Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

30. oktober 2020 10:02

Østjyllands Politi nedlægger hotspots og opfordrer til omtanke

Fredag nedlægger Østjyllands Politi hotspot-områderne i Aarhus og Randers midtby. Samtidig anbefaler politiet i samarbejde med lokale, unge beboerrådsrepræsentanter, at man, hvis man samles indendørs, på eksempelvis kollegier eller i bofællesskaber, forinden tager en snak om rammerne og laver nogle fælles aftaler.

Coronapatrulje

”Østjyderne har generelt været rigtig gode til at efterkomme myndighedernes anbefalinger om ikke at stimle sammen i det offentlige rum, når restaurationerne lukker kl. 22.00. Derfor nedlægger vi nu vores hotspots-områder i Aarhus og Randers midtby, men vi er selvfølgelig klar til at genetablere dem med meget kort varsel, såfremt vi ser et behov for det. Vi vil dog fortsætte den øgede patruljering, som skal sikre, at corona-retningslinjerne bliver overholdt,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Smittetallene er fortsat for høje, og særligt blandt de unge i Aarhus Kommune er der stadig for mange, der bliver smittet med Covid19. Regeringen har i denne uge indført en række nye restriktioner i det offentlige rum, der skal være med til at bremse smitten. Men vi bliver nødt til også at ændre adfærd, når vi mødes privat, lyder det fra chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen:

”Vi kan se, at der er meget stille i gadebilledet om aftenen og natten, hvilket jo er helt, som det skal være i disse tider, men vi er bekymrede for, hvis festen flytter hjem på kollegieværelset eller i bofællesskabet, hvor man så kan blive mange mennesker samlet på meget lidt plads og glemme alt om afstand og håndhygiejne,” siger han.

 

Lav fælles aftaler

Østjyllands Politi minder om myndighedernes anbefalinger om, at der maksimalt skal være ti personer samlet i private hjem, og at man maksimalt har kontakt med ti personer ud over ens kontakter i husstanden, på arbejdet, fritidsaktiviteter etc.

”Hvis man alligevel mødes til private sammenkomster, så opfordrer vi til, at man, eksempelvis på kollegier eller i bofællesskaber, forinden laver nogle fælles aftaler om, hvordan man bedst muligt kan leve op til myndighedernes anbefalinger om, hvordan man samles i en coronatid,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

 

Opbakning fra de unge

Tirsdag deltog Østjyllands Politi i et online dialogmøde med ungekriseledelsen i Aarhus, hvor der blandt andet blev talt om netop udfordringen med at skabe coronavenlige, alternative og trygge rammer til private sammenkomster. Thomas Ingvald Lind og Christian Kjærlund Christiansen, der er beboerrådsrepræsentanter på henholdsvis Ravnsbjergkollegiet og Skjoldhøjkollegiet, deltog begge i dialogmødet, og bakker op om opfordringen til dialog om fælles rammer.

”Vi unge kan godt lide at være sociale, men i den her tid er det vigtigt, at vi også tager hensyn til andre. Ingen har lyst til at blive ekskluderet fra fællesskabet eller være lyseslukkeren i vennegruppen. Derfor opfordrer vi til at tage en snak med sin omgangskreds, eller dem man bor med, på forhånd, hvor man får italesat rammerne og lavet fælles aftaler for hyggen, festen og samværet,” siger de.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

2. december 2022

Østjyllands Politi

Forstærket indsats mod indbrud i julemåneden

Antallet af anmeldelser om indbrud tog under corona et markant dyk, da mange arbejdede hjemme. Med mørkere dage på vej og et mere normalt hverdagsliv er bekymringen, at indbrudstallene igen kan stige. Derfor styrker Østjyllands Politi nu indsatsen mod indbrudstyve yderligere.

1. december 2022

Østjyllands Politi

37-årig mand dømt: Hjalp med at skaffe lig af vejen

En 37-årig mand blev ved torsdag ved retten i Randers idømt seks måneders fængsel for at have hjulpet til med at skjule liget af den 40-årige mand, der i juli blev dræbt på Djursland. Derudover blev han dømt for at have medvirket til brandstiftelse og bortskaffelse af beviser, da den dræbtes bil blev sat i brand.

28. november 2022

Østjyllands Politi

Læge tiltalt for endnu en krænkelse

En 30-årig læge, der oprindeligt var tiltalt for at have krænket tre kvindelige patienter, er nu blevet tiltalt for at have blufærdighedskrænket en fjerde kvinde.

Forslag