Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

21. januar 2021 12:04

Dømt for bevidst påkørsel i Brabrand

En 24-årig mand er onsdag ved Retten i Aarhus blevet idømt ni måneders fængsel blandt andet for grov vold ved i juli 2020 bevidst at have kørt ind i en 31-årig mand.

Retten i Aarhus gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

Episoden skete en fredag aften, hvor den 31-årig sad ude foran en restaurant på Inger Christensens Gade i Brabrand. Pludseligt kom en bil kørende mod restauranten – den ramte ind i den 31-årige, der ifølge vidneforklaringer blev klemt mellem bilen og bygningen. Der skete også skader på bygningen og flere stole og borde.

 

Den 31-årige og en anden forurettet blev kørt til skadestuen, hvor de blev behandlet for mindre stik og læsioner.

Den 24-årige fører af bilen blev anholdt på stedet. I bilen var ud over føreren to mænd, der løb fra stedet. En måned senere fandt politiet frem til en anden 24-årig mand, blandt andet via videoovervågning og vidneudsagn. 

 

Begge de 24-årige har, siden de blev anholdt, siddet varetægtsfængslet i sagen. 

”Det er anklagemyndighedens opfattelse, at der er tale om et groft overfald, når du bevist angriber en anden med en bil. Det er heldigt, at den 31-årige ikke kom mere alvorligt til skade ved påkørslen,” siger specialanklager Jesper Rubow.  

Frifundet for andre forhold

Ud over påkørslen havde anklagemyndigheden også rejst tiltale mod begge mænd for at have stukket to personer med kniv umiddelbart efter påkørslen. Det blev mændene dog frifundet for, da retten i det ene forhold ikke vurderede, at anklagemyndigheden havde løftet bevisbyrden - og i det andet forhold da retten vurderede, at der var tale om en form for nødværge.

 

Den 24-årige, der senest blev anholdt, blev ved retten frifundet for grov vold, da retten ikke vurderede, at han havde en strafbar rolle i påkørslen. Retten var dog enig med anklagemyndigheden i, at han var på stedet og løb derfra med en kniv i hånden. Derfor fik han en bøde for overtrædelse af knivloven. 

”Retten havde i denne sag en anden vurdering af beviserne og juraen end anklagemyndigheden. Det er jo netop det, der beskriver et retssystem som det danske, nemlig at det er domstolene, der afgør sagerne”, udtaler specialanklager Jesper Rubow.

Den 24-årige fører af bilen blev ud over grov vold ved påkørslen blandt andet også dømt for hærværk, overtrædelse af knivloven og en række forhold om narkotikakriminalitet.

Han erkendte påkørslen og modtog dommen. 

Pressekontakt

Specialanklager Jesper Rubow, tlf.  2910 9656 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

5. marts 2021

Østjyllands Politi

40 bilister sigtet under færdselsindsats i Aarhus Vest

Kedelige rekorder ved færdselsindsats i det vestlige Aarhus, hvor der blev uddelt store bøder og frakendt kørekort.

3. marts 2021

Østjyllands Politi

Illegal cigaretfabrik afsløret i Danmark

Særlig Efterforskning Vest slog tirsdag til mod en illegal cigaretfabrik i Vamdrup i Sydjylland, hvor 13 personer blev anholdt.

1. marts 2021

Østjyllands Politi

Dømt: Mobiltelefon afslørede narkohandler

En 22-årig mand blev i Retten i Aarhus idømt ubetinget fængsel i to år og tre måneder for af flere omgange at have købt kokain for at videresælge det.