Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

27. september 2024 13:50

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

**

 

33-årig mand fik lang række sigtelser og blev anholdt

En civil patrulje fra Østjyllands Politi spottede torsdag aften kl. 23.45 en mandlig cyklist, som kom kørende på en el-cykel på Søren Møllers Gade i Randers C. Betjentene genkendte og kunne identificere ham som værende en 33-årig mand.

 

Patruljen kørte op på siden af ham og gjorde ham bekendt med, at politiet gerne ville tale med ham, men det ønskede manden ikke umiddelbart. I stedet for at standse, satte manden farten op og kørte i sydgående retning.

 

Flugtforsøget medførte dog kort tid efter, at den 33-årige påkørte kantstenen og mistede herredømmet over sin cykel, inden han væltede forover.

 

Styrtet var dog ikke nok til at standse ham, da han ufortrødent fortsatte sin flugt til fods – nu med cyklen under armen. Betjentene steg ud af bilen og løb efter ham, og få øjeblikke senere blev han indhentet.

 

Da han blev bedt om at sætte cyklen fra sig, trak den 33-årige mand pludselig en stegegaffel frem fra sin bukselinning, som han truede betjentene med, inden han blev anholdt med den fornødne magt.

 

Den 33-årige blev sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, for forsøg på vold mod tjenestemand og for at modsætte sig anholdelse. Han blev også sigtet for besiddelse af narko, da han under en efterfølgende visitation blev fundet i besiddelse af en mindre mængde kokain.

 

Grundet besiddelse af stegegaffel blev manden også sigtet for at have overtrådt knivloven, og da han tilmed havde en peberspray på sig, blev han også sigtet for at have overtrådt våbenloven.

 

**

 

Flere unge mænd på ulovlige knallerter

Torsdag eftermiddag tog betjente fra Østjyllands Politi på en målrettet knallertindsats i Randers og Auning – og indsatsen gav indtryk af, at der er plads til forbedringer i knallertmentaliteten hos de unge mænd i området.

 

I alt 13 forskellige knallerter blev målt til at kunne køre med en hastighed på mindst 43 km/t eller derover, da de alle var blevet konstruktivt ændret og dermed var ulovlige.

 

Foruden de mange ulovlige knallerter medførte indsatsen følgende sigtelser – alle til unge mænd under 18 år:

 

  • 1 x kørsel uden hjelm, lille knallert
  • 1 x præmiekvittering ej medbragt, lille knallert
  • 1 x knallertkørekort ej medbragt
  • 1 x kørsel uden nummerplade, lille knallert
  • 1 x brugsstjålet knallert med forfalsket stelnummer
  • 1 x skiltning vedr. knallertkørsel forbudt, ej respekteret

     

    Der blev også plads til et par enkelte andre trafikanter i kontrollen, som gav følgende sigtelser:

     

  • 1 x håndholdt mobiltelefon, personbil (klip)
  • 1 x forkert lygteføring, personbil
  • 2 x cykel ført på fortov

 

**

 

Mistanke om tyvekoster førte til narko- og våbenfund

Betjente fra Østjyllands Politis Lokalpoliti i Aarhus Vest var torsdag formiddag til stede på en adresse i Brabrand, hvor der var mistanke om, at der i et kælderrum blev opbevaret tyvekoster fra et nyligt anmeldt indbrud i en container med fødevarer.

 

I forbindelse med politiets tilstedeværelse og observationer ved kælderrummet blev det besluttet, at der også skulle foretages ransagning af en lejlighed på stedet med tilknytning til kælderrummet.

 

Den efterfølgende ransagning i den tilknyttede lejlighed førte til, at poltiet fandt knap 5.000 receptpligtige tramadolpiller, flere end 200 flasker med lattergas, en signalpistol og godt 150 stk. løsskuds ammunition, to pebersprays og en endnu ikke opgjort mængde kokain.

 

To mænd på 24 og 25 år blev anholdt i forbindelse med sagen.

 

Sagen vil nu blive efterforsket nærmere i forhold til at få klarlagt et nærmere ejerforhold over alle de ulovlige genstande, som politiet beslaglagde fra stedet. Politiet kan ikke udelukke, at flere personer på et senere tidspunkt kan blive sigtet i sagen.

 

**

 

Narkohandel på tankstation ledte politiet på sporet af stort kontantbeløb

På baggrund af oplysninger til politiet om en mulig narkohandel på en tankstation i det vestlige Aarhus, var betjente fra Østjyllands Politis Specialpatrulje torsdag aften omkring kl. 21.32 til stede i området for at holde øje med situationen.

 

Få minutter senere ankom et mistænkeligt køretøj til tankstationen, hvorefter en passager blev sat af, mens bilen skyndte sig at forlade stedet.

 

Politiet besluttede sig derfor for at bringe køretøjet til standsning, hvilket efterfølgende førte til, at føreren – en 24-årig mand – blev fundet i besiddelse af en mindre mængde kokain og nogle tusinde kroner i kontanter.

 

På baggrund af fundene foretog politiet efterfølgende ransagning af to adresser, som den sigtede havde tilknytning til. I en lejlighed i Risskov fandt politiet omkring 200 gram kokain samt omkring 100.000 kroner i kontanter fordelt ligeligt mellem danske kroner og euro-sedler.

 

Penge og narko blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation, mens den 24-årige mand blev anholdt i sagen, sigtet for salg af narko. Også en 28-årig mand med tilknytning til lejligheden blev anholdt og sigtet i sagen.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Flinthøjen i Hinnerup begået mellem onsdag d. 25/9 kl. 18.00 og torsdag d. 26/9 kl. 11.00
  • På Jørgen Brønlunds Vej i Aarhus N begået torsdag d. 26/9 mellem kl. 10.30 og kl. 12.15
  • På Fridtjof Nansens Vej i Aarhus N begået torsdag d. 26/9 mellem kl. 09.00 og kl. 12.20
  • På Sejrøgade i Aarhus C begået mellem onsdag d. 25/9 kl. 20.00 og torsdag d. 26/9 kl. 14.25
  • På Havgårdsvej i Risskov begået torsdag d. 26/9 kl. 20.53

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

28. september 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands politi lørdag den 29. september 2024.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

26. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. september 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. september 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.