Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

3. oktober 2022 15:47

Brand i Studstrup: Der forventes kraftig røg tirsdag

Myndighederne forventer, at der i løbet af tirsdag vil komme kraftig røgudvikling fra branden på Studstrupværket. Røgen ser ud til særligt at ramme området omkring Studstrup, Havhusene og Gl. Løgten Strand, og beboere her med hjertekar- og lungesygdomme anbefales at finde et andet sted at opholde sig, indtil røgen er drevet væk.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Det er på nuværende tidspunkt sundhedsmyndighedernes vurdering, at røgen ikke udgør en sundhedsrisiko for andre borgere. 

Ifølge de seneste prognoser vil der fra omkring middagstid tirsdag være relativ svag vind, og derfor vil koncentrationen af røgen være tykkere, hvilket kan forværre tilstanden hos folk, der fx har astma, KOL eller lignende sygdomme.  

Har du pårørende med hjertekar- eller lungesygdomme, der ikke selv kan køre væk fra de pågældende områder, opfordres du til at hente dem. De borgere, der er i risikogruppen og er tilknyttet hjemmeplejen, vil blive kontaktet direkte af kommunen og blive tilbudt et midlertidigt sted at opholde sig. 

 

Bliver du generet af røgen, så luk døre og vinduer

Borgere, der ikke har hjerte- eller lungeproblemer, og som generes af røgen, anbefales at søge indenfor og lukke vinduer og døre og slukke for ventilationen. 

Hvis det bliver nødvendigt at bede borgerne i et område om at gå indenfor, vil der blive udsendt en beredskabsmeddelelse, og sirenerne i området kan blive aktiveret. 

Prognoserne er behæftet med en vis usikkerhed, og det er usikkert præcist hvor og hvornår røgen rammer. Det anbefales derfor, at man følger med i kommunikationen om branden på politi.dk, Østjyllands Politis Twitter-profil og på aarhus.dk og syddjurs.dk. Her vil myndighederne løbende opdatere deres anbefalinger. 


Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

17. maj 2023

Østjyllands Politi

Idømt fængsel efter overfald med golfkøller

To 18-årige mænd blev onsdag ved Retten i Aarhus dømt for grov vold ved i august sidste år at have slået en 26-årig mand flere gange med golfkøller. Overfaldet var så voldsomt, at den 26-årige fik livstruende skader.

15. maj 2023

Østjyllands Politi

Tvang fodboldtrøjen fra 16-årig: Idømt fængsel

To mænd er ved retten i Aarhus i dag blevet idømt fængsel for ulovlig tvang mod en 16-årig dreng efter en Superligakamp i Aarhus i september sidste år.

8. maj 2023

Østjyllands Politi

Narkopåvirket bilist idømt seks års fængsel for uagtsomt manddrab

En 31-årig mand er ved Retten i Randers mandag blevet idømt seks års fængsel for uagtsomt at have slået to personer ihjel i forbindelse med et færdselsuheld i Grenaa sidste sommer. Den 31-årige mand var påvirket af narkotika, da han i et frontalt sammenstød påkørte to personer i en modkørende bil, som begge afgik ved døden på stedet. Han blev derudover frakendt førerretten for bestandigt og hans bil blev konfiskeret.

Forslag