Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

25. juli 2024 11:31

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

**

 

Stjal værktøj fra varebil og blev anholdt

Natten til torsdag kl. 02.45 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse fra et vidne, der havde set en ukendt gerningsmand i færd med at stjæle værktøj fra en varebil.

 

En patrulje blev derfor sendt til Selsøvej i Randers NØ, hvorfra tyveriet netop var blevet begået. Ved politiets ankomst blev en 35-årig mand udfundet kort tid efter, som passede på signalementet af den mistænkte gerningsmand. Han blev derfor anholdt kl. 03.05 og sigtet for tyveri.

 

Under en efterfølgende visitation blev den 35-årige fundet i besiddelse af flere forskellige genstande, der formodes at stamme fra tyveri – herunder en bilnøgle og et ladekabel.

 

En hundepatrulje blev tilkaldt for at hjælpe med at finde det stjålne værktøj, som manglede i varebilen og kort tid efter blev fundet i nærheden på flere forskellige steder gemt under blandt andet en busk og i noget krat.

 

De stjålne genstande blev sikret med henblik på udlevering til rette ejer.

 

**

 

Flere påvirkede bilister anholdt

Godt nok er der bedre plads på de østjyske veje her over ferieugerne, men det ændrer ikke på, at det stadig er ulovligt at køre rundt i sprit- og/eller narkopåvirket tilstand.

 

I løbet af det seneste døgn har Østjyllands Politi anholdt og sigtet flere forskellige trafikanter, som er blevet standset i påvirket tilstand og af uvisse årsager glemt, at de samme regler gælder i sommerugerne.

 

Onsdag aften kl. 20.45 observerede en patrulje et ikke indregistreret køretøj, der kom kørende ad Overbrovej i Ørum Djurs til Hovedvejen og videre af Ørbækvej, hvor det efterfølgende blev bragt til standsning.

 

Føreren – en 37-årig mand – blev skønnet påvirket, og da han efterfølgende blev testet, viste hans promille sig også at være et godt stykke over det tilladte.

 

Foruden den ganske høje promille – der dog ikke var at betegne som vanvidskørsel – var den 37-årige bilist ikke i besiddelse af en gyldig køretilladelse, og han blev derfor sigtet for dette samt for spirituskørsel.

 

Også på Skovvejen i Aarhus C blev en spirituspåvirket bilist sigtet og anholdt i løbet af det forgangne døgn – denne gang natten til torsdag kl. 00.55, hvor en 62-årig mandlig bilist kom kørende i påvirket tilstand med en promille over det tilladte.

 

Natten til torsdag kom en 35-årig mandlig bilist kørende på Hadstenvej i Randers SV, da han i krydset med Danish Crown Vej blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi og testet positiv for amfetamin og cannabis. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og anholdt.

 

Foruden sigtelsen for narkokørsel blev den 35-årige også sigtet for at køre bil uden gyldigt kørekort og for besiddelse af narko, da han under en ransagning af køretøjet blev fundet i besiddelse af en mindre mængde amfetamin.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Kalkærvej i Højbjerg begået mellem mandag d. 22/7 kl. 13.00 og onsdag d. 24/7 kl. 17.00
  • På Klintevej i Risskov begået mellem søndag d. 21/7 kl. 15.30 og onsdag d. 24/7 kl. 18.00
  • På Glentehøj i Rønde begået onsdag d. 24/7 kl. 20.54
  • På Metervej i Randers SV begået onsdag d. 24/7 kl. 23.29

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

31. august 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 31. august 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

30. august 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 30. august 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

29. august 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. august 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.