Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

7. oktober 2022 10:35

Brand på Studstrupværket forventes slukket inden for få dage

Slukningen af branden på Studstrupværket går formentligt nu ind i den afsluttende fase, og Østjyllands Brandvæsen forventer, at branden vil være slukket inden for de næste få dage.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Mængden af brændende træpiller er nu reduceret så meget, at brandvæsnet lørdag kan begynde at slukke branden med vand inde i selve siloen, og vurderingen er, at slukningsarbejdet herfra vil gå relativt hurtigt. 

”Hvis man sprøjter vand på træpiller, så udvider de sig voldsomt, og derfor har vi ikke tidligere kunne bruge den løsning, da vi risikerede, at pillerne ville udvide sig så meget, at siloen kunne kollapse. Nu har vi muligheden for at sprøjte vand ind i siloen med vandkanoner, og nu sætter vi alt ind på at få gjort arbejdet færdigt, så borgerne snart kan slippe for de store røg-og lugtgener, som branden har medført, ” siger beredskabsdirektør i Østjyllands Brandvæsen, Kasper Sønderdahl. 

 

Status på røgen fredag og lørdag

Det forventes, at det vil afstedkomme en del røg, når brandvæsnet går i gang med at bruge vand i slukningsarbejdet, og derfor venter brandvæsnet med at starte vandkanonerne til omkring lørdag middag, hvor vinden ifølge prognoserne ser ud til at blæse røgen ud over bugten. 

Status på røgen fredag er, at den har bevæget sig ind over områderne omkring Studstrup, Havhusene og Gl. Løgten Strand, og ifølge de seneste prognoser vil vinden blæse i samme retning hele dagen. Sundhedsmyndighedernes anbefaling er, at borgere, der bor i områderne og har hjertekar- og lungeproblemer, finder et andet sted at opholde sig, indtil røgen er drevet væk, hvilket altså formentligt sker lørdag. 


Myndighederne bringer løbende opdateringer om branden på politi.dk, Østjyllands Politis Twitter-profil og på syddjurs.dk og aarhus.dk 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

23. marts 2023

Østjyllands Politi

Ni års fængsel og udvisning: Solgte 13 kilo kokain

Under en ransagning på en landejendom i marts sidste år fandt politiet en stor mængde narko og emballage gemt i en staldbygning syd for Aarhus. Tirsdag, cirka et år efter fundet, blev en 21-årig mand dømt for narkosalg og idømt ni års ubetinget fængsel og udvisning.

23. marts 2023

Østjyllands Politi

Udsatte hustru for vold og voldtægt: Idømt 7 års fængsel

En 38-årig mand blev onsdag ved Retten i Aarhus idømt syv års fængsel og udvist for bestandigt for gentagne gange at have udsat sin hustru for psykisk og fysisk vold og voldtægt

16. marts 2023

Østjyllands Politi

Ny anholdelse efter brand i Grenaa: 25-årig mand sigtet

Østjyllands Politi anholdt onsdag aften en 25-årig mand, som sigtes for brandstiftelse og forsøg på manddrab på en 19-årig mand i forbindelse med branden tirsdag aften på Campus Djursland i Grenaa.

Forslag