Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

7. september 2021 08:13

60-årig mand dømt for seksuelle overgreb på steddatter

En 60-årig mand er mandag ved Retten i Aarhus blevet idømt fire års fængsel for adskillige seksuelle overgreb begået mod sin steddatter, fra hun var 12 til 16 år gammel.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Steddatteren, der nu er 27 år, gik sidste år til politiet og anmeldte flere forhold begået over en årrække på familiens adresser forskellige steder i Danmark og i udlandet.

I retten blev den nu 60-årige dømt for overgreb i form af både samleje og oralsex.

Ud over steddatterens forklaring lagde retten vægt på, at en au pair afgav vidneforklaring om episoder, hun havde oplevet, da hun arbejdede for familien.

 

Udnyttede sin fysiske overlegenhed

”Seksuelle overgreb mod børn er altid alvorlige sager. I den her sag lagde retten lagde vægt på pigens forklaring og fandt det bevist, at stedfaderen havde udnyttet sin fysiske og psykiske overlegenhed ved overgrebene. Desuden er alene det at dyrke sex med et barn under 15 år jo ulovligt,” siger specialanklager Jesper Rubow. 

Den 60-årige nægtede sig skyldig. Han tog betænkningstid for at afklare om han ville anke dommen.

Den forurettede pige blev tilkendt en erstatning på ca. 84.000 kr.

Den 60-årige har siddet varetægtsfængslet siden september sidste år. Retten bestemte ved domsafsigelsen, at han fortsat skulle være varetægtsfængslet frem til, han kan afsone dommen. 

Pressekontakt

Specialanklager Jesper Rubow, tlf. 2910 9656 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

2. december 2022

Østjyllands Politi

Forstærket indsats mod indbrud i julemåneden

Antallet af anmeldelser om indbrud tog under corona et markant dyk, da mange arbejdede hjemme. Med mørkere dage på vej og et mere normalt hverdagsliv er bekymringen, at indbrudstallene igen kan stige. Derfor styrker Østjyllands Politi nu indsatsen mod indbrudstyve yderligere.

1. december 2022

Østjyllands Politi

37-årig mand dømt: Hjalp med at skaffe lig af vejen

En 37-årig mand blev ved torsdag ved retten i Randers idømt seks måneders fængsel for at have hjulpet til med at skjule liget af den 40-årige mand, der i juli blev dræbt på Djursland. Derudover blev han dømt for at have medvirket til brandstiftelse og bortskaffelse af beviser, da den dræbtes bil blev sat i brand.

28. november 2022

Østjyllands Politi

Læge tiltalt for endnu en krænkelse

En 30-årig læge, der oprindeligt var tiltalt for at have krænket tre kvindelige patienter, er nu blevet tiltalt for at have blufærdighedskrænket en fjerde kvinde.

Forslag