Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

26. september 2019 08:51

54-årig mand idømt ubetinget fængsel for stalking af ekskone

En tidligere ustraffet 54-årig mand fra Aarhus-området skal nu afsone fire måneders fængsel, efter han i går ved Retten i Aarhus blev dømt for at have stalket sin ekskone ved at overtræde et tilhold mod hende mere end 1.500 gange.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Manden blev dømt for adskillige gange at have sendt mails til kvinden, men også for at have sendt beskeder og billeder til parternes fælles mindreårige børn.

Manden fik den 3. januar 2019 et tilhold mod at kontakte sin ekskone. Allerede to uger senere overtrådte den 54-årige tilholdet mere end 80 gange på få dage. Manden fortsatte med at overtræde tilholdet adskillige gange, hvilket i august førte til, at politiet anholdt ham og fremstillede ham i grundlovsforhør den 29. august. Han blev dog løsladt af retten.

Den 2. september var den gal igen, da politiet modtog en anmeldelse fra kvinden om nye henvendelser fra den 54-årige mand. Manden blev på ny anholdt og fremstillet i grundlovsforhør, men blev endnu engang løsladt af retten. Den afgørelse kærede anklageren. Landsretten besluttede, at manden skulle varetægtsfængsles, og han blev derfor endnu engang anholdt den 5. september. 

 

Over 20 mails om dagen

Onsdag fik han sin dom, som anklagerfuldmægtig Jacob Gents udtrykker sin tilfredshed med.

”Det er ekstremt krænkende og ubehageligt for en person at blive udsat for stalking af den her kaliber, og jeg er godt tilfreds med, at retten nu har besluttet, at manden skal i fængsel i fire måneder. I perioder har han sendt over 20 e-mails til kvinden om dagen, og det siger sig selv, at det har været en enorm belastning for hende, ” siger Jacob Gents. 

Manden erkendte sig skyldig i alle forhold og modtog dommen. Han blev varetægtsfængslet efter dom frem til afsoningen. 

 

Pressekontakt

Anklagerfuldmægtig Jacob Gents, tlf. 4013 4208
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.