Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

19. september 2024 12:23

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

**

 

Stjålne genstande sat til salg på Facebook – flere personer sigtet

Onsdag eftermiddag kl. 14.38 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at noget stjålet værktøj var blevet sat til salg på Facebook Marketplace, og at den rette ejermand var i færd med at opsætte en handel med sælgeren.

 

Ifølge anmeldelsen var værktøjet letgenkendeligt og kort forinden blevet stjålet fra en byggeplads i Grenaa om morgenen, hvilket allerede var blevet meldt til politiet.

 

Østjyllands Politi besluttede sig derfor for at deltage i den opsatte handel, der skulle finde sted senere aftenen på en parkeringsplads i Grenaa.

 

Kl. 19.00 ankom den rette ejermand til det aftalte sted sammen med politiet, hvorefter en bil med blandt andet to yngre personer også dukkede op.

 

Politiet hjalp med at kontrollere værktøjets serienumre, som ganske rigtigt viste sig at tilhøre anmelderen. Han fik derfor genudleveret sit værktøj og forlod stedet.

 

De to yngre mænd blev identificeret som værende to drenge på henholdsvis 15 og 16 år. De nægtede begge forholdet, men blev sigtet for hæleri ved at have været i besiddelse af de stjålne genstande til en samlet værdi af ca. 35.000 kroner.

 

På grund af drengens unge alder blev de pårørende orienteret om sagen og de sociale myndigheder underrettet.

 

Senere på dagen – onsdag aften kl. 22.30 – opstod et lignende scenarie, da en borger havde fundet sin stjålne damecykel sat til salg på Facebook Marketplace.

 

Politiet medvirkede endnu en gang i en opsat handel, denne gang på Havkærparken i Tilst, som førte til, at to mænd 34 og 25 år blev sigtet for forsøg på hæleri ved at have forsøgt at sælge den stjålne cykel til cyklens rette ejer.

 

De to mænd blev desuden sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, da de forsøgte at flygte fra stedet, inden de blev indhentet af politiet og anholdt.

 

**

 

Parkerede ved hospitalet og fjernede nummerplader fra bilen

Østjyllands Politi modtog onsdag kl. 16.22 en anmeldelse om, at en person havde parkeret sin bil på Palle Juul-Jensens Boulevard i Aarhus N foran indgangen til hospitalet i Skejby og i forlængelse heraf fjernet bilens nummerplader og skjult bilens stelnummer.

 

Ifølge anmeldelsen havde den samme person gjort noget lignende et par dage før, og en patrulje fra Østjyllands Politi blev derfor sendt til stedet for at undersøge forholdet nærmere.

 

Kort tid efter politiets ankomst til parkeringspladsen kom bilens ejer til stedet og udviste en aggressiv adfærd over for betjentene, mens han nægtede forholdet til trods for, at flere vidner kunne udpege ham som gerningsmanden og havde set ham afmontere nummerpladerne.

 

Den 32-årige mand blev talt til ro og efterfølgende informeret om, at han skulle betale for sin parkering samt sætte sine nummerplader retur, så de var synlige. Han blev sigtet efter både registreringsbekendtgørelsen og udstyrsbekendtgørelsen.

 

Manden erkendte efterfølgende forholdet og fandt en nummerplade frem inde fra bilen, som han placerede i forruden, hvorefter politiet forlod stedet.

 

**

 

Stjal, slog og blev fundet i besiddelse af en sav

En mandlig ansat i et supermarked på M.P. Bruuns Gade i Aarhus C opdagede onsdag aften, at en kunde gik igennem kasselinjen med en vare, han ikke havde betalt for, hvorfor den ansatte efterfølgende konfronterede den formodede butikstyv med episoden.

 

Konfrontationen førte dog ifølge anmeldelsen til, at butikstyven slog den ansatte i hovedet to gange, inden de to personer endte i en form for tumult på gulvet. Flere personer trådte til og hjalp med at få tilbageholdt den mistænkte og udadreagerende butikstyv.

 

Ved politiets ankomst til supermarkedet nogle minutter senere var manden blevet ført ind i et baglokale af vagterne på stedet, hvorefter politiet kunne overtage og sigte ham for både butikstyveri og vold efter straffeloven.

 

Den tilbageholdte person blev identificeret som værende en 32-årig mand, der under en efterfølgende visitation blev fundet i besiddelse af en sav i sin rygsæk. Han blev derfor også sigtet for at have overtrådt våbenloven.

 

Betjentene optog fotos fra stedet og indhentede videoovervågning, mens den 32-årig blev bortvist.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Hovedvej i Balle begået mellem tirsdag d. 17/9 kl. 16.00 og onsdag d. 18/9 kl. 09.00
  • På Stenvendervej i Skødstrup begået tirsdag d. 3/9 mellem kl. 10.00 og kl. 11.45
  • På Østerlarsvej i Aarhus V begået onsdag d. 18/9 mellem kl. 09.30 og kl. 11.50
  • På Valmuevej i Hammel begået mellem tirsdag d. 17/9 kl. 07.30 og onsdag d. 18/9 kl. 17.30

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

26. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.