Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

5. oktober 2022 09:45

Læge tiltalt for at krænke patienter

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har tiltalt en 30-årig mandlig læge for at have begået seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelser mod patienter.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Lægen har siden den 24. marts i år siddet varetægtsfængslet i sagen og efter længere tids efterforskning, er der nu udfærdiget et anklageskrift mod den 30-årige, som tiltales for at have misbrugt sin stilling som læge og for at have krænket to kvindelige patienter seksuelt og have krænket en tredje kvindes blufærdighed. 

Overgrebene blev ifølge anklageskriftet begået i januar 2022 på Viborg Sygehus og i marts på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Ved begge lejligheder var det ifølge tiltalen i forbindelse med undersøgelse af patienterne, at lægen begik overgrebene. 

 

Retssagen begynder i december

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om, at den tiltalte frakendes retten til at udøve lægegerning indtil videre. 

Den 30-årige har frivilligt ladet sin varetægtsfængsling løbe frem, der er faldet dom i sagen.
Retsmøderne er berammet ved Retten i Aarhus til den 13, 14, 20, og 21. december 2022. 

Østjyllands Politi ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, før den bliver behandlet i retten. 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

31. januar 2023

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for overgreb på 14-årig pige

En 26-årig mand blev mandag ved Retten i Randers idømt et års ubetinget fængsel for i august sidste år at have krænket en 14-årig pige seksuelt i hans hjem i en by i Favrskov Kommune.

27. januar 2023

Østjyllands Politi

34-årig kvinde idømt fængsel for seksuelt samvær med mindreårig

En 34-årig kvinde er ved retten i Randers kendt skyldig i at have begået voldtægt i form af at have haft samleje og andet seksuelt forhold med en 14-årig dreng. Episoden fandt sted på en adresse på Djursland i november sidste år.

25. januar 2023

Østjyllands Politi

42-årig mand idømt fængsel for vold og knivstik

En 42-årig mand er blevet kendt skyldig i at have begået vold mod en 35-årig kvinde samt i at have stukket hende flere gange med kniv. Episoden fandt sted i slutningen af oktober sidste år på en adresse i Randers NV.

Forslag