Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

22. september 2020 15:42

43-årig dømt for overgreb og vidnetrusler

En 43-årig mand er ved Retten i Randers blevet idømt ubetinget fængsel i et år og ni måneder for at have forsøgt at voldtage en 26-årig kvinde og efterfølgende truet hende for at få hende til at trække anmeldelsen tilbage.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

Den 43-årige kender den 26-årige kvinde gennem nogle venner, og en eftermiddag i april, tog han hen til hendes hjem på Djursland. Manden blev i retten dømt for at have presset kvinden ind i væggen, lige så snart hun åbnede døren for ham.  Han truede herefter med at slå hende ihjel, mens han trak hende ind på soveværelset.

 

Her trak han bukserne af hende og befølte hende og forsøgte at tiltvinge sig samleje med hende. Det mislykkedes dog, da den 26-årige sparkede ham i skridtet, så han opgav og forlod stedet.
 

Truede over telefonen

Ud over forsøg på voldtægt blev den 43-årige også dømt for vidnetrusler ved at have ringet til kvinden et par måneder efter for at true hende til at trække anmeldelsen tilbage. 
 
Den 43-årige nægtede sig skyldig og forklarede, at der havde været tale om frivilligt seksuelt samvær. 
 
”Sager om overgreb og voldtægt kan være vanskelige, fordi det ofte er påstand mod påstand. Jeg er tilfreds med, at retten i denne sag fandt kvindens forklaring så troværdig, at det førte til dom og en fængselsstraf i tråd med den praksis, der er på området, ” siger specialanklager Jesper Rubow. 
 
Ud over fængselsstraffen på et år og ni måneder blev den 43-årige også dømt til at betale en erstatning på 40.000 kroner til kvinden. 
 
Den 43-årige ankede dommen på stedet. 
 

Pressekontakt

Specialanklager Jesper Rubow, tlf. 2910 9656

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

3. maj 2024

Østjyllands Politi

Midlertidigt militært område på havnen i Aarhus

Østjyllands Politi har truffet afgørelse om at oprette et midlertidigt militært område - også kendt som et MMO - på havnen i Aarhus. MMO'et vil være bevogtet og placeret på et i forvejen aflukket havneområde uden adgang for offentligheden.

29. april 2024

Østjyllands Politi

Stor tillid til politiet og tryghed blandt borgerne i Østjylland

Et stort flertal af borgerne i Østjylland føler sig generelt trygge i deres nabolag, og tilliden til politiet er fortsat meget høj. Det viser den årlige trygheds- og tillidsundersøgelse for 2023, som Justitsministeriet netop har udgivet.

25. april 2024

Østjyllands Politi

Kvalificeret brandstiftelse gav flere års fængsel

Retten i Randers har torsdag idømt en 17-årig ung mand tre års fængsel for i oktober sidste år at have sat ild til en ejendom på Vissingvej i Hadsten. Brandstiftelsen medførte overhængende fare for andre personer, da de måtte forlade stedet, mens bygningen nedbrændte.