Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

16. juli 2024 15:27

40-årig mand varetægtsfængslet i sag om indsmugling af kokain

Østjyllands Politi foretog mandag eftermiddag anholdelse af en 40-årig mand og en 39-årig kvinde på en adresse i Nimtofte. Manden og kvinden blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Randers efter et tip fra Toldstyrelsen om indsmugling af kokain.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Østjyllands Politi foretog mandag eftermiddag ransagning på en adresse i Nimtofte på Djursland. Ransagningen skete efter Toldstyrelsen havde standset en pakke i tolden indeholdende over 3,5 kilo kokain og adviseret politiet om fundet.

På den baggrund blev en hurtig efterforskning iværksat, som resulterede i en aktion, hvorunder de to beboere på adressen blev anholdt. Der er tale om en 40-årig mand og en 39-årig kvinde. De blev begge fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers tirsdag kl. 12.30.

Ud over den beslaglagte pakke har efterforskningen vist, at den 40-årige mand tidligere har modtaget tre tilsvarende pakker fra samme afsender, og det formodes, at pakkerne har været med samme indhold. Den 40-årige mand er derfor sigtet for, i forening og efter forudgående aftale eller fælles forståelse, at have indført ca. 12 kg. kokain med henblik på videresalg.

Den 39-årige kvinde er sigtet for at være i besiddelse af en mindre mængde amfetamin på tidspunktet for ransagningen.

"Der er tale om en stor mængde kokain, som jeg er rigtig glad for at vi har fået af markedet. Vi har gennemført en hurtig og effektiv efterforskning i et godt samarbejde med Toldstyrelsen, som resulterede i en vel gennemført aktion i går. Efter dagens varetægtsfængsling skal vi nu arbejde videre med sagen,' siger politikommissær Lau Birk Kristensen fra Østjyllands Politi.

 

Den 40-årige mand blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger, mens den 39-årige kvinde blev løsladt.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

11. juli 2024

Østjyllands Politi

Politiet ophæver visitationszone i Viby

Østjyllands Politi ophæver nu den visitationszone, der i fredags blev oprettet i et mindre område i Viby efter flere episoder mellem nogle personer i det kriminelle miljø.

10. juli 2024

Østjyllands Politi

To mænd løsladt i drabssag

Østjyllands Politi løslod tirsdag to mænd på 32 og 33 år, der har siddet varetægtsfængslet i en sag, hvor de er sigtet for medvirken til drabet på en 25-årig mand den 26. juni på en p-plads i Viby J.

5. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi opretter visitationszone efter skyderi (NU OPHÆVET)

OPDATERET: VISITATIONSZONEN BLEV OPHÆVET 11. JULI 2024 KL. 15.00 Østjyllands Politi opretter nu visitationszone i dele af Viby J efter flere episoder, der efter politiets opfattelse har rod i stridigheder mellem nogle personer i det kriminelle miljø.