Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

3. november 2021 12:56

To anholdt og sigtet for bedragerier mod ældre kvinder

To mænd på 27 år er blevet sigtet for flere tilfælde af bedrageri mod ældre kvinder, der blev lokket til at udlevere deres dankort og kode.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

De to mænd blev anholdt kl. 00.16 natten til onsdag, efter de var blevet standset i en bil på Stillingvej i Harlev J. Her blev de fundet i besiddelse af to dankort, der tilhørte to kvinder, der var blevet udsat for bedrageri med en fremgangsmåde, som Østjyllands Politi efterhånden kender ganske godt.

De to kvinder var blevet kontaktet telefonisk af en mand, der udgav sig for at være fra banken, og som fik kvinderne til at tro, at nogen uberettiget havde hævet penge på deres konto. Herefter dukkede en mand op på deres bopæle og fik overbevist kvinderne om at udlevere deres dankort og kode i den tro, at han var fra banken og ville hjælpe dem med at få spærret deres kort og få tilbageført pengene.

”Der er tale om en usædvanlig grov form for kriminalitet, hvor de kriminelle udnytter ældre medborgeres godtroenhed til at narre dankort og kode fra dem for herefter at tømme deres konti for penge,” siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

 

Omfattende efterforskning

Østjyllands Politi har i længere tid efterforsket flere lignende sager, hvor primært ældre kvinder i Aarhus-området er blevet udsat for bedrageri med præcis samme fremgangsmåde. De to 27-årige er foreløbigt sigtet for henholdsvis to og 10 forhold, men det kan ikke udelukkes, at der kan komme flere sigtelser, efterhånden som efterforskningen skrider frem.

”Vi tager de her sager meget alvorligt og er i gang med et større efterforskningsarbejde. Nu har vi foreløbigt fået anholdt og sigtet to personer. Den fortsatte efterforskning vil klarlægge om de mistænkte mænd kan stå bag flere forhold, og om at der kan være andre gerningsmænd involveret”, siger Brian Voss Olsen.

Den 27-årige mand, der er sigtet for 10 forhold, vil onsdag kl. 14.30 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Af hensyn til den videre efterforskning vil anklagemyndigheden anmode om dørlukning, hvorfor der på nuværende tidspunkt ikke kan oplyses yderligere om sagen.

 

**

 

Pressekontakt

Politiinspektør Brian Voss Olsen, telefon 5130 9214

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

16. september 2024

Østjyllands Politi

31-årig mistænkt gerningsmand fra skuddrab i Viby J anholdt i Nordirland

Østjyllands Politi har i tæt samarbejde med de nordirske politimyndigheder i Belfast mandag foretaget anholdelse af en 31-årig mand og sigtet ham for drab. Den 31-årige er mistænkt for den 8. marts 2022 at have dræbt en 21-årig mand i Viby J.

13. september 2024

Østjyllands Politi

29-årig mand sigtet for 38 tilfælde af vanvidskørsel

Østjyllands Politi har rejst 86 forskellige sigtelser - heriblandt 38 tilfælde af vanvidskørsel - mod en 29-årig mand fra Østjylland. Sagen har været under efterforskning i flere måneder og omfatter også flere forskellige beslaglagte køretøjer, der primært har været ejet af den 29-årige mand selv.

29. august 2024

Østjyllands Politi

41-årig mand tiltalt for lang række forhold af seksuelle forbrydelser mod børn

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har rejst tiltale mod en 41-årig mand for at have begået en lang række forhold af seksuelle forbrydelser mod børn. Sagen begynder fredag ved Retten i Randers og forventes afsluttet i slutningen af oktober.