Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

9. september 2019 12:52

48-årig dømt for voldeligt røveri i Aarhus


En 48-årig somalisk statsborger er blevet idømt ti måneders ubetinget fængsel og har modtaget en advarsel om udvisning, efter han blev kendt skyldig i røveri mod en 33-årig mand.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Røveriet fandt sted i august 2017 i en lejlighed på Nørregade i Aarhus C, hvor den 48-årige og den 33-årige var med i et selskab, der også inkluderede en 34-årig mand. Mændene havde været i byen sammen og sad nu sammen i lejligheden, hvor den 34-årige og den 48-årige pludseligt blev aggressive og truende overfor den 33-årige. 

De to mænd forlangte at få den 33-åriges mobiltelefon og hævekort, og han fik blandt andet et slag i ansigtet. Den 34-årige truede med en kniv, som han ramte den 33-årige i hånden med. Da den 33-årige forsøgte at flygte, løb mændene efter ham og hev ham ned fra den port, han forsøgte at klatre over. Herefter sparkede og slog den 34-årige ham flere gange. Den 33-årige slap dog fra overfaldet uden alvorlige skader. 

 

34-årig anholdt kort efter

Efter overfaldet kontaktede den 33-årige politiet, og da han kendte identiteten på den 34-årige, fik politiet hurtigt fat i den ene gerningsmand. Han blev sidste år idømt fængsel i et år og tre måneder. I forbindelse med afhøringerne af den 34-årige kom navnet på den 48-årige medgerningsmand frem. Han blev derfor også sigtet for røveriet, som han altså nu har fået dom for. 

I retten blev den 48-årige udover røveriet også dømt for at have medvirket til overfaldet, da den 33-årige forsøgte at flygte. 

”Selvom den tiltalte ikke deltog fysisk i overfaldet, fandt retten ham alligevel skyldig i medvirken til overfaldet, fordi han så på og ikke greb ind undervejs. Jeg havde anmodet, at den 48-årige blev udvist, men overordnet set er jeg tilfreds med, at han fik en længere ubetinget fængselsstraf for sin anpart i røveriet, ” siger specialanklager Jan Østergaard. 

Den 48-årige nægtede sig skyldig. Han modtog dommen.

 

Pressekontakt

Specialanklager Jan Østergaard, tlf. 5146 3837

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.

6. april 2024

Østjyllands Politi

Vidner søges: Politiet efterforsker voldsomt overfald i Aarhus

Østjyllands Politi leder p.t. efter to gerningsmænd til et voldsomt overfald lørdag formiddag i Aarhus C, hvor en 35-årig mand blev slået i hovedet med et slagvåben.

5. april 2024

Østjyllands Politi

Politiet efterforsker sag om trusler og vold på skole i Aarhus N

Østjyllands Politi efterforsker p.t. en episode, hvor 4-5 unge mænd fredag formiddag kom ind på Katrinebjergskolen i Aarhus N og truede nogle elever med kniv og udsatte dem for vold. Umiddelbart er to elever blevet truet, mens to er blevet skubbet, slået eller sparket, men ingen af dem er kommet alvorligt til skade.