Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

20. februar 2020 14:47

34-årig mand dømt for vold og voldtægt


En 34-årig mand blev torsdag ved Retten i Aarhus idømt to år og ni måneders fængsel for at have voldtaget en 25-årig kvinde og for i to tilfælde at have begået vold mod en 31-årig kvinde. Begge kvinder var han på gerningstidspunktet kærester med.

Retten i Aarhus gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

Den 25-årige kvinde henvendte sig den 9. december sidste år på politistationen i Randers for at anmelde, at hun var blevet voldtaget af den 34-årige på hans bopæl syd for Aarhus. Den 34-årige var om natten kommet hjem fra en julefrokost, hvor han og kvinden havde samleje.

 

Den 34-årige ville pludselig have analt samleje, hvilket kvinden sagde nej til. Det førte til, at den 34-årige holdt kvinden fast og gennemførte samlejet imod hendes vilje, selvom hun strittede imod og flere gange sagde stop. 

Samme dag, som den 25-årige anmeldte voldtægten, blev den 34-årige mand anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør. 

Tog kvælertag på kæreste

Torsdag faldt der dom i sagen, hvor den 34-årige også stod tiltalt for ved to tilfælde i 2018 og 2019 at have begået vold mod sin daværende kæreste, en 31-årig kvinde. I det ene tilfælde tog han under et skænderi kvælertag på den 31-årige og pressede hende op mod en væg, hvorefter han væltede hende ned på gulvet og holdt hende fast, mens han sad overskrævs på hende og tog fat om hendes hals.

I det andet tilfælde tog den 34-årige hårdt fat i kvindens hånd og klemte hendes fingre sammen, hvorefter han tog hårdt fat i hendes lår og skubbede hende, hvilket hun fik blå mærker af. Kvinden anmeldte ham til politiet, der efterfølgende sigtede ham for vold. 

I Retten blev den 34-årige både dømt for vold og voldtægt, og anklager Jacob Gents er tilfreds med udfaldet. 

”Begge kvinder har været udsat for overgreb fra den 34-årige, og der ingen tvivl om, at hele det her forløb har været en enorm belastning for dem. Jeg er tilfreds med, at den 34-årige nu er dømt i sagen og har fået en længere ubetinget fængselsstraf, siger anklageren. 

Den 34-årige nægtede alle forhold og ankede dommen på stedet med påstand om frifindelse. 

 

Pressekontakt

Anklagerfuldmægtig Jacob Gents, tlf. 4013 4208

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. marts 2024

Østjyllands Politi

46-årig mand anholdt efter drab på 41-årig

Østjyllands Politi har tirsdag aften anholdt en 46-årig mand kort tid efter, at en 41-årig mand blev dræbt af knivstik på Retspsykiatrisk Afdeling i Skejby. De pårørende er underrettet.

22. marts 2024

Østjyllands Politi

29 anholdte: Østjysk indbrudsindsats fortsætter – for det gør tyvene også

Østjyllands Politi har de seneste par måneder arbejdet intensivt med at nedbringe antallet af indbrud, og det har givet resultater. Men i påskeferien er tyvene normalt ekstra aktive, og politiet beder derfor borgerne om at være særligt opmærksomme i den kommende uge.

20. marts 2024

Østjyllands Politi

Idømt et års fængsel for lang række butikstyverier

Retten i Aarhus har idømt en 40-årig mand et års fængsel for flere end 70 forskellige tilfælde af tyveri og berigelseskriminalitet. Kriminaliteten er primært blevet begået sidste år i butikker og forretninger i det centrale Aarhus i form af diverse forskellige indbrudstyverier.