Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

22. september 2020 15:42

43-årig dømt for overgreb og vidnetrusler

En 43-årig mand er ved Retten i Randers blevet idømt ubetinget fængsel i et år og ni måneder for at have forsøgt at voldtage en 26-årig kvinde og efterfølgende truet hende for at få hende til at trække anmeldelsen tilbage.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

Den 43-årige kender den 26-årige kvinde gennem nogle venner, og en eftermiddag i april, tog han hen til hendes hjem på Djursland. Manden blev i retten dømt for at have presset kvinden ind i væggen, lige så snart hun åbnede døren for ham.  Han truede herefter med at slå hende ihjel, mens han trak hende ind på soveværelset.

 

Her trak han bukserne af hende og befølte hende og forsøgte at tiltvinge sig samleje med hende. Det mislykkedes dog, da den 26-årige sparkede ham i skridtet, så han opgav og forlod stedet.
 

Truede over telefonen

Ud over forsøg på voldtægt blev den 43-årige også dømt for vidnetrusler ved at have ringet til kvinden et par måneder efter for at true hende til at trække anmeldelsen tilbage. 
 
Den 43-årige nægtede sig skyldig og forklarede, at der havde været tale om frivilligt seksuelt samvær. 
 
”Sager om overgreb og voldtægt kan være vanskelige, fordi det ofte er påstand mod påstand. Jeg er tilfreds med, at retten i denne sag fandt kvindens forklaring så troværdig, at det førte til dom og en fængselsstraf i tråd med den praksis, der er på området, ” siger specialanklager Jesper Rubow. 
 
Ud over fængselsstraffen på et år og ni måneder blev den 43-årige også dømt til at betale en erstatning på 40.000 kroner til kvinden. 
 
Den 43-årige ankede dommen på stedet. 
 

Pressekontakt

Specialanklager Jesper Rubow, tlf. 2910 9656

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

16. september 2024

Østjyllands Politi

31-årig mistænkt gerningsmand fra skuddrab i Viby J anholdt i Nordirland

Østjyllands Politi har i tæt samarbejde med de nordirske politimyndigheder i Belfast mandag foretaget anholdelse af en 31-årig mand og sigtet ham for drab. Den 31-årige er mistænkt for den 8. marts 2022 at have dræbt en 21-årig mand i Viby J.

13. september 2024

Østjyllands Politi

29-årig mand sigtet for 38 tilfælde af vanvidskørsel

Østjyllands Politi har rejst 86 forskellige sigtelser - heriblandt 38 tilfælde af vanvidskørsel - mod en 29-årig mand fra Østjylland. Sagen har været under efterforskning i flere måneder og omfatter også flere forskellige beslaglagte køretøjer, der primært har været ejet af den 29-årige mand selv.

29. august 2024

Østjyllands Politi

41-årig mand tiltalt for lang række forhold af seksuelle forbrydelser mod børn

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har rejst tiltale mod en 41-årig mand for at have begået en lang række forhold af seksuelle forbrydelser mod børn. Sagen begynder fredag ved Retten i Randers og forventes afsluttet i slutningen af oktober.