Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

17. december 2021 14:52

Far og søn dømt for drab i Randers

En 18-årig mand og hans 60-årige far, der begge er fra Afghanistan, er blev idømt henholdsvis otte og 12 års fængsel samt udvisning af landet for bestandigt for i forening at have dræbt en 44-årig kvinde i en lejlighed i Randers i september sidste år.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

Det var den dengang 17-årige søn, der den 17. september ringede til alarmcentralen og fortalte, at han havde dræbt sin 44-årige mor i deres lejlighed på Nørrebrogade i Randers. Politiet fik dog hurtigt mistanke til, at den 17-årige dreng ikke havde handlet på egen hånd.

På baggrund af den indledende efterforskning og flere vidneforklaring fik politiet mistanke om, at kvindens mand, og far til den 17-årige, havde fået sønnen til at slå moren ihjel. Derfor blev den dengang 59-årige far senere samme dag også anholdt og sigtet, og dagen efter blev de begge varetægtsfængslet.

”Retten fandt det bevist, at de tiltalte begik drabet, at der fandt forudgående planlægning sted, og at det var aftalt, at sønnen skulle tage skylden.” siger anklager Philip Møller og fortsætter:

”Imidlertid fandt retten ikke, at der var tale om et æresdrab, at der havde fundet en nøje planlægning sted, ligesom den nærmere rollefordeling imellem de tiltalte ikke fandtes at kunne fastlægges. Endvidere fandt retten ikke, at det var bevist, at faderen havde udnyttet sønnens unge alder eller bestående afhængighedsforhold. Umiddelbart forekommer det naturligvis ikke tilfredsstillende, at retten på så mange punkter har besluttet at frifinde de tiltalte for de skærpende omstændigheder, der var omfattet af tiltalen. Omvendt er det selvfølgelig positivt, at retten på de allermest afgørende punkter har taget anklagemyndighedens synspunkter til følge,” siger han.

Begge de dømte blev fortsat varetægtsfængslet efter dom og udbad sig betænkningstid i forhold til eventuelt at anke dommen.

 

**

 

Pressekontakt

Anklager Philip Møller, telefon 2070 6712

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

21. maj 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for digitale krænkelser af unge piger

Retten i Randers har idømt en 20-årig mand knap to års fængsel for en lang række forsøg på ulovlig tvang samt trusler og blufærdighedskrænkelse af piger og yngre kvinder. Forholdene fandt sted over internettet, primært på Snapchat, og den 20-årige blev desuden kendt skyldig i besiddelse og udbredelse af børnepornografisk materiale.

17. maj 2024

Østjyllands Politi

42-årig mand idømt behandlingsdom for at viderestille myndigheders telefonnumre til sig selv

Retten i Randers har kendt en 42-årig mand skyldig i flere forhold af såkaldt uberettiget udøvelse af offentlig myndighed ved blandt andet at have formået at få viderestillet Psykiatrifondens og Region Midtjyllands telefonnumre til sit eget nummer. Den 42-årige blev ved retten idømt en behandlingsdom.

13. maj 2024

Østjyllands Politi

26-årig idømt 8 års fængsel og udvist efter drabsforsøg

En 26-årig mand blev mandag idømt otte års ubetinget fængsel og udvist for bestandigt for forsøg på manddrab og brandstiftelse ved den 14. marts sidste år at have sat ild på et kollegieværelse i Grenaa, hvor en 19-årig mand befandt sig.