Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

29. august 2024 12:56

41-årig mand tiltalt for lang række forhold af seksuelle forbrydelser mod børn

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har rejst tiltale mod en 41-årig mand for at have begået en lang række forhold af seksuelle forbrydelser mod børn. Sagen begynder fredag ved Retten i Randers og forventes afsluttet i slutningen af oktober.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Siden sommeren 2022 har Østjyllands Politi efterforsket en større sag om en lang række seksuelle forbrydelser begået mod børn, som nu har ført til, at Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har rejst tiltale mod en 41-årig mand fra Aarhus C.

 

Sagen omhandler i alt 91 forskellige forhold og vil blive behandlet som en nævningesag ved Retten i Randers. Der er på nuværende tidspunkt afsat ni retsdage til afholdelse af sagen med forventet dom i slutningen af oktober.

 

Sagen begyndte lørdag den 16. juli 2022, hvor den nu 41-årige mand blev anholdt, inden han dagen efter blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers og blev varetægtsfængslet.

 

Han blev på daværende tidspunkt sigtet for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje begået mod et barn under 12 år, som angiveligt skulle have fundet sted på en adresse i Grenaa i sommeren 2018.

 

Omfattende efterforskningsarbejde

I forbindelse med efterforskningen af sagen har politiet fundet frem til en lang række grove forhold af seksuel karakter, som den 41-årige mand nu er blevet tiltalt for.

 

”Der er ingen tvivl om, at der er tale om en dybt alvorlig og meget omfattende sag, som har haft store konsekvenser for de forurettede børn, hvoraf flere af dem over lang tid er blevet udsat for diverse seksuelle forbrydelser – særligt digitale, men også enkelte fysiske – af den 41-årige mand,” siger specialanklager Birgitte Ernst fra Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

 

Der er blandt andet tale om en lang række forhold af besiddelse og udbredelse af seksuelt materiale omhandlende børn, som politiet har fundet på den 41-årige mands digitale enheder, mens han også er tiltalt for andre seksuelle forbrydelser – herunder blufærdighedskrænkelse ved berøring.

 

De forurettede børn er danske, men der er også tale om flere udenlandske børn, herunder amerikanske og australske, som den 41-årige mand via de sociale medier blandt andet har tvunget til at dele intime billeder og videoer ved brug af trusler om vold og trusler om deling af private oplysninger.

 

Delte videoer og billeder i pædofile netværk

De digitale krænkelser af de mange børn er blevet begået i perioden fra september 2018 til juni 2022.

 

På de sociale medier – herunder Telegram, Snapchat, TikTok, WhatsApp, Messenger og flere øvrige medier – har den 41-årige, ifølge anklageskriftet i sagen, blandt andet udgivet sig for at være en jævnaldrende pige for på den måde at opbygge et tillidsforhold til de forurettede børn, inden han begik forbrydelserne mod dem.

 

Østjyllands Politi har under efterforskningen identificeret flere tusinde billeder og videoer af børn, som den 41-årige er sigtet for at have delt i flere forskellige pædofile grupper på internettet.

 

”Det eneste positive jeg har at sige om den her sag, er, at jeg glæder mig over, at det er lykkedes politiets efterforskning at få opklaret de mange strafbare forhold, og at vi nu er kommet så langt, at vi i Anklagemyndigheden har kunne rejse tiltale og få sagen ført ved domstolene,” siger specialanklager Birgitte Ernst.

 

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi nedlægger påstand om konfiskation af beslaglagte genstande fra sagen samt boligforbud, besøgsforbud og kontaktforbud indtil videre.  

 

Der nedlægges endvidere, på vegne af de forurettede i alle forhold, påstand om erstatning.

 

Den tiltalte, der her været ansat som pædagogmedhjælper, har været varetægtsfængslet i sagen siden sin anholdelse.

 

Østjyllands Politi ønsker ikke at gå yderligere i detaljer med de enkelte forhold af hensyn til de forurettede parter i sagen, og Anklagemyndigheden har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer, før der forventeligt falder dom i slutningen af oktober.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

22. august 2024

Østjyllands Politi

Politiet søger vidner i voldtægtssag

Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med vidner, der kan have informationer i en sag om voldtægt i en lejlighed på Langenæs Allé lørdag den 17. august.

16. juli 2024

Østjyllands Politi

Mand og kvinde efter ransagning i sag om indsmugling af kokain

Østjyllands Politi foretog mandag eftermiddag anholdelse af en 40-årig mand og en 39-årig kvinde på en adresse i Nimtofte. Manden og kvinden blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Randers efter et tip fra Toldstyrelsen om indsmugling af kokain.

11. juli 2024

Østjyllands Politi

Politiet ophæver visitationszone i Viby

Østjyllands Politi ophæver nu den visitationszone, der i fredags blev oprettet i et mindre område i Viby efter flere episoder mellem nogle personer i det kriminelle miljø.