Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

23. oktober 2020 13:34

Rumænsk mand sigtet for hjemmerøveri udleveret til Danmark

Østjyllands Politi fremstiller lørdag den 24. oktober kl. 13:00 i Retten i Randers en rumænsk mand, der sigtes for hjemmerøveri i et privat hjem i Hammel.

Retten i Randers udefra skilt

Foto: Østjyllands Politi

Hjemmerøveriet fandt sted på Skolegade i Hammel for to år siden, den 24. oktober 2018 kl. 13.00 om eftermiddagen. Husets dengang 76-årige kvindelige beboer befandt sig i stuen, da hun hørte døren gå. Hun troede, det var hendes mand, og først da hun ca. et kvarter senere gik ind i soveværelset, så hun, at der stod en ukendt mand.

Kvinden tog fat i mandens arm og spurgte, hvad han lavede. Manden rystede sig fri og greb fat i kvindens arm, hvorefter han skubbede hende væk og løb ud af hoveddøren og forsvandt. Efterfølgende fandt kvinden ud af, at manden havde stjålet flere smykker fra soveværelset til en samlet værdi af 40.000 kroner.

I forbindelse med politiets undersøgelser på gerningsstedet, blev der blandt andet fundet fingeraftryk på et af smykkeskrinene, som gerningsmanden efterlod i en skuffe. Det viste sig, at fingreaftrykkene tilhørte to personer, en 27-årig mand fra Rumænien og en 30-årig mand fra Rumænien. Politiet fandt dog ret hurtigt ud af, at der var tale om én og samme person, der blot havde brugt to forskellige identiteter. På den baggrund blev der sendt et billede ud til offentligheden af en 27-årig rumænsk mand i håb om, at nogen vidste, hvor han befandt sig.

 

Efterlyst i hele Europa – anholdt i Rumænien

Da efterlysningen i offentligheden og anden eftersøgning ikke havde givet noget resultat, formodede Østjyllands Politi, at manden var rejst ud af landet. Han blev derfor den 30. januar 2019 fremstillet i grundlovsforhør in absentia, så der efterfølgende kunne udstedes en europæisk arrestordre.

I marts 2019 blev manden anholdt i Rumænien, hvor han havde et udestående med det lokale politi, der ville kontakte Østjyllands Politi, når han var klar til at blive udleveret og strafforfulgt for hjemmerøveriet i Hammel. Nu er den rumænske mand, der i mellemtiden er blevet 29 år, blevet hentet i Rumænien og bliver lørdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers sigtet for hjemmerøveri.

Hvis den 29-årige mand bliver dømt for hjemmerøveriet, forventes det, at han skal afsone sin dom i sit hjemland Rumænien.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. januar 2022

Østjyllands Politi

50-årig kvinde dræbt - samlever anholdt

En 50-årig kvinde blev sent lørdag aften dræbt på en adresse i Ebeltoft. Kvindens 53-årige samlever er anholdt, sigtet for drab og fremstilles i grundlovsforhør søndag kl. 14.00

21. januar 2022

Østjyllands Politi

26-årig dømt for voldtægt i lejlighed

En 26-årig mand blev torsdag i Retten i Aarhus idømt et år og to måneders ubetinget fængsel for at have voldtaget en 22-årig kvinde i hendes lejlighed i Aarhus.

20. januar 2022

Østjyllands Politi

49-årig tilstod rolle som narkokurer – idømt 7 års fængsel

NSK: En 49-årig hollandsk statsborger blev onsdag i Retten i Aarhus dømt for have været narkokurer og have overleveret adskillige kilo heroin, kokain, amfetamin og ecstasypiller til aftagere i Danmark og Sverige.