Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

7. september 2021 08:13

60-årig mand dømt for seksuelle overgreb på steddatter

En 60-årig mand er mandag ved Retten i Aarhus blevet idømt fire års fængsel for adskillige seksuelle overgreb begået mod sin steddatter, fra hun var 12 til 16 år gammel.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Steddatteren, der nu er 27 år, gik sidste år til politiet og anmeldte flere forhold begået over en årrække på familiens adresser forskellige steder i Danmark og i udlandet.

I retten blev den nu 60-årige dømt for overgreb i form af både samleje og oralsex.

Ud over steddatterens forklaring lagde retten vægt på, at en au pair afgav vidneforklaring om episoder, hun havde oplevet, da hun arbejdede for familien.

 

Udnyttede sin fysiske overlegenhed

”Seksuelle overgreb mod børn er altid alvorlige sager. I den her sag lagde retten lagde vægt på pigens forklaring og fandt det bevist, at stedfaderen havde udnyttet sin fysiske og psykiske overlegenhed ved overgrebene. Desuden er alene det at dyrke sex med et barn under 15 år jo ulovligt,” siger specialanklager Jesper Rubow. 

Den 60-årige nægtede sig skyldig. Han tog betænkningstid for at afklare om han ville anke dommen.

Den forurettede pige blev tilkendt en erstatning på ca. 84.000 kr.

Den 60-årige har siddet varetægtsfængslet siden september sidste år. Retten bestemte ved domsafsigelsen, at han fortsat skulle være varetægtsfængslet frem til, han kan afsone dommen. 

Pressekontakt

Specialanklager Jesper Rubow, tlf. 2910 9656 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. marts 2024

Østjyllands Politi

46-årig mand anholdt efter drab på 41-årig

Østjyllands Politi har tirsdag aften anholdt en 46-årig mand kort tid efter, at en 41-årig mand blev dræbt af knivstik på Retspsykiatrisk Afdeling i Skejby. De pårørende er underrettet.

22. marts 2024

Østjyllands Politi

29 anholdte: Østjysk indbrudsindsats fortsætter – for det gør tyvene også

Østjyllands Politi har de seneste par måneder arbejdet intensivt med at nedbringe antallet af indbrud, og det har givet resultater. Men i påskeferien er tyvene normalt ekstra aktive, og politiet beder derfor borgerne om at være særligt opmærksomme i den kommende uge.

20. marts 2024

Østjyllands Politi

Idømt et års fængsel for lang række butikstyverier

Retten i Aarhus har idømt en 40-årig mand et års fængsel for flere end 70 forskellige tilfælde af tyveri og berigelseskriminalitet. Kriminaliteten er primært blevet begået sidste år i butikker og forretninger i det centrale Aarhus i form af diverse forskellige indbrudstyverier.