Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

17. september 2020 12:54

Politiet opretter hotspots i Aarhus og Randers

For at forhindre at smitten spreder sig i nattelivet, hvor mange forsamles, opretter Østjyllands Politi nu hotspots i bymidten i Randers og Aarhus. Nærmere bestemt omkring Storegade i Randers og i Aarhus omkring Åboulevarden, Store- og Lilletorv, Pustervig og Skolegade.

hotspot Randers

Det betyder, at politiet har ekstra tilsyn med områderne og hurtigt vil kunne udstede forbud om at opholde sig på stedet, hvis for mange mennesker samles. 

Baggrunden er, at antallet af coronasmittede er blusset op på landsplan.   

”Vi vil gøre, alt vi kan fra politiets side for, at antallet af smittede ikke stiger voldsomt igen i Østjylland, og derfor holder vi ekstra godt øje med nattelivet, hvor vi ved, at mange samles. Vi er bekymrede for, at folk glemmer retningslinjer og den sunde fornuft, når stemningen er høj, og der er alkohol i blodet. Derfor vil vi den kommende tid have ekstra patruljer ude foran restaurationerne i Randers og Aarhus, ” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen. 

Hotspotsene indføres med virkning fra torsdag kl. 17.00, og Østjyllands Politi er i samarbejde med Aarhus Kommune og Randers Kommune i gang med at sætte skilte op, der advarer om, at politiet kan indføre opholdsforbud på stedet. 

 

Opbakning fra borgmestrene

Borgmestrene i Aarhus og Randers Kommune bakker op om politiets oprettelse af hotspots. 

”Vi skal huske de gode vaner, og det er nu vi skal holde fast i retningslinjerne for at beskytte os selv og hinanden. Vi har et fælles ansvar for at holde smittetallet nede, og det kan lynhurtigt gå den forkerte vej, hvis vi ikke passer på hinanden. Derfor er vi glade for politiets tiltag i Randers, ” siger borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen. 
 
”Der kan hurtigt samles mange mennesker i midtbyen, og jeg håber, at både de unge og alle vi andre, tænker os om og ikke forsamler os i samme område, når vi går i byen. Det er vigtigt, at vi holder fast og husker de gode vaner med afstand og håndsprit– også, når vi mødes i festligt lag, ” siger borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard.   

 

hotspot Aarhus

 

 

 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

29. oktober 2020

Østjyllands Politi

Endnu en mand dømt i stor amfetaminsag

En 54-årig mand fra Østjylland blev torsdag ved Retten i Aarhus idømt fire års ubetinget fængsel for at have været med i et større narkonetværk, der handlede med flere hundrede kilo amfetamin.

26. oktober 2020

Østjyllands Politi

To omkommet i færdselsuheld ved Rønde

To mænd på henholdsvis 20 og 83 år er mandag formiddag afgået ved døden som følge af et alvorligt færdselsuheld på motortrafikvejen ved Rønde.

24. oktober 2020

Østjyllands Politi

Knivbevæbnet mand ramt af skud i Hornslet

Knivbevæbnet mand ramt af skud i Hornslet