik sine tre ulovlige genstande beslaglagt.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn ikke anmeldt nogen indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

30. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 30. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

29. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

27. april 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi

Uddrag af døgnrapporten fra fredag d. 260424 kl. 0700 til lørdag d. 270424 kl. 0700