Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

14. december 2021 11:00

Fire mænd anholdt – sigtes for omfattende tyverier

Østjyllands Politi ved Efterforskningssektionen i Randers, anholdt natten til tirsdag fire litauiske mænd, som sigtes for en række tyverier – bl.a. målrettede tyverier af udstyr i dyre BMW’er.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Mændene fremstilles i dag kl. 13.00 i et grundlovsforhør i Retten i Randers.  

Anholdelserne er resultatet af en intensiv efterforskning mod omrejsende kriminelle i et tæt koordineret samarbejde med Udlændingekontrolafdelingen (UKA) ved Syd- og Sønderjyllands Politi og Særlig Efterforskning Vest. 

De fire mænd sigtes blandt andet for at have stjålet airbags, rat og instrumentbræt fra BMW’er, for tyverier af el-værktøj fra varebiler og for tyverier af flere cykler. Forholdene er ifølge sigtelsen begået mange forskellige steder i Østjylland – bl.a. i Grenaa, Skødstrup og Hornslet.

 

Anholdt i sommerhus 

Politiet har de seneste dage intensiveret efterforskningen og det resulterede i, at de fire litauere kl. 4.00 natten til tirsdag blev anholdt i et sommerhus i Ebeltoft. 

”Vi har et stort fokus på bekæmpelse af omrejsende kriminelle, som kommer til landet og udsætter borgerne for tyverier og indbrud. Derfor er jeg meget tilfreds med nattens anholdelse af de fire mænd, som vi mistænker for, at have begået et større antal tyverier. Vi har haft et meget konstruktivt samarbejde med både Udlændingekontrolafdelingen og Særlig Efterforskning Vest, og dét samarbejde var en medvirkende til årsag, at vi fik opsporet de formodede gerningsmænd og deres opholdssted, ” siger politiinspektør Brian Voss Olsen. 

Der skal nu ske et større efterforskningsarbejde, hvor politiet forsøger at afdække yderligere tyveriforhold, som mændene kan have stået bag. 

De fire mænd fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 13.00. Her vil anklagemyndigheden anmode om lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.  
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

20. maj 2022

Østjyllands Politi

Kvinde sigtet for drab og drabsforsøg i plejehjemssag

Østjyllands Politi offentliggør nu sigtelserne i en i medierne meget omtalt sag fra et plejecenter i Randers.

18. maj 2022

Østjyllands Politi

Ung mand idømt fængsel og langt nattelivsforbud

Et overfald på en dørmand i Aarhus var med til at give en 22-årig mand en fængselsstraf på et år og en måned og et halvandet års langt nattelivsforbud.

12. maj 2022

Østjyllands Politi

Hverdagshelte fik dusør af Østjyllands Politi

I sidste uge modtog fem af hverdagens helte i Østjylland stor tak og dusører for deres flotte indsatser.