Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

4. december 2019 12:57

Fangede indbrudstyve og reddede liv: Hverdagshelte hyldet


Østjyllands Politi uddelte tak og dusører, da syv østjyder tirsdag blev hyldet for forskellige heltemodige indsatser i det forgangne år.

dusør

Dusørmodtagerne fik takkebreve og mindre kontantbeløb af politidirektør Helle Kyndesen og stabschef Frits Kjeldsen på hovedpolitistationen i Aarhus C. 

”Alle dusørmodtagere har på hver deres måde gjort en forskel ved at vise mod og handlekraft, og det synes vi, at vi vil påskønne med en lille belønning. En stor tak til alle for hjælpen”, siger politidirektør Helle Kyndesen. 

Der blev uddelt dusør til: 

 

Henrik, 41 år, fra Aarhus V

Henrik er eksemplet på, hvor vigtigt det er at have gode og opmærksomme naboer, som kan holde øje med ens hjem. Den 5. april i år så Henrik en fremmed mand komme gående ud fra naboens have. Han undrede sig over, hvad han lavede der, og han fik mistanke til, at den ukendte mand ikke havde rent mel i posen. Han ringede resolut til sin ven, der er betjent og bor i nærheden, mens han fulgte efter den mistænkelige mand. 

Politi-vennen blev guidet frem til manden, som han tilbageholdt, mens han ringede til sine arbejdende kolleger. Kort efter kom en patrulje frem og anholdt manden, som erkendte at have forsøgt at begå indbrud hos Henriks nabo. 
Derudover erkendte han at have gået ind i et andet hus i samme kvarter, hvor han dog ikke nåede at stjæle noget – ligesom han indrømmede at have stået bag et par andre indbrud tidligere på året. 

** 

 

Ane, 41 år, fra Aarhus V og Simon, 21 år, fra Tilst

Ane og Simon reagerede prompte, da de den 22. maj så en ældre mand falde om ved et busstoppested ved Vanggårdscentret i Aarhus C.  De begyndte straks i fællesskab at udøve førstehjælp på den livløse mand og fik ringet 112. Indtil ambulancen kom frem fortsatte begge med førstehjælpen på manden, der viste sig at have fået hjertestop. 

**

 

Stefan, 44 år, fra Hobro og Peter, 48 år, fra Korup ved Rønde

Da en mandlig løber den 24. maj faldt om med et hjertestop på Tulipvej ved Motorvejsbroen i Randers SV, gik der heldigvis kun et minut, før hjælpen kom. Først kom Stefan tilfældigvis kørende forbi, og da han så løberen ligge livløs i vejkanten, holdt han straks ind til siden og ringede 112. Lige efter kom Peter kørende, og han holdt også ind og hjalp til med at udøve livreddende førstehjælp. Manden blev kørt til hospitalet og overlevede episoden. 

**

 

Lone, 49 år, fra Aarhus C og Josefine, 18 år, fra Aarhus C

Mor Lone og datter Josefine viste begge stor handlekraft, da Josefine den 5. juli pludseligt genkendte den mand, der havde begået indbrud i hendes og morens fælles hjem. Josefine havde den 16. juni overrasket en indbrudstyv, som var brudt ind i familiens hjem. Han stak af fra stedet, men Josefine huskede hans ansigt, og var ikke tvivl, da hun tilfældigvis nogle dage senere opdagede ham, mens han gik på en vej i Brabrand. 

Hun ringede til sin mor og fulgte i bil efter manden. Lone fik kontaktet politiet og prajede en tilfældig bil og fik føreren til at køre mod Brabrand. Mor og datter fik til sidst fat i manden og overbeviste ham om, at han skulle blive på stedet. Kort efter kom en patrulje frem, som var blevet guidet godt på vej af Lone, og manden blev anholdt og sigtet for indbrud. 
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.