Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

18. juni 2020 16:27

11 anholdt i stor aktion mod NemID-svindel

Særlig Efterforskning Vest har torsdag anholdt 11 mænd i alderen 16 til 30 år i en større koordineret politiaktion på tværs af landet.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Alle sigtes for databedrageri ved i en lang række tilfælde at have skaffet sig adgang til folks login til NemID og nøglekort for så at misbruge de forurettedes bankkonti.

 

De mange bedragerier er foregået over en længere periode, og de sigtede kommer fra Aarhus, Odense, Vestsjælland og Københavns-området. 

Torsdagens aktion fandt sted efter længere tids efterforskning, og Særlig Efterforskning Vest fik assistance til anholdelserne af Fyns og Østjyllands Politi. 

”Der er efter vores opfattelse tale om organiseret kriminalitet, der kræver en høj grad af planlægning, og bedragerierne er gået ud over en lang række uskyldige borgere., ” siger leder af Særlig Efterforskning Vest, politiinspektør Carit Andersen. 

De 11 anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag kl. 20.00 i Retten i Aarhus.  Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og politiet ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen. 

 

Pressekontakt

Politiinspektør Carit Andersen, tlf. 3061 8942

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

1. marts 2024

Østjyllands Politi

18-årig mand idømt fængsel for færdselsdrab på Oddervej

En 18-årig mand er fredag eftermiddag ved Retten i Aarhus blevet idømt 60 dages fængsel for tilbage i august sidste år på Oddervej i Højbjerg at have påkørt en 26-årig kvinde, som efterfølgende afgik ved døden som følge af episoden.

1. marts 2024

Østjyllands Politi

Voldeligt sammenstød i Tilst - ung mand indlagt i kritisk tilstand

Østjyllands Politi modtog torsdag aften en anmeldelse om, at en større gruppe personer havde været involveret i et voldsomt sammenstød ved en tankstation i Tilst. En person var bl.a. blevet påkørt af et køretøj og kommet alvorligt til skade.

29. februar 2024

Østjyllands Politi

Køretøj efterlyses: Ring til politiet, hvis du ser denne bil

I forbindelse med en lang række anmeldelser om tyveri af sidespejle, efterlyser Østjyllands Politi et specifikt udenlandsk køretøj. Det er politiets klare formodning, at det pågældende køretøj har en relation til de mange sidespejlstyverier, der i løbet af den seneste uges tid er blevet begået i forskellige aarhusianske bydele.