Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

2. december 2022 09:21

Forstærket indsats mod indbrud i julemåneden

Antallet af anmeldelser om indbrud tog under corona et markant dyk, da mange arbejdede hjemme. Med mørkere dage på vej og et mere normalt hverdagsliv er bekymringen, at indbrudstallene igen kan stige. Derfor styrker Østjyllands Politi nu indsatsen mod indbrudstyve yderligere.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Synlig tilstedeværelse med den mobile politistation, overvågning af kendte indbrudstyve, hurtig udrykning i indbruds hot-spots, øget fokus på sporsikring samt en række forebyggende tiltag, der skal gøre borgerne opmærksomme på, hvordan de kan sikre sig imod indbrud i juledagene. Det er nogle af de initiativer, Østjyllands Politi iværksætter for at forebygge, at indbrudstallene stiger.

’Vi har altid stort fokus på både forebyggelse og opklaring af indbrud, men vi ved historisk set, at indbruddene stiger i julemåneden. Med den særlige situation i år med stigende elpriser vil mange måske vælge at slukke lys og spare på julebelysningen, og vi kan derfor være bekymrede for, at indbrudstyvene får gode arbejdsmuligheder. Derfor sætter vi nu ind med flere målrettede indsatser,” siger vicepolitiinspektør Camilla Nielsen fra Østjyllands Politi.

Politiet vil blandt andet være til stede i julehandlen og på nogle af de steder, hvor mange mennesker samles, for at udlevere gode råd og flyers og få en snak med borgerne om hvad de skal gøre, hvis de oplever noget mistænkeligt i deres nabolag.

” Borgerne kan gøre rigtig meget selv for at sikre deres bolig, men også for at holde øje med, om noget virker anderledes eller mistænkeligt. Vi er meget afhængige af den hjælp, vi får fra borgerne, og vi hører altid gerne om mistænkelig adfærd på tlf. 114,” siger Camilla Nielsen.

I oktober varetægtsfængslede Østjyllands Politi en 37-årig mand for syv indbrud, mens en 32-årig mand blev kendt skyldig i over 50 indbrud og indbrudsforsøg. Indbrud i privat beboelse er desuden omfattet af politigarantierne, som betyder, at politiet rykker ud med det samme og senest 24 timer efter anmeldelse.

 

Det kan du selv gøre for at sikre dit hus mod indbrud

  • 66 % af alle indbrud sker gennem vinduer. Du kan sikre dine vinduer ved at montere sikkerhedsbeslag eller ved at skrue eller fuge listerne fast. Det gør det langt mere besværligt for tyven at komme ind. Husk også terrasse- og havedøren.
  • Selv om elpriserne er på himmelflugt for tiden, er det stadig en god idé at der er lys i din bolig både når du er hjemme, og når du ikke er. Du kan skifte til LED-pærer eller bruge et tænd-og-sluk ur til at få det til at se ud som om, nogen er hjemme. Det gør det sværere for tyven at skjule sig, og erfaringen viser, at indbrudstyvene er tilbøjelige til at holde sig fra huse, hvor der er nogen hjemme.
  • Sørg for, at der er mennesker i nabolaget. Aftal med dine naboer, at I går tur på forskellige tidspunkter af dagen, tilmeld jer nabohjælp og hjælp hinanden med at holde øje. Hvis noget virker mistænkeligt, kan I ringe til politiet på tlf. 114.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

31. januar 2023

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for overgreb på 14-årig pige

En 26-årig mand blev mandag ved Retten i Randers idømt et års ubetinget fængsel for i august sidste år at have krænket en 14-årig pige seksuelt i hans hjem i en by i Favrskov Kommune.

27. januar 2023

Østjyllands Politi

34-årig kvinde idømt fængsel for seksuelt samvær med mindreårig

En 34-årig kvinde er ved retten i Randers kendt skyldig i at have begået voldtægt i form af at have haft samleje og andet seksuelt forhold med en 14-årig dreng. Episoden fandt sted på en adresse på Djursland i november sidste år.

25. januar 2023

Østjyllands Politi

42-årig mand idømt fængsel for vold og knivstik

En 42-årig mand er blevet kendt skyldig i at have begået vold mod en 35-årig kvinde samt i at have stukket hende flere gange med kniv. Episoden fandt sted i slutningen af oktober sidste år på en adresse i Randers NV.

Forslag