Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

4. juli 2019 12:51

Pistol gemt under flise: 35-årig idømt flere års fængsel

Den 11. februar i år fandt politiet en skarpladt pistol gemt under en flise på Rydevænget i Aarhus V. Nu er en 35-årig mand fra området blevet idømt fængsel i to år og ni måneder, efter at hans DNA blev fundet på våbnet.

Retten i Aarhus fra vejen forfra

Foto: Østjyllands Politi

Det var i forbindelse med politiets massive tilstedeværelse i Aarhus V, og efterforskningen af den verserende bandekonflikt, at nogle betjente fandt frem til den gemte pistol. 

Da resultaterne af de tekniske undersøgelser kom i marts, stod det klart, at den 35-årige havde haft fat i pistolen, og han blev derfor kort efter anholdt og varetægtsfængslet. I retten blev han dømt for at have været i besiddelse af et skydevåben under særligt skærpende omstændigheder.

 

Den 35-årige erkendte, at han havde haft fingre i pistolen i en lejlighed, men at han ikke havde været udenfor med den, og at det ikke var ham, der havde gemt den under flisen. 

Udover våbenbesiddelsen blev han dømt for to indbrud begået i Mårslet og Aarhus, for brud på knivloven og for en række færdselsforseelser. 

”At besidde en pistol med ammunition under særligt skærpende omstændigheder er en alvorlig sag, og det viser rettens dom også. Jeg er tilfreds med, at politiets stærke beviser førte til en hurtig og lang dom, ” siger senioranklager ved Østjyllands Politi, Rasmus Gyldenløve. 

I anklageskriftet stod den 35-årige også tiltalt for at være bandemedlem, hvilket kunne have udløst en fordobling af fængselsstraffen. Retten fandt det dog ikke bevist, at han var medlem af en bande. 

Den 35-årige modtog dommen og overgik straks til afsoning.  

 

Pressekontakt

Senioranklager Rasmus Gyldenløve, tlf. 3034 9536

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.