Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

13. september 2024 10:54

29-årig mand sigtet for 38 tilfælde af vanvidskørsel

Østjyllands Politi har rejst 86 forskellige sigtelser - heriblandt 38 tilfælde af vanvidskørsel - mod en 29-årig mand fra Østjylland. Sagen har været under efterforskning i flere måneder og omfatter også flere forskellige beslaglagte køretøjer, der primært har været ejet af den 29-årige mand selv.

Betjent og motorcykel i mørke

Foto: Østjyllands Politi

En 29-årig mand fra Østjylland er i denne uge blevet sigtet for en lang række forhold af alvorlige overtrædelser af færdselsloven, herunder særligt hele 38 forskellige tilfælde af vanvidskørsel.

 

Den 29-årige mand blev standset af betjente fra Østjyllands Politis Færdselssektion den 9. maj 2024, da han kom kørende på Herningmotorvejen ved Brabrand og tiltrak sig politiets opmærksomhed.

 

Her kom den 29-årige kørende i høj fart på en motorcykel uden nummerplader, hvorfor han blev bragt til standsning og tilbageholdt, inden han blev identificeret og efterfølgende sigtet for at køre motorcykel, selv om han var frakendt førerretten.

 

Motorcyklen blev desuden skønnet i ulovlig stand, og den blev derfor beslaglagt til nærmere undersøgelser.

 

Det viste sig dog, at der skulle komme mange flere sager at sigte den 29-årige for, da der på hans styrthjelm var monteret et kamera, der havde optaget hans kørsel i en lang forudgående periode – og da kameraet blev beslaglagt, fik Østjyllands Politi pludselig adgang til timevis af optagelser af vanvidskørsel i flere forskellige former optaget over en lille uges tid.

 

”Jeg tror aldrig, jeg har set noget lignende. Vi har ikke tidligere haft en lignende sag i Østjyllands Politi, og vi håber, at vi med vores efterforskning og de mange sigtelser har forhindret, at sagesløse trafikanter fremadrettet bliver udsat for denne form for vanvidsbilisme,” siger politikommissær Amrik Singh Chadha fra Østjyllands Politis Færdselssektion.

 

Kørte på baghjulet og bragte andres liv og førlighed i fare

På videooptagelserne, som Østjyllands Politi har kigget grundigt igennem i løbet af de seneste måneders tid, ses den 29-årige blandt andet køre på motorcyklens baghjul i høj fart, hvorfor han er blevet sigtet for 25 forskellige forhold af kørsel på baghjul.

 

En del af tilfældene er desuden blevet vurderet som værende en overtrædelse af straffelovens § 252, som omhandler kørsel, der er egnet til at bringe andres liv og førlighed i fare.

 

Han er derudover sigtet for 38 forhold af vanvidskørsel, hvor han har kørt med en hastighed på mere end 100 procent af det tilladte på de respektive strækninger, han har kørt på.

 

”Der er ingen tvivl om, at det har været en stor og utraditionel sag for os at efterforske i Færdselspolitiet. Det har været et stort arbejde at gennemse alt videomaterialet, og herunder udfinde de strækninger, hvor overtrædelserne er sket. Dette har været nødvendigt for at få klarlagt, hvad den tilladte hastighed har været på de strækninger, vi har fundet frem til på videooptagelserne. Samtidigt glæder vi os over, at vi blandt andet har fået identificeret to øvrige personer fra hhv. Odense og Odder, som vi også har kunne beslaglægge køretøjer fra, da de har deltaget i vanvidskørsel med den 29-årige,” siger politikommissær Amrik Singh Chadha.

 

Østjyllands Politi var i forvejen opmærksomme på den 29-årige mands uhensigtsmæssige adfærd og køremønster, da politiet forinden episoden den 9. maj var blevet gjort bekendt med, at flere af hans videooptagelser af blandt andet vanvidskørsel var blevet lagt på de sociale medier og delt med en større gruppe personer.

 

Ud over beslaglæggelse af de anvendte motorcykler, har alle implicerede fået deres førerret administrativt inddraget.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

16. september 2024

Østjyllands Politi

31-årig mistænkt gerningsmand fra skuddrab i Viby J anholdt i Nordirland

Østjyllands Politi har i tæt samarbejde med de nordirske politimyndigheder i Belfast mandag foretaget anholdelse af en 31-årig mand og sigtet ham for drab. Den 31-årige er mistænkt for den 8. marts 2022 at have dræbt en 21-årig mand i Viby J.

29. august 2024

Østjyllands Politi

41-årig mand tiltalt for lang række forhold af seksuelle forbrydelser mod børn

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har rejst tiltale mod en 41-årig mand for at have begået en lang række forhold af seksuelle forbrydelser mod børn. Sagen begynder fredag ved Retten i Randers og forventes afsluttet i slutningen af oktober.

22. august 2024

Østjyllands Politi

Politiet søger vidner i voldtægtssag

Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med vidner, der kan have informationer i en sag om voldtægt i en lejlighed på Langenæs Allé lørdag den 17. august.