Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

6. juni 2023 09:42

Fem anholdt efter større slagsmål i Aarhus - to fremstilles i grundlovsforhør

Østjyllands Politi anholdt mandag aften fem mænd efter et sammenstød i Ceres-krydset i Aarhus, hvor der blev brugt stik- og slagvåben. To af dem, en 21-årig og en 26-årig mand, fremstilles tirsdag i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus med henblik på varetægtsfængsling.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Mandag kl. 19.04 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to biler var stødt sammen i krydset i det centrale Aarhus, hvorefter der var opstået slagsmål mellem flere mænd. 

Ifølge vidner var flere af mændene bevæbnet med bl.a. bat og kniv, og politiet havde hurtigt flere patruljer på stedet. Anholdelserne af mændene, der er mellem 16-26 år, skete både på stedet og efterfølgende på adresser i Aarhus. 

Der blev sikret spor på stedet, afhørt en række vidner og indsamlet videomateriale fra folk, der havde filmet episoden, og de involverede biler er nu til nærmere undersøgelse hos politiet. På gerningsstedet blev der beslaglagt flere stik- og slagvåben. 

Umiddelbart kom ingen af de involverede mænd alvorligt til skade.  

”Det er fuldstændigt utilstedeligt, at man på den måde angriber hinanden med våben midt i Aarhus, og derfor prioriterer vi selvfølgelig også den her sag meget højt. Det tyder på, at der var tale om en bevidst påkørsel, og at to grupper af mænd fra det kriminelle miljø har haft et sammenstød, ” siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

 

Synligt politi på gaden

Østjyllands Politi vil på baggrund af episoden nu øge den synlige tilstedeværelse i Aarhus. 

”Det er klart, at sådan en hændelse i det offentlige rum kan skabe en vis utryghed, og den kommende tid kommer vi til at være ekstra synligt til stede på gaden i Aarhus. Vi fortsætter vores intensive efterforskning af episoden i går for at afklare, hvad der er sket, og om der skal anholdelse af yderligere gerningsmænd, og derudover holder vi generelt et skarpt øje med det kriminelle miljø og er opmærksomme på, om der sker en udvikling, ” siger vicepolitiinspektøren. 

Østjyllands Politi opfordrer borgere, der har filmet episoden i Ceres-krydset, til at aflevere materialet til politiet. 

På nuværende tidspunkt er der intet i politiets efterforskning, der tyder på, at episoden mandag aften har en sammenhæng med nogen af de to knivstikkerier, der fandt sted i Aarhus i weekenden. 

Tre af de fem anholdte er blevet løsladt, men er fortsat sigtet i sagen. De to andre mænd fremstilles i grundlovsforhør på et endnu ukendt tidspunkt. De sigtes for forsøg på grov vold.  

Tidspunktet for grundlovsforhøret meldes ud på Østjyllands Politis Twitter-profil snarest muligt. 
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

17. juni 2024

Østjyllands Politi

Groft overfald på Banegårdspladsen i Aarhus

Pressemeddelse

11. juni 2024

Østjyllands Politi

Flere personer anholdt i koordineret aktion mod omfattende økonomisk kriminalitet

Tirsdag formiddag har Østjyllands Politi foretaget anholdelser af flere forskellige personer, der er mistænkt for på forskellig vis at have medvirket til mandatsvig, skattesvig, hæleri og hvidvask af flere millioner kroner. Kriminaliteten er ifølge politiets efterforskning blevet begået i forbindelse med en ejendomshandel i København.

11. juni 2024

Østjyllands Politi

16-årig idømt otte års fængsel for drab på jævnaldrende

En 16-årig dreng er ved Retten i Randers blevet idømt otte års fængsel for i november sidste år at have dræbt en jævnaldrende dreng på Stationsplads i Grenaa. Den 15-årige døde kort tid efter, at han var blevet stukket med kniv, mens den nu dømte 16-årige blev anholdt senere samme aften.