Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

12. november 2020 10:40

Dømt: Affyrede skud mod kæreste


En 47-årig mand blev onsdag i Retten i Randers idømt tre et halvt års ubetinget fængsel for at have affyret et skud med en pistol tæt på sin daværende kæreste, som han i flere andre tilfælde udsatte for vold og trusler i deres hjem i Favrskov.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

I slutningen af januar i år reagerede Østjyllands Politi på et tip og ransagede den 47-åriges bolig. Her fandt betjentene en del narko, blandt andet amfetamin, og den 47-årige blev anholdt og varetægtsfængslet. Efter anholdelsen mødte mandens 44-årige ekskæreste op hos politiet og fortalte, at hun igennem længere tid var blevet udsat for vold og trusler af manden, indtil deres forhold stoppede i slutningen af 2019. 

Blandt andet berettede hun om en episode i november sidste år, hvor den 47-årige havde peget på hende med en pistol og havde affyret et skud, som ramte omkring en meter ved siden af hende. 

 

Fandt projektil i komfuret

På baggrund af kvindens forklaring foretog politiet en grundig undersøgelse af hjemmet i Favrskov, og teknikerne fandt frem til to projektiler, der var boret ind i komfuret og i væggen. Projektilerne svarede til den type pistol, som kvinden også havde nogle billeder af på sin mobiltelefon. 

Beviserne var medvirkende til, at den 47-årige blev dømt for at have forvoldt fare for den 44-årige kvindes liv og førlighed og for at have været i besiddelse af en pistol under særligt skærpende omstændigheder. 

Desuden blev han dømt for fire tilfælde af vold begået i løbet af 2019. Ved ét af tilfældene slog han kæresten i hovedet med et afbrækket bordben og i et andet tilfælde, juleaften, gav han hende et knytnæveslag i ansigtet. Den 47-årige blev også dømt for trusler på livet ved, efter parret var gået fra hinanden, at have sendt en sms til kvinden, hvor han truede med at dræbe hende. 

”Det var både stærke tekniske beviser og kvindens forklaringer, der førte til, at den 47-årige blev dømt. Særligt den voldsomme episode hvor den 47-årige skød med en pistol var medvirkende til, at han blev idømt flere års ubetinget fængsel, ” siger anklager i sagen Bjørn Fogh Sørensen. 

Den 47-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen. 

 

Pressekontakt

Anklager Bjørn Fogh Sørensen, tlf. 6120 7819

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

19. april 2024

Østjyllands Politi

Tæt lørdagstrafik i Randers forventes i forbindelse med biltræf

Lørdag eftermiddag og aften vil en større gruppe bilentusiaster samle sig i Randers for at dele deres fælles interesse for køretøjer. Østjyllands Politi vil i den forbindelse også være til stede byen for at opretholde trafiksikkerheden. Det er politiets forventning, at der dagen igennem vil være tæt trafik på vejene og forlænget rejsetid i og omkring Randers by.

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.