Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

7. oktober 2022 10:35

Brand på Studstrupværket forventes slukket inden for få dage

Slukningen af branden på Studstrupværket går formentligt nu ind i den afsluttende fase, og Østjyllands Brandvæsen forventer, at branden vil være slukket inden for de næste få dage.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Mængden af brændende træpiller er nu reduceret så meget, at brandvæsnet lørdag kan begynde at slukke branden med vand inde i selve siloen, og vurderingen er, at slukningsarbejdet herfra vil gå relativt hurtigt. 

”Hvis man sprøjter vand på træpiller, så udvider de sig voldsomt, og derfor har vi ikke tidligere kunne bruge den løsning, da vi risikerede, at pillerne ville udvide sig så meget, at siloen kunne kollapse. Nu har vi muligheden for at sprøjte vand ind i siloen med vandkanoner, og nu sætter vi alt ind på at få gjort arbejdet færdigt, så borgerne snart kan slippe for de store røg-og lugtgener, som branden har medført, ” siger beredskabsdirektør i Østjyllands Brandvæsen, Kasper Sønderdahl. 

 

Status på røgen fredag og lørdag

Det forventes, at det vil afstedkomme en del røg, når brandvæsnet går i gang med at bruge vand i slukningsarbejdet, og derfor venter brandvæsnet med at starte vandkanonerne til omkring lørdag middag, hvor vinden ifølge prognoserne ser ud til at blæse røgen ud over bugten. 

Status på røgen fredag er, at den har bevæget sig ind over områderne omkring Studstrup, Havhusene og Gl. Løgten Strand, og ifølge de seneste prognoser vil vinden blæse i samme retning hele dagen. Sundhedsmyndighedernes anbefaling er, at borgere, der bor i områderne og har hjertekar- og lungeproblemer, finder et andet sted at opholde sig, indtil røgen er drevet væk, hvilket altså formentligt sker lørdag. 


Myndighederne bringer løbende opdateringer om branden på politi.dk, Østjyllands Politis Twitter-profil og på syddjurs.dk og aarhus.dk 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

16. juli 2024

Østjyllands Politi

Mand og kvinde efter ransagning i sag om indsmugling af kokain

Østjyllands Politi foretog mandag eftermiddag anholdelse af en 40-årig mand og en 39-årig kvinde på en adresse i Nimtofte. Manden og kvinden blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Randers efter et tip fra Toldstyrelsen om indsmugling af kokain.

11. juli 2024

Østjyllands Politi

Politiet ophæver visitationszone i Viby

Østjyllands Politi ophæver nu den visitationszone, der i fredags blev oprettet i et mindre område i Viby efter flere episoder mellem nogle personer i det kriminelle miljø.

10. juli 2024

Østjyllands Politi

To mænd løsladt i drabssag

Østjyllands Politi løslod tirsdag to mænd på 32 og 33 år, der har siddet varetægtsfængslet i en sag, hvor de er sigtet for medvirken til drabet på en 25-årig mand den 26. juni på en p-plads i Viby J.