Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

18. juni 2020 16:27

11 anholdt i stor aktion mod NemID-svindel

Særlig Efterforskning Vest har torsdag anholdt 11 mænd i alderen 16 til 30 år i en større koordineret politiaktion på tværs af landet.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Alle sigtes for databedrageri ved i en lang række tilfælde at have skaffet sig adgang til folks login til NemID og nøglekort for så at misbruge de forurettedes bankkonti.

 

De mange bedragerier er foregået over en længere periode, og de sigtede kommer fra Aarhus, Odense, Vestsjælland og Københavns-området. 

Torsdagens aktion fandt sted efter længere tids efterforskning, og Særlig Efterforskning Vest fik assistance til anholdelserne af Fyns og Østjyllands Politi. 

”Der er efter vores opfattelse tale om organiseret kriminalitet, der kræver en høj grad af planlægning, og bedragerierne er gået ud over en lang række uskyldige borgere., ” siger leder af Særlig Efterforskning Vest, politiinspektør Carit Andersen. 

De 11 anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag kl. 20.00 i Retten i Aarhus.  Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og politiet ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen. 

 

Pressekontakt

Politiinspektør Carit Andersen, tlf. 3061 8942

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

18. januar 2021

Østjyllands Politi

75-årig mand dømt for årelangt misbrug af steddatter

En 75-årig mand blev i dag ved Retten i Aarhus idømt syv års ubetinget fængsel for have misbrugt sin steddatter seksuelt adskillige gange over en periode på cirka fem år fra steddatteren var 7 til 11 år gammel.

14. januar 2021

Østjyllands Politi

Stedfar dømt for grov mishandling af baby

En 42-årig mand er ved Retten i Randers i en nævningesag blevet idømt fem års fængsel for flere gange i august og september 2019 at have udsat sin lille stedsøn for grov vold og mishandling.

9. januar 2021

Østjyllands Politi

Travl aften for færdselspolitiet i Aarhus

Østjyllands Politis færdselsafdeling havde fredag aften nok at se til, da de kørte en målrettet indsats omkring Ringvejen i Aarhus med særlig fokus på det vestlige Aarhus.