Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

6. juni 2023 13:13

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 6. juni 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 11.30 to mænd i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. De to personer på hhv. 21 og 26 år er sigtet for forsøg på grov vold i forbindelse med et sammenstød på Silkeborgvej i Ceres-krydset i Aarhus C, hvor der blev anvendt stik- og slagvåben.

I alt fem personer blev anholdt i forbindelse med den voldelige episode, der angiveligt startede med en bevidst påkørsel af et køretøj, inden personerne i de involverede biler steg ud og konfronterede hinanden.

Vi har pt. ikke yderligere kommentarer til sagen, men du kan læse mere om episoden i vores pressemeddelelse om sagen, som vi udsendte mandag formiddag.

**

 

Uheldig turist fik stjålet sin motorcykel i Aarhus

En udenlandsk turist tog mandag morgen kontakt til politiet, da hans motorcykel ikke længere befandt sig det på det sted, hvor han dagen inden havde placeret den.

Ifølge anmeldelsen er motorcyklen blevet stjålet fra Fiskergade i Aarhus C i perioden fra søndag d. 4/6 kl. 15.15 til mandag d. 5/6 kl. 07.00, hvor den pågældende person – en 70-årig mand – havde overnattet på hotel.

Motorcyklen er indregistreret i Belgien, og Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere, så den uheldige turist forhåbentligt også snart kan komme godt hjem igen.

**

 

Narkopåvirket mand forsøgte at stikke af fra politiet på scooter

Mandag kl. 10.35 forsøgte en patrulje fra Østjyllands Politi at standse en 22-årig mand, der kom kørende på en scooter på Blomstervej i Tilst.

Da den 22-årige opdagede, at politiet ønskede at komme i kontakt med ham ham, forsøgte han i stedet at køre fra patruljebilen, hvilket der efterfølgende viste sig at være flere mulige forklaringer på.

Den 22-årige blev efter en kort eftersættelse bragt til standsning, hvor han af betjentene blev sigtet for at køre på den pågældende scooter uden gyldigt kørekort. Scooteren blev desuden beslaglagt, da politiet mistænker, at den er blevet konstruktivt ændret. Den 22-årige blev ligeledes vurderet til at være påvirket af narko, og han blev derfor også sigtet for narkokørsel.

I forbindelse med sin anholdelse ønskede den 22-årige mand ikke at samarbejde med politiet, og han blev derfor også sigtet for at forsøge at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde og for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

**

 

Mindre brand i Havndal

Mandag eftermiddag opstod der brand i en bolig på Karl Poulsensvej i Havndal, hvor politiet kl. 17.30 blev sendt til stedet.

Ved patruljens ankomst til branden kunne betjentene konstatere røg fra bygningens tag, mens flammerne primært var inde i en enkelt tilbygning. Vurderingen var umiddelbart, at branden formentligt var opstået i et elektrisk apparat i bygningens køkken.

Branden blev slukket af brandvæsenet i løbet af en times tid, og den nåede ikke for alvor at sprede sig til hovedhuset. Branden medførte en del røgskader i bygningerne på adressen, men ingen personer kom umiddelbart til skade.

**

 

Sigtet for falsk indbrudsanmeldelse

En patrulje fra Østjyllands Politi blev mandag eftermiddag kl. 15.19 sendt til en adresse i Hadsten, hvorfra der netop var blevet anmeldt et indbrud.

Under patruljens nærmere undersøgelser af gerningsstedet fandt betjentene frem til alle de koster, der netop var blevet meldt stjålet. Kosterne lå gemt i en pose i en trappeskakt, og alle spor pegede i retning af, at de var blevet placeret på stedet af samme person, som havde anmeldt indbruddet.

Den 27-årige mandlige beboer på stedet blev derfor sigtet for at have indgivet en falsk anmeldelse til politiet. 

**

 

Kvinde sad flere timer i kran

Natten til tirsdag kl. 02.59 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person befandt sig i toppen af en kran på Jægergårdsgade i Aarhus C uden at have et anerkendelsesværdigt formål i kranen.

Efter flere timers indsats på stedet lykkedes det myndighederne at få hjulpet den pågældende kvinde ned i uskadt tilstand.

Østjyllands Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen.

**

 

Færdsel:

Mandag kl. 10.14 skete der et færdselsuheld på Randersvej i Langå, hvor en 74-årig kvindelig bilist angiveligt fik et ildebefindende og kørte galt. Kvinden kom kørende med høj fart i et sving, hvor hun ramte to træer i vejkanten og endte i rabatten. Kvinden blev kørt med ambulance til hospitalet for nærmere undersøgelser, og vejen blev kortvarigt spærret i forbindelse med oprydningsarbejdet af ulykken. Det pågældende køretøj blev totalskadet i forbindelse med ulykken.

Mandag kl. 23.16 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej i sydvestlig retning, hvor en bilist mistede herredømmet over sit køretøj og endte på siden i nødsporet. En 26-årig kvindelig fører af bilen blev af brandvæsenet hjulpet ud af bilen, men hun var umiddelbart sluppet fra uheldet uden at komme til skade. Politiet forlod stedet kort tid efter.

Mandag kl. 23.47 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om et færdselsuheld i krydset mellem Herredsvej og Paludan-Müllers Vej i Aarhus V. En personbil påkørte af ukendte årsager en bus bagfra, mens bussen holdt for rødt lys i krydset. Tre personer fra personbilen blev efterfølgende set løbe fra stedet i retning mod Ringvejen. Bilen blev efterladt i krydset, hvilket skabte nogle trafikale gener for den øvrige midnatstrafik. Bussen blev ført af en 38-årig mand, men hverken han eller øvrige kom umiddelbart til skade. Ingen personer er på nuværende tidspunkt sigtet i sagen, men Østjyllands Politi undersøger nærmere og har for nuværende ikke yderligere kommentarer til sagen.

En 17-årig mand blev tirsdag aften sigtet for at køre bil uden en ledsager ved sin side, som kunne opfylde betingelserne for at man må køre bil som 17-årig. Den 17-årige blev standset af en patrulje på Januarvej i Aarhus V. 

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i politikredsen.
På Bugtrupvej i Kolind begået mandag d. 5/6 kl. 01.40
På Bugtrupvej i Kolind begået mellem søndag d. 4/6 kl. 22.30 og mandag d. 5/6 kl. 09.00
På Grenåvej i Skødstrup begået mellem søndag d. 4/6 kl. 22.00 og mandag d. 5/6 kl. 00.30
På Tulipanhaven i Tilst begået mandag d. 5/6 kl. 11.00
På Aakjærvej i Odder begået mellem fredag d. 2/6 kl. 00.00 til lørdag d. 3/6 kl. 00.00
På C. A. Thyregods Vej i Åhyhøj begået mellem søndag d. 4/6 kl. 20.30 og mandag d. 5/6 kl. 16.45
På Ryhaven i Hasle begået mandag d. 5/6 mellem kl. 14.30 og kl. 20.00
På Stenaldervej i Brabrand begået mandag d. 5/6 mellem kl. 15.00 og kl. 20.20
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

26. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.