Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

17. marts 2021 12:25

Dømt: Stjal computere for 1,5 millioner kroner

En 28-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt tre et halvt års ubetinget fængsel for en række tyverier af bærbare computere fra østjyske virksomheder sidste år.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Værdierne af computerne blev opgjort til 1,5 millioner kroner, og den 28-årige blev dømt for indbrudstyveri af særlig grov beskaffenhed i 24 tilfælde. 

 

Fremgangsmåden var i de fleste tilfælde helt enkel: Den 28-årige gik ind i virksomheden i åbningstiden og fandt et tomt kontor, hvor han tog nogle bærbare computere og gik ud igen.

 

Ved flere af tyverierne var den 28-årige iklædt en jakke fra et rengøringsfirma, så han kunne fremstå som rengøringspersonale. 

 

Han havde for eksempel jakken på, da han den 12. oktober gik ind i en virksomhed i Viby, hvor det lykkedes ham at lægge 26 bærbare computere i en kasse, som han derefter gik ud af virksomheden med, uden at nogen medarbejdere opdagede det.  

 

Måneden før sneg han sig en sen eftermiddag ind i en virksomhed i Aarhus V, da en ansat gik ud, og på den måde fik han adgang til en næsten mennesketom bygning, hvor han sammen med en anden gerningsmand samlede 40 computere, som de kørte væk med. 

 

Tip, aflytning og observation førte til anholdelse

Rengøringsjakken, som den 28-årige brugte ved nogle af tyverierne, blev stjålet i marts hos en offentlig myndighed i Skanderborg, hvor han kom ind af en ulåst dør, mens der var rengøring på stedet. Ved den lejlighed stjal han også en del elektronik. 

 

Tyverierne foregik derudover hos myndigheder og virksomheder i Horsens, Vejle og Aarhus-området. 

 

I starten af november blev der sat en stopper for tyverierne, da Østjyllands Politi skred til anholdelse. Politiet havde fået et tip om den aktive indbrudstyv, og efterforskerne havde bl.a. via observation og aflytning fulgt den 28-årige i lidt tid.

 

På den måde fandt politiet også frem til de to formodede hælere, som den 28-årige afsatte en del af de mange bærbare til. De blev alle tre anholdt. 

 

Tilfreds anklager

”Den 28-årige har stjålet for store værdier, og det er foregået meget organiseret, hvor han løbende har været i kontakt med nogle faste hælere. Derfor vurderede retten ligesom anklagemyndigheden, at der var tale om tyverier af særlig grov beskaffenhed, og at det skulle give en længere ubetinget fængselsstraf, ” siger anklager i sagen, Jeanni Andreeva. 

 

Den 28-årige erkendte forholdene og modtog dommen. 

 

Den ene hæler i sagen er blevet idømt et år og tre måneders fængsel, mens den anden mand, der er sigtet for hæleri, fortsat venter på dom. 

 

Pressekontakt

Anklager Jeanni Andreevaa, tlf. 2910 3226

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. marts 2024

Østjyllands Politi

46-årig mand anholdt efter drab på 41-årig

Østjyllands Politi har tirsdag aften anholdt en 46-årig mand kort tid efter, at en 41-årig mand blev dræbt af knivstik på Retspsykiatrisk Afdeling i Skejby. De pårørende er underrettet.

22. marts 2024

Østjyllands Politi

29 anholdte: Østjysk indbrudsindsats fortsætter – for det gør tyvene også

Østjyllands Politi har de seneste par måneder arbejdet intensivt med at nedbringe antallet af indbrud, og det har givet resultater. Men i påskeferien er tyvene normalt ekstra aktive, og politiet beder derfor borgerne om at være særligt opmærksomme i den kommende uge.

20. marts 2024

Østjyllands Politi

Idømt et års fængsel for lang række butikstyverier

Retten i Aarhus har idømt en 40-årig mand et års fængsel for flere end 70 forskellige tilfælde af tyveri og berigelseskriminalitet. Kriminaliteten er primært blevet begået sidste år i butikker og forretninger i det centrale Aarhus i form af diverse forskellige indbrudstyverier.