Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

16. september 2024 14:20

31-årig mistænkt gerningsmand fra skuddrab i Viby J anholdt i Nordirland

Østjyllands Politi har i tæt samarbejde med de nordirske politimyndigheder i Belfast mandag foretaget anholdelse af en 31-årig mand og sigtet ham for drab. Den 31-årige er mistænkt for den 8. marts 2022 at have dræbt en 21-årig mand i Viby J.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Natten til den 8. marts 2022 blev en 21-årig mand ramt af skud og slået ihjel, da han befandt sig i sin bil på Ringvej Syd i Viby J.

 

Østjyllands Politi har siden efterforsket sagen intensivt, hvilket mandag formiddag den 16. september førte til, at politiet i et koordineret samarbejde med de nordirske politimyndigheder kunne slå til mod en 31-årig mand, som blev anholdt på en adresse i Belfast.

 

Den 31-årige mand er mistænkt og sigtet for skuddrabet på den 21-årige.

 

”Vi glæder os over, at vi i dag er lykkedes med at få anholdt den mand, som vi mistænker for at stå bag drabet på den 21-årige mand, som på tragisk vis blev slået ihjel ved en ulykkelig tilfældighed for mere end to år siden i Viby J,” siger vicepolitiinspektør Flemming Nørgaard fra Østjyllands Politis efterforskningsafdeling.

 

Den 21-årige mand, som blev slået ihjel, havde ingen relation til det kriminelle miljø eller til bandegrupperinger, og det stod hurtigt klart i politiets efterforskning af sagen, at han var et tilfældigt offer.

 

Stort efterforskningsarbejde venter stadig

Den 31-årige mand, som i dag er blevet anholdt i det sydlige Belfast, vil senere på dagen blive stillet for en dommer i Nordirland med henblik på varetægtsfængsling inden en evt. udlevering til Danmark kan blive effektueret.

 

De nordirske politimyndigheder vil fremstille den 31-årige mand ved Laganside Extradition Court.

 

Han har forud for sin anholdelse mandag i Nordirland været internationalt efterlyst af de danske myndigheder i forbindelse med Østjyllands Politis efterforskning af drabssagen fra Viby J.

 

”Der venter os stadig et fortsat stort efterforskningsarbejde i sagen, men vi er med dagens anholdelse kommet et godt stykke videre i efterforskningen. I den forbindelse skal der også lyde en stor tak til kollegaerne i Nordirland, som vi har haft et rigtig godt samarbejde med forud for dagens koordinerede anholdelsesaktion,” siger vicepolitiinspektør Flemming Nørgaard.

 

Medgerningsmand fortsat sigtet i sagen

En anden 29-årig mand har tidligere siddet varetægtsfængslet i sagen i forbindelse med, at han blev fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus tilbage i november 2022 som sigtet i sagen. Han er sidenhen blevet løsladt, da politiet og Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi i marts 2024 vurderede, at han på fri fod ikke længere ville kunne påvirke efterforskningen i et omfang, som berettigede til en fortsat varetægtsfængsling. Den 29-årige er fortsat sigtet i sagen.

 

Østjyllands Politi ønsker ikke at gå yderligere i detaljer med, hvad der har ført til politiets mistanke og efterfølgende anholdelse og sigtelse af den 31-årige mand – men politiet hører stadig gerne fra vidner med relevante oplysninger om sagen.

 

”Selvom vi nu har anholdt og sigtet en 31-årig mand for drabet, er efterforskningen på ingen måde afsluttet. Derfor opfordrer vi igen eventuelle vidner til at henvende sig til politiet med deres oplysninger om sagen. Det er stadig vores formodning, at nogle personer kan ligge inde med brugbar viden, og vi fortsætter ufortrødent med at bruge de nødvendige ressourcer på at få sagen opklaret,” siger vicepolitiinspektør Flemming Nørgaard.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

13. september 2024

Østjyllands Politi

29-årig mand sigtet for 38 tilfælde af vanvidskørsel

Østjyllands Politi har rejst 86 forskellige sigtelser - heriblandt 38 tilfælde af vanvidskørsel - mod en 29-årig mand fra Østjylland. Sagen har været under efterforskning i flere måneder og omfatter også flere forskellige beslaglagte køretøjer, der primært har været ejet af den 29-årige mand selv.

29. august 2024

Østjyllands Politi

41-årig mand tiltalt for lang række forhold af seksuelle forbrydelser mod børn

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har rejst tiltale mod en 41-årig mand for at have begået en lang række forhold af seksuelle forbrydelser mod børn. Sagen begynder fredag ved Retten i Randers og forventes afsluttet i slutningen af oktober.

22. august 2024

Østjyllands Politi

Politiet søger vidner i voldtægtssag

Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med vidner, der kan have informationer i en sag om voldtægt i en lejlighed på Langenæs Allé lørdag den 17. august.