Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

7. oktober 2022 10:35

Brand på Studstrupværket forventes slukket inden for få dage

Slukningen af branden på Studstrupværket går formentligt nu ind i den afsluttende fase, og Østjyllands Brandvæsen forventer, at branden vil være slukket inden for de næste få dage.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Mængden af brændende træpiller er nu reduceret så meget, at brandvæsnet lørdag kan begynde at slukke branden med vand inde i selve siloen, og vurderingen er, at slukningsarbejdet herfra vil gå relativt hurtigt. 

”Hvis man sprøjter vand på træpiller, så udvider de sig voldsomt, og derfor har vi ikke tidligere kunne bruge den løsning, da vi risikerede, at pillerne ville udvide sig så meget, at siloen kunne kollapse. Nu har vi muligheden for at sprøjte vand ind i siloen med vandkanoner, og nu sætter vi alt ind på at få gjort arbejdet færdigt, så borgerne snart kan slippe for de store røg-og lugtgener, som branden har medført, ” siger beredskabsdirektør i Østjyllands Brandvæsen, Kasper Sønderdahl. 

 

Status på røgen fredag og lørdag

Det forventes, at det vil afstedkomme en del røg, når brandvæsnet går i gang med at bruge vand i slukningsarbejdet, og derfor venter brandvæsnet med at starte vandkanonerne til omkring lørdag middag, hvor vinden ifølge prognoserne ser ud til at blæse røgen ud over bugten. 

Status på røgen fredag er, at den har bevæget sig ind over områderne omkring Studstrup, Havhusene og Gl. Løgten Strand, og ifølge de seneste prognoser vil vinden blæse i samme retning hele dagen. Sundhedsmyndighedernes anbefaling er, at borgere, der bor i områderne og har hjertekar- og lungeproblemer, finder et andet sted at opholde sig, indtil røgen er drevet væk, hvilket altså formentligt sker lørdag. 


Myndighederne bringer løbende opdateringer om branden på politi.dk, Østjyllands Politis Twitter-profil og på syddjurs.dk og aarhus.dk 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.