Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

21. september 2021 14:32

Ringede selv til politiet – idømt flere års fængsel for skarpladt revolver

En 22-årig mand fra Randers ledte selv politiet på sporet af en skarpladt revolver, som han havde gemt. Tirsdag blev han idømt ubetinget fængsel i tre år og to måneder.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

Den 2. april modtog alarmcentralen en anonym anmeldelse fra en borger, som fortalte, at der gik en mørkklædt mand rundt med en pistol ved Ørum Kirke på Frisenvoldvej. 

En patrulje ankom kort efter til stedet, hvor de traf den 22-årige, der begyndte at løbe, da han så betjentene. Han blev dog hurtigt indhentet og anholdt. Han havde en mindre mængde hash og kokain på sig, men intet skydevåben. Den 22-årige viste dog velvilligt patruljen hen til et stendige på kirkegården, hvor en skarpladt revolver med flere patroner i sig lå gemt. 

Det viste sig, at den anonyme anmelder i virkeligheden var den 22-årige, der altså selv havde alarmeret politiet. 

 

Usædvanlig sag

Dagen efter anholdelsen blev han varetægtsfængslet, og tirsdag stod han så i Retten i Randers. Her blev han dømt for besiddelse af et skydevåben under særligt skærpende omstændigheder på et offentligt sted. Han blev desuden dømt for hæleri ved at have anskaffet sig revolveren, som var blevet stjålet ved et indbrud for nogle år tilbage. 

”Det er usædvanligt, at en gerningsmand på den måde anmelder sig selv. Han ville i retten ikke udtale sig om, hvorfor han havde ringet, men politiets tese er, at han gjorde det, fordi han var bange for nogen i det kriminelle miljø og derfor gerne ville i politiets varetægt. Generelt ser retten med stor alvor på besiddelse af skarpladte våben, og straffen blev yderligere skærpet af, at den 22-årige tidligere er dømt efter våbenloven, ” siger specialanklager Jesper Rubow. 

 

Pressekontakt

Specialanklager Jesper Rubow, tlf. 2910 9656

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. oktober 2021

Østjyllands Politi

Tiltalt for at producere 430 kilo amfetamin

11 personer er nu blevet tiltalt i en omfattende narkosag, hvor to mænd ifølge anklageskriftet har været bagmænd i et stort netværk, der producerede og solgte store mængder amfetamin.

13. oktober 2021

Østjyllands Politi

Politiet indfører nattelivszoner i Aarhus og Randers

Hvis du bliver idømt et forbud mod at deltage i nattelivet, må du fremadrettet ikke færdes eller opholde dig i nogle af de mest populære gå-i-byen-områder i Randers og Aarhus.

6. oktober 2021

Østjyllands Politi

Seks års fængsel for at købe pistol og narko

En 58-årig mand blev mandag idømt seks års ubetinget fængsel for sin rolle i et stort narkonetværk, der efter politiets vurdering har handlet med flere hundrede kilo amfetamin.