Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

18. juni 2020 16:27

11 anholdt i stor aktion mod NemID-svindel

Særlig Efterforskning Vest har torsdag anholdt 11 mænd i alderen 16 til 30 år i en større koordineret politiaktion på tværs af landet.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Alle sigtes for databedrageri ved i en lang række tilfælde at have skaffet sig adgang til folks login til NemID og nøglekort for så at misbruge de forurettedes bankkonti.

 

De mange bedragerier er foregået over en længere periode, og de sigtede kommer fra Aarhus, Odense, Vestsjælland og Københavns-området. 

Torsdagens aktion fandt sted efter længere tids efterforskning, og Særlig Efterforskning Vest fik assistance til anholdelserne af Fyns og Østjyllands Politi. 

”Der er efter vores opfattelse tale om organiseret kriminalitet, der kræver en høj grad af planlægning, og bedragerierne er gået ud over en lang række uskyldige borgere., ” siger leder af Særlig Efterforskning Vest, politiinspektør Carit Andersen. 

De 11 anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag kl. 20.00 i Retten i Aarhus.  Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og politiet ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen. 

 

Pressekontakt

Politiinspektør Carit Andersen, tlf. 3061 8942

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

3. juli 2024

Østjyllands Politi

Status på efterforskning: Brand på Gudrunsvej vurderes at være påsat

Østjyllands Politis vurderer, at branden natten til tirsdag i en lejlighed i Brabrand var påsat, og at sagen kan have relation til et knivstikkeri på Øster Allé i Viby J i lørdags.

28. juni 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for trafikdrab på Giber Ringvej

Retten i Aarhus har idømt en 28-årig mand fem og et halvt års fængsel for uagtsomt manddrab ved i narkopåvirket tilstand at have kørt over for rødt lys, hvormed der skete et alvorligt færdselsuheld. Uheldet, som fandt sted en januaraften på Giber Ringvej i Mårslet, medførte, at en 27-årig mandlig passager i hans bil afgik ved døden.

27. juni 2024

Østjyllands Politi

Trafikken bliver påvirket af stor fodboldfest i Aarhus

Lørdag aften spiller det danske herrelandshold i fodbold ottendedelsfinale i europamesterskabet, hvor de i Dortmund møder værtsnationen fra Tyskland. På havnen i Aarhus C vil der endnu en gang være opsat storskærm og indbudt til fodboldfest, og i den forbindelse vil trafikken blive påvirket i eftermiddags- og aftentimerne.