Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

3. oktober 2024 13:03

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 3. oktober 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapport, Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

**

 

Mand med joint og hash forsøgte at flygte fra politiet

En patrulje fra Østjyllands Politis Lokalpoliti i Aarhus Vest kom onsdag aften kørende på Hasle Centervej, da føreren af en personbil pludselig foretog et par hurtige sving for at undgå kontakt med politiet, hvilket dog havde den modsatte effekt.

 

Føreren smed efterfølgende bilen fra sig og flygtede til fods, hvilket også gjorde sig gældende for bilens 26-årige forsædepassager. Passageren blev hurtigt indhentet til fods af lovens lange ben og anholdt omkring kl. 19.46.

 

Den 26-årig mand modsatte sig kraftigt sin anholdelse ved at forsøge at vriste sig fri og spænde op, og han blev derfor sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde.

 

Under en efterfølgende visitation blev han fundet i besiddelse af en joint og en mindre mængde hash, og da en hundepatrulje kort tid efter ankom til stedet, fandt politiet frem til en mindre mængde hash, som lå smidt i nærheden bilen.

 

Den 26-årige blev sigtet for besiddelse af narko og løsladt senere på aftenen, mens den ene af betjentene måtte en tur på skadestuen til behandling af en mindre skade fra anholdelsen af den knap så samarbejdsvillige 26-årige mand.

 

**

 

Påsat brand i bil blev hurtigt slukket

Natten til torsdag modtog Østjyllands Politi kl. 01.15 en anmeldelse om, at der var opstået brand i en bil, som holdt parkeret på Solhvervsvej i det nordlige Aarhus.

 

En patrulje var hurtigt fremme på stedet og fik slukket branden, som politiet hurtigt fik mistanke til, kunne have været påsat. Brandvæsenet ankom kort tid efter og sørgede for den endelige slukning af flammerne, som var blusset op igen få minutter senere.

 

Bilen havde desuden nogle skader på fronten, som formentligt stammede fra et nyligt færdselsuheld.

 

Bilens ejer blev identificeret og underrettet om episoden med branden, og Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen af hensyn til den forsatte efterforskning af den formodede påsatte brand.

 

**

 

Mand med guitar ville slås på banegården

En patrulje fra Østjyllands Politi blev natten til torsdag kl. 03.35 sendt til Banegårdspladsen i Aarhus C, da politiet modtog anmeldelse om en aggressiv mand på stedet.

 

Ifølge anmeldelsen var manden i besiddelse af en guitar, og han var angiveligt blevet udadreagerende og ønskede at slås med flere øvrige personer på stedet.

 

Ved politiets ankomst til stedet kort tid efter blev vedkommende hurtigt udfundet og anholdt med den fornødne magt. Han blev i den forbindelse identificeret som værende en 54-årig mand.

 

Den 54-årige blev skønnet påvirket af alkohol, og han gjorde undervejs i sin anholdelse stor modstand, hvorfor han blev sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, mens et par øvrige patruljer kom til for at hjælpe med at få manden ilagt håndjern.

 

Under en efterfølgende visitation blev den 54-årige mand fundet i besiddelse af en skruetrækker samt et træstykke, som var snittet spids i den ene ende, og han blev derfor sigtet for at have overtrådt våbenloven ved at have været i besiddelse af de to genstande på et offentligt tilgængeligt sted.

 

Mandens våben blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation og destruktion. Manden selv blev taget med en tur på stationen til nærmere afhøring og afrusning – i omvendt rækkefølge.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

                     

  • På Vegavej i Hadsten begået mellem tirsdag d. 1/10 kl. 15.30 og onsdag d. 2/10 kl. 05.45
  • På Skovgårdsvænget i Tranbjerg J begået mellem tirsdag d. 1/10 kl. 22.00 og onsdag d. 2/10 kl. 12.00
  • På Nordborggade i Aarhus C begået mellem fredag d. 27/9 kl. 04.00 og onsdag d. 2/10 kl. 14.34
  • På Rughaven i Rønde begået onsdag d. 2/10 mellem kl. 07.30 og kl. 14.05
  • På Rimsø Bygade onsdag d. 2/10 mellem kl. 06.00 og kl. 19.30
  • På Havhusevej i Allingåbro begået onsdag d. 2/10 mellem kl. 07.00 og kl. 20.00

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

4. oktober 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 4. oktober 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

2. oktober 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 2. oktober 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

1. oktober 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 1. oktober 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.