Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

24. juni 2022 09:36

20-årig mand tiltalt for drab på ung mand i Viby

Anklagemyndigheden har rejst tiltale for manddrab mod en 20-årig mand, som ifølge anklageskriftet stak en 18-årig mand ihjel på gaden i Viby sidste år.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Den 20-årige var ifølge politiets vurdering en del af en mindre gruppe mænd, der om aftenen den 31. oktober 2021 mødtes med den 18-årige på Ormslevvej i Viby efter forudgående aftale. 

Aftalen var angiveligt, at mændene ville købe skunk af den 18-årige, men det er politiets opfattelse, at de i virkeligheden havde planlagt at frarøve ham stofferne, og at de mødte op bevæbnet med kniv og økse. 

Under røveriet blev den 18-årige stukket flere gange med kniv, og det endte med, at han afgik ved døden. Allerede samme nat anholdt Østjyllands Politi to formodede gerningsmænd, og siden blev yderligere to mænd anholdt og sigtet i sagen. Alle fire blev varetægtsfængslet. 

”Der er foretaget en meget omfattende drabsefterforskning, som blandt andet omhandler en stor mængde kriminaltekniske undersøgelser og afhøringer. På den baggrund er den 20-årige blevet tiltalt for at have været den, som tilførte den 18-årige de dræbende knivstik. Nu er det op til domstolen at vurdere de alvorlige tiltalepunkter, ” siger specialanklager Jesper Rubow. 

To andre tiltalt – to allerede dømt

Ud over den 20-årige fremgår to andre mænd på samme anklageskrift – en 19-årig og en 20-årig mand, der begge er tiltalt for røveri og for grov vold med døden til følge. 

Den fjerde mand, der også var sigtet for at have medvirket til røveriet, er allerede blevet idømt to års fængsel for røveri og grov vold i en tilståelsessag, der kørte selvstændigt. 

Derudover er en femte mand blevet idømt 30 dages fængsel for at have hjulpet med at bortskaffe beviser i form af kniv og beklædning. 

Østjyllands Politi ønsker p.t. ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen, før den har været for retten.

 

Pressekontakt

Specialanklager Jesper Rubow, tlf. 2910 9656

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

16. august 2022

Østjyllands Politi

33-årig mand sigtet for forsøg på terrorisme i Aarhus

En 33-årig mand med dansk statsborgerskab, der er mistænkt for den 18. juli 2022 med høj hastighed at have ført en bil ad Frederiksgade mod Busgaden i Aarhus, hvor flere personer måtte springe til siden for ikke at blive ramt, er sigtet for forsøg på terrorisme.

12. august 2022

Østjyllands Politi

Østjyderne er trygge og har stor tillid til politiet

Et meget stort flertal af borgerne i Østjylland føler sig trygge i deres nabolag, og tilliden til politiet er meget høj. Det viser Justitsministeriets Tryghedsundersøgelse for 2021.

10. august 2022

Østjyllands Politi

Smuglede kokain ind i puslespil – idømt flere års fængsel

To 28-årige mænd blev tirsdag ved Retten i Aarhus idømt hhv. fire og to års fængsel for at have indført knap et kilo kokain til landet med henblik på at sælge det videre til en større personkreds.

Forslag